Auto syčí - vyřešeno
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Přispěvovatel
Odpovědi: 0
Auto syčí - vyřešeno
Ahoj,
dneska, když jsem jel po delší době s autem a měl otevřené okno, tak jsem se i zděsil. Při přidání plynu už kolem 1200 ot. je slyšet takové hnusné syčení až pískání. Není to takovej krásnej zvuk turba. Připadá mi to jako by to vycházel s výfuku. Je to něco podobného jako, když jde vzduch z hadice třeba z kompresoru a snažím se jí ucpapt prstem a nejde to a pořád to uchází. Zkoušel jsem, když auto stálo, víc přišlápnout plyn a to nebylo až tak slyšet ( skoro vůbec ), ale stačí drobet se s autem rozjíždět a je to už slyšet od nížších otáček. Nejvíce patrné je to, když přidám plyn prudčeji. Něco jsem tu četl, že by to mohl být chladič spalin...no nevím. Turbo má najeto cca 25000km, tak turbem to snad nebude.
dneska, když jsem jel po delší době s autem a měl otevřené okno, tak jsem se i zděsil. Při přidání plynu už kolem 1200 ot. je slyšet takové hnusné syčení až pískání. Není to takovej krásnej zvuk turba. Připadá mi to jako by to vycházel s výfuku. Je to něco podobného jako, když jde vzduch z hadice třeba z kompresoru a snažím se jí ucpapt prstem a nejde to a pořád to uchází. Zkoušel jsem, když auto stálo, víc přišlápnout plyn a to nebylo až tak slyšet ( skoro vůbec ), ale stačí drobet se s autem rozjíždět a je to už slyšet od nížších otáček. Nejvíce patrné je to, když přidám plyn prudčeji. Něco jsem tu četl, že by to mohl být chladič spalin...no nevím. Turbo má najeto cca 25000km, tak turbem to snad nebude.
Naposledy upravil(a) big.boby dne 30 říj 2012, 20:14, celkem upraveno 2 x.
Octavia III, 1,4FSi, 110kW, r.v. 09/2016
- l3030
- Přispěvovatel
Už ses s tím někam pohnul????
Mě to dělá taky od stejných otáček asi, možná vyšších a přes tři tisíce se mě zdá že už to zase nejde slyšet. Sýčí nebo možná píská to i když šlapu na volnoběh.
A studené je to horší jak teplé.
Mě to dělá taky od stejných otáček asi, možná vyšších a přes tři tisíce se mě zdá že už to zase nejde slyšet. Sýčí nebo možná píská to i když šlapu na volnoběh.
A studené je to horší jak teplé.
VW Passat Variant BLUEMOTION TDI, 2007 /100kW,320Nm/
Seat Cordoba 1.9SDi /ASY/ r.v. 2003 + chip /53kW 150Nm/
!!! na prodej !!! - Seat Arosa 99, 1.0MPI /ANV/
Seat Cordoba 1.9SDi /ASY/ r.v. 2003 + chip /53kW 150Nm/
!!! na prodej !!! - Seat Arosa 99, 1.0MPI /ANV/
-
- Přispěvovatel
-
- Přispěvovatel
-
- Přispěvovatel
-
- Přispěvovatel
Tak auto dneska dovezeno ze servisu. Auto pořád píská, zatím jsme nic nenašli, ale nová vačka, zdvihátka a další blbosti co jsou kolem zapotřebí. Vačka na 1. válci byla totál sjetá, zdvihátka byli tak promačkananý, že v některých byli i díry. Teď doufám, že ten pískot může také způsobovat, že ten 1. válec hůře spaloval, páč tam šla nafta jinak než měla a dle mechanika to může být, že se motor dost karbonoval, bylo tam dost sazí , a že také může být drobet nalepeno sazí na turbu a v těch otáčkách ho to může drobet rozvybrovat a to může způsobovat to pískání. Mám něco najezdit, cca 3000 km a zajet se k němu znova podívat. Tak teď auto drobet víc honím, aby se turbo hodě pohybovalo a vyfoukali se popř. saze, prý i ten výfuk je dost očerněnej. Tak doufám, že to snad bude dobrý...
Závěr??? Je úplně jedno jakej motor člověk má, opravdu říkám, je to kus od kusu...mejch najetých 23000km mě stálo bez nafty už 74000kč - drahé to svezení - snad už to bude dobré a kompletní smůlu jsem si už vybral...
Závěr??? Je úplně jedno jakej motor člověk má, opravdu říkám, je to kus od kusu...mejch najetých 23000km mě stálo bez nafty už 74000kč - drahé to svezení - snad už to bude dobré a kompletní smůlu jsem si už vybral...
Octavia III, 1,4FSi, 110kW, r.v. 09/2016