Aku CO2 kupiť?

co se jinam nevešlo/nehodilo - ohledně aut

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Toledo244
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Aku CO2 kupiť?

Příspěvek od Toledo244 »

Zdravim, nikdy som sa o tieto veci nezaujimal, tak snáď niekto poradí :)
Chcel by som kupiť nejaku CO2 hlavne na vyvarovanie áut, či už vlastných alebo zobrať niečo na kšeft... Použije sa len pár krát do roka, čiže mi netreba nejaku extra drahu, ale keď bude treba tak si priplatím. Ide mi o to, aby tie zvary boli kvalitné a niečo vydržali.
Vôbec netuším aká značka je lepšia a čo všetko k tomu budem potrebovať.
Seat Toledo 1L 1998 1,9TDi 81kw AFN 207 220 km - dočasne odhlasené pre poruchu motora
Seat Toledo 1L 1998 1,9TDi 81kw AFN 368 000 km
TDI tech
Aktivista

Příspěvek od TDI tech »

Mam velmi dobre skusenost s Kemppi MinarcMig Evo 200, ale budes si musiet kurva priplatit! Velkou prednostou tejto masiny je, ze v automatickom mode ma synergiu spravenu pre totalne blbych. V preklade: otocis kladku v podavaci podla toho aky mas priemer drotu, zalozis 5kg cievku drotu, pripojis ochranny plyn zapnes gombik a zvaras. Masina si automaticky sama detektne aky mas plyn a hruby drot. Nastavis si iba typ a hrubku zvaraneho materialu a prievar (vsetky udaje zobrazuje graficky na display), stalcis spinac a zvaras. Je to mala masinka na 230V s PFC a da sa kedykolvek zbalit a hodit do skrine aby nezavadzala na dielni. Jedina nevyhoda u tych drahych znackovych zvaraciek vseobecne je ta, ze ked sa nedajboze nahodou pokazi, tak ju mozes rovno vyhodit pretoze oprava bude financny nezmysel, alebo ju nikto nebude vediet opravit (wallbash)

https://www.youtube.com/watch?v=P3Q8ntIq9Sg ;)
yirka
Aktivista

Příspěvek od yirka »

mám českou OMICRON 10 let bez závady a plná spokojenost
TDI tech
Aktivista

Příspěvek od TDI tech »

Pokial si chces vyvarit iba jedneho veterana, alebo potrebujes nieco obcas zvarit 2x do roka tak cinske hracky z Trebice na to dostacuju, ale pokial sa tym potrebujes zivit tak sa radsej poholiadni po profi stroji.
Toledo244
Přispěvovatel

Příspěvek od Toledo244 »

Zatiaľ mi ide o to si vyvariť vlastné autá, možno sa tým neskôr budem aj živiť. Aj keď nejaké auto na kšeft by nebolo zle :) No cenovu predstavu som mal max. do 700€ - 20 000 CZK
Seat Toledo 1L 1998 1,9TDi 81kw AFN 207 220 km - dočasne odhlasené pre poruchu motora
Seat Toledo 1L 1998 1,9TDi 81kw AFN 368 000 km
yirka
Aktivista

Příspěvek od yirka »

TDI tech píše:Pokial si chces vyvarit iba jedneho veterana, alebo potrebujes nieco obcas zvarit 2x do roka tak cinske hracky z Trebice na to dostacuju, ale pokial sa tym potrebujes zivit tak sa radsej poholiadni po profi stroji.
živí mě těch deset let a dobře, je vidět že o tom jak vznikla firma nemáš ani páru
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Já mám červenou Einhel 175 přes 20 let, dostávala čoud, neůdržbu, rval jsem tam drát 1mm, co bylo /tehdy toho moc nebylo/ a přesto mám původní hadici, a šlape pořád. Samozřejmě jsou dnes mašiny špičkové úrovně, ale jde o to, zda to ten dotyčný vždy využije..Znám mnoho borců, kteří šli do špičkových výrobků a byly to pro ně vyhozené peníze...V tom to není, důležité je , aby mašina splnila účel a zaplatila se během chvilky a DLOUHO dávala přidanou hodnotu...Když je něco spešl, vezu to k odborníkovi... :)
nepropadat panice...
TDI tech
Aktivista

Příspěvek od TDI tech »

yirka píše:
TDI tech píše:Pokial si chces vyvarit iba jedneho veterana, alebo potrebujes nieco obcas zvarit 2x do roka tak cinske hracky z Trebice na to dostacuju, ale pokial sa tym potrebujes zivit tak sa radsej poholiadni po profi stroji.
živí mě těch deset let a dobře, je vidět že o tom jak vznikla firma nemáš ani páru
Bola raz jedna firma Delta Trebic v ktorej bolo vela kohutov na jednom dvore. Ked sa medzi sebou pohadali, tak vznikli Kuhtreiber, Omicron, Alfain a neviem co este. Robia stroje pre domacich kutilou ktore milo prekvapia cenou, niekdy dokonca ja vlastnostami, ale kvalita stoji za prd. Uz som sa otom niekolko krat mal moznost presvedcit, len skoda ze na vlastnej kozi. Ako som uz napisal na hobby ucely to dostacuje, ale z mna osobne rozhodne nie. Tolko moj nazor a akceptujem, ze nie kazdy sa s nim stotozni.
TDI tech
Aktivista

Příspěvek od TDI tech »

jericho-3 píše:Já mám červenou Einhel 175 přes 20 let, dostávala čoud, neůdržbu, rval jsem tam drát 1mm, co bylo /tehdy toho moc nebylo/ a přesto mám původní hadici, a šlape pořád. Samozřejmě jsou dnes mašiny špičkové úrovně, ale jde o to, zda to ten dotyčný vždy využije..Znám mnoho borců, kteří šli do špičkových výrobků a byly to pro ně vyhozené peníze...V tom to není, důležité je , aby mašina splnila účel a zaplatila se během chvilky a DLOUHO dávala přidanou hodnotu...Když je něco spešl, vezu to k odborníkovi... :)
Z polovice mas pravdu, ale musis na to kukat aj z tej druhej strany. Niesme taky bohaty aby sme si mohli dovolit kupovat lacne veci. Totiz ide o to ci ten stroj s ktorim robis ti naozaj tu pracu ulahcuje a setri cas a peniaze. A v neoposlednom rade aby neskalamal prave vtedy ked ho budes najviac potrebovat. A musi uznat ze pokusat sa robit nieco s tou pajkovackou Einhel je hotove trapenie. Chcem zapnut masinu, rychlo zavarit co treba a venovat sa dalsej robote.
bombastiq
Aktivista

Příspěvek od bombastiq »

kup si mig-maga, nebo daco
ne žbrdlačky to stačí
--775914666--stačí zavolat :) , Berlingo 1.9D Prasečák + MB-OM604 SUPERTURBODIESEL
dreizig5
Aktivista

Příspěvek od dreizig5 »

já mám starou poctivou WLSP315 :D
nejlepší CO2,jen se stím musí umět,a ještě ta váha no,ale jinak stím mužeš vařit od plechu až po ajfelovku :D
Odpovědět

Zpět na „Diskuze o autech“