PcmScan, ProScan, ScanMaster, ScanTool
Moderátoři: šulda, Moderátoři
PcmScan, ProScan, ScanMaster, ScanTool
Kde najdem cesky language pack na tento software / niektory z tychto programov / pripadne program v CZ jazyku ekvivalentny horeuvedenym programom v teme?
Audi A4, to je moje
A muzu se prosim zeptat, jestli s VAGem 512 a vejs pujdou diagnostikovat i jine znacky, konkretne se mi jedna o Ford Mondeo 8/98 benzin - mam tam klasicky OBD2-jde mi konkretne pouze o motor - uz jsem to tu procetl skoro cely ale porad v tom mam hokej - ty pises, ze ELM 32X je pouze na hrani, tak proto se ptamorigoš píše:Tyhle programy jsou pro ELM 323 a tím je dáno jejich použití. Pořiď si Vag-Com od verze 512, tam je OBD diagnostika na lepší úrovni a hlavně to maká spolehlivě.

romanT
s VAG-COM 512 ti ford nepojde a ked si zakupis novy hex-can alebo klon tak stejne k tomu budes potrebovat dokupit diagnosticky modul na EOBD co je myslim 4 tis. CZK a nie je iste ze s klonom to pojde. na stare mondeo ti skor pomoze najskor uniscan visa ale musi na to mat 2 com porty.
Ak sa ti neche surfovat tak chod na autobazar.eu a tam si najdi v "Ostatne prislusenstvo" ponuku CarServiceSoftware (uzivatela uz neviem ako sa volal) a tam mas rozne schemy ako si urobit tie kable + vsetok software na CD manualy atd
Ak sa ti neche surfovat tak chod na autobazar.eu a tam si najdi v "Ostatne prislusenstvo" ponuku CarServiceSoftware (uzivatela uz neviem ako sa volal) a tam mas rozne schemy ako si urobit tie kable + vsetok software na CD manualy atd
Audi A4, to je moje
Re: romanT
Jaký modul??milanv píše:s VAG-COM 512 ti ford nepojde a ked si zakupis novy hex-can alebo klon tak stejne k tomu budes potrebovat dokupit diagnosticky modul na EOBD co je myslim 4 tis. CZK a nie je iste ze s klonom to pojde. na stare mondeo ti skor pomoze najskor uniscan visa ale musi na to mat 2 com porty.

Na Mondeo 98 zapomeňte ,žádné OBD testery

pett
no nevim jestli je OBD tester i tak ta spravna volba, napr. Typ CAN dokaze 5 protokolov (vypytal som si info od www.autocon.xf.cz):
* CAN (ISO15765-4)
* ISO9141
* KWP2000 (ISO14230-4)
* J1850 VPW
* J1850 PWM
no nevim jestli je OBD tester i tak ta spravna volba, napr. Typ CAN dokaze 5 protokolov (vypytal som si info od www.autocon.xf.cz):
* CAN (ISO15765-4)
* ISO9141
* KWP2000 (ISO14230-4)
* J1850 VPW
* J1850 PWM
Audi A4, to je moje
Tak si vyzkoušej těch tvých 5 protokolů v praxi , po několika nezdařených pokusech na autech která by jít měla a přesto EOBD neumí zavrhneš tenhle zázrak tak jako už mnoho lidí před tebou.Také jsem se kdysi pokoušelmilanv píše:pett
* CAN (ISO15765-4)
* ISO9141
* KWP2000 (ISO14230-4)
* J1850 VPW
* J1850 PWM

Obd tester chápu jen jako doplněk coby součást skvělého nástroje VAGu a relativní možnost na některých novějších vozech ve stavu nouze načíst paměť , zhasnout kontrolku,pokud se tedy podaří komunikace

Do samotné čtečky bych už nikdy neinvestoval,to raději pujdu na pivo

Špatně jsi mě pochopil VAGa vychvaluju opravdu jen v rámci koncernu VW,za ty peníze je to bomba.milanv píše:jo, ibaze ty sa stale tocis okolo koncernu VAG a vychvalujes VAG-COM, ale ja poznam ten soft. tak vynechajme vsetky auta VW group, co mam robit ak nechcem kupovat napr. drahu diagnostiku na renaulty a citroeny za 50 tis. ?
Jeslti chceš solidně dělat i značky jako Renault ,Citroen atd. a přitom neinvestovat alespoň zmíněné peníze ,tak si to dost dobře nedovedu představit.Zkus se zeptat tady kluků co tyhle auta dělaj , jestli si vystačej z kablíkem do 10000.

- automacher
- Aktivista
pett píše:Jaký modul??milanv píše:s VAG-COM 512 ti ford nepojde a ked si zakupis novy hex-can alebo klon tak stejne k tomu budes potrebovat dokupit diagnosticky modul na EOBD co je myslim 4 tis. CZK a nie je iste ze s klonom to pojde. na stare mondeo ti skor pomoze najskor uniscan visa ale musi na to mat 2 com porty.
Ak sa ti neche surfovat tak chod na autobazar.eu a tam si najdi v "Ostatne prislusenstvo" ponuku CarServiceSoftware (uzivatela uz neviem ako sa volal) a tam mas rozne schemy ako si urobit tie kable + vsetok software na CD manualy atdKdyž si koupíš HEX CAN s verzí 512 výš ,EOBD už umět bude i když jen dva ISO protokoly .A jak psal Origoš je to na rozdíl od ELM spolehlivější přehlednější a dokonce v CZ.
Na Mondeo 98 zapomeňte ,žádné OBD testeryani Uniscan nefungují.

RomanT píše:pett píše:Jaký modul??milanv píše:s VAG-COM 512 ti ford nepojde a ked si zakupis novy hex-can alebo klon tak stejne k tomu budes potrebovat dokupit diagnosticky modul na EOBD co je myslim 4 tis. CZK a nie je iste ze s klonom to pojde. na stare mondeo ti skor pomoze najskor uniscan visa ale musi na to mat 2 com porty.
Ak sa ti neche surfovat tak chod na autobazar.eu a tam si najdi v "Ostatne prislusenstvo" ponuku CarServiceSoftware (uzivatela uz neviem ako sa volal) a tam mas rozne schemy ako si urobit tie kable + vsetok software na CD manualy atdKdyž si koupíš HEX CAN s verzí 512 výš ,EOBD už umět bude i když jen dva ISO protokoly .A jak psal Origoš je to na rozdíl od ELM spolehlivější přehlednější a dokonce v CZ.
Na Mondeo 98 zapomeňte ,žádné OBD testeryani Uniscan nefungují.
Ok, ja to beru ze ten ford 98 nepujde - tak jenom mala otazka - cim se tyhle auta diagnostikujou, kdyz vynechame originalni diagnostiku v origo servisu? Jen by me to zajimalo tak nak pro informaci. Jsou ty "multiprotocol" kabely, ktery jsou na netu za neco kolem 5000 (a nebo ty co umeji pouze PWM), alespon schopny vycist pamet zavad a vymazat pripadne chyby u toho mondea 98? Nebo je to loterie a nemusi to makat?
S ročníky 98 u Fordu je to opravdu spíš loterie ,jedině vyzkoušet ,dopředu to nikdo 100% neřekne

Na některé novější Fordy se něco objevilo,,třeba Cardiag to u nás nabízí http://www.cardiag.cz/cz/autodiagnostik ... ner-2.html ,ale jak to funguje netuším.