Přetáčení turba
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Přetáčení turba
Chlapi, mám malý problémik. Mám GIV TDI PD 85 kw.
V létě jsem namontoval budík na tlak turba. Po celou dobu jsem sledoval tlak turba a byl při jízdě max. na 1.2 ve špičce i 1.3 bar. Více myslím ne. Na neutrál při tůrování na cca. 0,5 bar max. - pokud si dobře vzpomínám.
Od včerejška mi tlak lítá ve špičce až na 1,6 bar, na první dva převodové stupně dokonce na 1,9 bar.
Při protůrování na místě jde budík až na 1,0 bar. Regulace na turbu chodí bez problémů. Turbo je nedávno zakoupeno starší od Andreho z Dieselpower fora, skoro bez vůle a lopatky turbín jako nové. Auto do nouzového režimu nepadá. Únik tlaku se mi taky nezdá, nic nefučí-aspon to neslyším. VAG mi před pár dny neukázal žádné poruchy. Auto co se týká výkonu mylím jede, tak jak jelo i před tímto úkazem. Nachipováno není.
Napadá mě teda vadný ventil ovládání tlaku turba-N75, banka na turbu KO-to vyskouším zítra jestli drží tlak.
Neměl někdo z vás něco podobnýho? Nebo nějaké čidlo tlaku atd?
V létě jsem namontoval budík na tlak turba. Po celou dobu jsem sledoval tlak turba a byl při jízdě max. na 1.2 ve špičce i 1.3 bar. Více myslím ne. Na neutrál při tůrování na cca. 0,5 bar max. - pokud si dobře vzpomínám.
Od včerejška mi tlak lítá ve špičce až na 1,6 bar, na první dva převodové stupně dokonce na 1,9 bar.
Při protůrování na místě jde budík až na 1,0 bar. Regulace na turbu chodí bez problémů. Turbo je nedávno zakoupeno starší od Andreho z Dieselpower fora, skoro bez vůle a lopatky turbín jako nové. Auto do nouzového režimu nepadá. Únik tlaku se mi taky nezdá, nic nefučí-aspon to neslyším. VAG mi před pár dny neukázal žádné poruchy. Auto co se týká výkonu mylím jede, tak jak jelo i před tímto úkazem. Nachipováno není.
Napadá mě teda vadný ventil ovládání tlaku turba-N75, banka na turbu KO-to vyskouším zítra jestli drží tlak.
Neměl někdo z vás něco podobnýho? Nebo nějaké čidlo tlaku atd?
No kdysi jsem četl , že němci testovali čipování aut myslím golf a audi . Bylo to čipování výměnou řídící jednotky a čehosi už si to přesně nepamatuji . Co mi utkvělo je to , že díky tomu čipu turba točily až o 20 000 ot/min víc. Divily se jek to , že se nerozlítnou pry asi kvalita . Tak bych to neřešil 
Lidi, už jsem hotovej. Známý autoelektrikár ja ted velice zaneprázdněn a nemá čas.Takže na VAG se teď nedostanu.
Dneska poprvé poznal nouzový režim. Turbo se točí až na 1.9 bar. Tak jsem dnes zkusil výmenny zpusob. Vyměnil jsem ventil natáčení lopatek N75 za nový a nic. Pak jsem postupně vyměnil i čidlo tlaku v IC a taky nic. Podtlak. hadičky dle mé kontroly OK. Tak už nevím
co ještě?
Dneska poprvé poznal nouzový režim. Turbo se točí až na 1.9 bar. Tak jsem dnes zkusil výmenny zpusob. Vyměnil jsem ventil natáčení lopatek N75 za nový a nic. Pak jsem postupně vyměnil i čidlo tlaku v IC a taky nic. Podtlak. hadičky dle mé kontroly OK. Tak už nevím
Vyčíst chyby VAGem nebo nalogovat je rozdíl. To jestli to reguluje málo, nebo vůbec se pozná na tom logu. Z vyčtený chyby "mez plnícího tlaku nedsažena nebo překročena" se toho tolik nepozná.zaja.cz píše:OK, asi ho teda vyčistím. Regulace ale chodí -ale asi málo co?
A na VAGu by to stejně napsalo jen tlak mimo rozsah a hodnotu ne?
Oct asv 2000, DieselPower
Od polohy x po doraz cca 11 mm a ľahko.zaja.cz píše:OK, asi ho teda vyčistím. Regulace ale chodí -ale asi málo co?
A na VAGu by to stejně napsalo jen tlak mimo rozsah a hodnotu ne?
Aj mňa to čaká, len keď sa mi kur.. do toho nechce. Ešte sa mi ho podarí po odpojení "plechovky" vždy pekne rozhýbať. Ale vydržalo dosť 90000 km od predošlého čistenia. G IV,variant,66 kW,ALH + niečo naviac od BH motor