Podvozek Octavia 1 1.9 TDi sedan
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Podvozek Octavia 1 1.9 TDi sedan
Zdravím,
včera jsem půjčil známému auto a vrátil mi ho s tím, že se mu zdá, že se auto nepřiměřeně naklání. Auto je cca 9 let staré a má nalítáno poctivých 230t km.
Otázka zní: Co všechno měnit a za co? Auto budu mít určitě ještě dalších 100t km. Na STK před půl rokem mi bylo řečeno, že ve předu už to po male bude chtít měnit i čepy. V létě jezdím na 19" a v zimě 15" kolech.
Nevím, zda shánět tvrdý, aby to bylo ještě v létě pojízdné...? Není někdo z okolí Brna, kdo má tvrdý podvozek na O1 sedan a byl by ochotný mě s ním povozit?
Jsem ochotný za materiál na kompletní výměnu dát 20t Kč + náklady v servise za výměnu.
Děkuji moc za pomoc.
včera jsem půjčil známému auto a vrátil mi ho s tím, že se mu zdá, že se auto nepřiměřeně naklání. Auto je cca 9 let staré a má nalítáno poctivých 230t km.
Otázka zní: Co všechno měnit a za co? Auto budu mít určitě ještě dalších 100t km. Na STK před půl rokem mi bylo řečeno, že ve předu už to po male bude chtít měnit i čepy. V létě jezdím na 19" a v zimě 15" kolech.
Nevím, zda shánět tvrdý, aby to bylo ještě v létě pojízdné...? Není někdo z okolí Brna, kdo má tvrdý podvozek na O1 sedan a byl by ochotný mě s ním povozit?
Jsem ochotný za materiál na kompletní výměnu dát 20t Kč + náklady v servise za výměnu.
Děkuji moc za pomoc.
http://www.hanza-autodily.cz/2-tlumic-z ... an/c-1654/Marek77 píše:Máš patrně nějaký neznámý model. Pokud vím, tak Octavia v modelu sedan neexistuje.

-
- Aktivista
sedan to být musí protože by tam mohli stát jen trpaslící a těch zas tolik není a sněhurka by musela stejně sedětMarek77 píše:Máš patrně nějaký neznámý model. Pokud vím, tak Octavia v modelu sedan neexistuje.
Naposledy upravil(a) slovacek.milos dne 27 lis 2014, 20:35, celkem upraveno 2 x.
-
- Aktivista
Re: Podvozek Octavia 1 1.9 TDi sedan
[quote="Wajzzy"]Zdravím,
si zajed do servisu
známenu se zdá
a ty hned vyvoláš paniku za 20.000 kč
auto baba a fajka se nepujčujou
si zajed do servisu
známenu se zdá

a ty hned vyvoláš paniku za 20.000 kč

auto baba a fajka se nepujčujou

-
- Aktivista
-
- Aktivista
OT: Sorry, že to tu tím zasírám ale kdybych to zrovna nedávno nerozebíral, tak bych si to odpustil. Já teda žiju v domnění, že 1U je pouze liftback a combi. Maj to podle mě špatne označený... Sedan je přeci např. Superb - otvíráš od kufru jen "vrátka" a ne i s oknem - liftback. Pokud je to jinak, tak mě prosím vyveďte z omylu (klidně SZ, ať se tu zbytečně nerozebírá něco, co sem nepatří).
- marena tdi
- Aktivista
z dlouhodobe zkusenosti a z toho jakou pak nasledovne maji reakci zakaznici muzu asi doporucit osadit kompletni vozidlo tlumici KAYABA Excel-G plynokapalina ( za rozumny peniz dobra kvalita) a osadit ramena zesilenyma silentblokama STONGFLEX .
Autu zustane jeste porad urcity komfort ale zasadne se zmeni jeho jizdni vlastnosti hlavne naklaneni .
Autu zustane jeste porad urcity komfort ale zasadne se zmeni jeho jizdni vlastnosti hlavne naklaneni .
Audi A3 Sportback 1.9 PD BXE 186 ps , sw TDI FUN , TSB 220 Turbosport , exhaust by Marena
EX- Octavia combi Tdi AGR 261 ps
EX- Octavia combi Tdi AGR 261 ps
Samozřejmě máš pravdu. Proto jsem taky já napsal svůj příspěvek nahoře jako reakci na to, že Sedan v Octavii je kravina. Sedan Octavia neexistuje.Z3Ke píše:OT: Sorry, že to tu tím zasírám ale kdybych to zrovna nedávno nerozebíral, tak bych si to odpustil. Já teda žiju v domnění, že 1U je pouze liftback a combi. Maj to podle mě špatne označený... Sedan je přeci např. Superb - otvíráš od kufru jen "vrátka" a ne i s oknem - liftback. Pokud je to jinak, tak mě prosím vyveďte z omylu (klidně SZ, ať se tu zbytečně nerozebírá něco, co sem nepatří).
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
To matek77: Děkuji za informaci!
To slovacek.milos: servis mě tvrdí, že se oproti jiné O1 sedl předek o 1,5 cm a že nikdy neměnil na O1 tlumiče a nebo pérování - takže nevím co si o tom mám myslet? Já se více méně rozhodl, že to vyměním.
Jinak kouřím jen svátečně, babu nepůjčuji, ale auto když jedu s jiným a nepotřebuji, tak ho bez problému půjčím (navíc, když mi ho sám koupil...)
To titan0306: známý jezdil nejdřív tímto, potom měl opět jinou, následně O2 po faceliftu a teď jezdí O3.
To marena tdi: Děkuji za první odpověď. Pročtu si ohledně tyto značky pár diskusích.
To slovacek.milos: servis mě tvrdí, že se oproti jiné O1 sedl předek o 1,5 cm a že nikdy neměnil na O1 tlumiče a nebo pérování - takže nevím co si o tom mám myslet? Já se více méně rozhodl, že to vyměním.
Jinak kouřím jen svátečně, babu nepůjčuji, ale auto když jedu s jiným a nepotřebuji, tak ho bez problému půjčím (navíc, když mi ho sám koupil...)
To titan0306: známý jezdil nejdřív tímto, potom měl opět jinou, následně O2 po faceliftu a teď jezdí O3.
To marena tdi: Děkuji za první odpověď. Pročtu si ohledně tyto značky pár diskusích.
- martinsidlo
- Aktivista
To je z mé zkušenosti syndrom všech aut této platformy ( OI, GIV,Leon,1M2, A3..)
Pružiny se prostě po čase unaví, divím se že ti ještě nepraskla, já se jich už celkem navyměňoval ?
jezdit na OI 19ky kola je podle mě trochu moc, 17ky jsou ažaž
Dej nový tlumiče,dorazy - jak psáno výše něco normálního ( Kayaba, Bilstein ), pružiny + horní ulož. s ložisky ( Origo, CS, Lesjöfors..), omrknout čepy, uložení stabíku, v případě potřeby vyměnit
víc s tím nevymyslíš
uvidíš jak se auto pěkně zvedne a pojede se s tím jinak
Pružiny se prostě po čase unaví, divím se že ti ještě nepraskla, já se jich už celkem navyměňoval ?
jezdit na OI 19ky kola je podle mě trochu moc, 17ky jsou ažaž
Dej nový tlumiče,dorazy - jak psáno výše něco normálního ( Kayaba, Bilstein ), pružiny + horní ulož. s ložisky ( Origo, CS, Lesjöfors..), omrknout čepy, uložení stabíku, v případě potřeby vyměnit
víc s tím nevymyslíš
uvidíš jak se auto pěkně zvedne a pojede se s tím jinak