Zjištění Immo pinu bez klíče

VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Fakír
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Zjištění Immo pinu bez klíče

Příspěvek od Fakír »

Kuci dá se nějak zjistit immo pinu bez použití nakódovaného čipu? Zkoušel jsem to VagTachem 1.7 a nic. Máte s tím někdo nějakou zkušenost?
kevino
Aktivista

Re: Zjištění Immo pinu bez klíče

Příspěvek od kevino »

Fakír píše:Kuci dá se nějak zjistit immo pinu bez použití nakódovaného čipu? Zkoušel jsem to VagTachem 1.7 a nic. Máte s tím někdo nějakou zkušenost?
ake auto to bolo ? (LOL) (LOL) (LOL)
Fakír
Sběrač informací

Příspěvek od Fakír »

Škoda Felicia rok 00 1,3.
MAX
Přispěvovatel

Příspěvek od MAX »

VagTachem to asi nepůjde, Felda má immobox.
dudo
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dudo »

von procesor a je to :-) :-) :-)
kevino
Aktivista

Příspěvek od kevino »

alebo navsteva skoda servisu hmm. mozes si vybrat :)
laurin.clement
Přispěvovatel

Příspěvek od laurin.clement »

A k čemu to potřebuješ vědět.Jestli jenom kvůli tomu,že si chceš nechat udělat další klíč tak na Feldu to není problém ho nechat udělat.Mě ho v Brně dělali a čip do klíčku naklonovali podle toho co jsem jim dal.Na feldu se naklonovat dá,ale na jiné auta už to nejde kdyby jsi měl náhodou někdy cestu do Brna tak ti klidně řeknu kde ti ho udělají je to práce asi tak do hodiny,ale pokud chceš měnit zámky i s klíči tak máš pravdu na to potřebuješ Pin.Mě ho ve Škoda servise podle vinka řekli,pokud je tam ještě imo origo a když není tak to bude další problém.
Stříbrná Alhambra 2.0 CR,
HanZ
Aktivista

Příspěvek od HanZ »

laurin.clement píše:A k čemu to potřebuješ vědět.Jestli jenom kvůli tomu,že si chceš nechat udělat další klíč tak na Feldu to není problém ho nechat udělat.Mě ho v Brně dělali a čip do klíčku naklonovali podle toho co jsem jim dal.Na feldu se naklonovat dá,ale na jiné auta už to nejde kdyby jsi měl náhodou někdy cestu do Brna tak ti klidně řeknu kde ti ho udělají je to práce asi tak do hodiny,ale pokud chceš měnit zámky i s klíči tak máš pravdu na to potřebuješ Pin.Mě ho ve Škoda servise podle vinka řekli,pokud je tam ještě imo origo a když není tak to bude další problém.
Jo, s tím klonováním je to docela jednoduchý. Nevim,co ti na tom dělali hodinu, ale klíč ve FABu udělají do 10 minut a transponder je "naklonovanej" do 2 minut a ani k tomu není potřeba PC ;-) Tyhle transpondery mají pevnej kód...sranda a spíš výsměch, než zabezpečení.
Hele chlapi, mám auto a nejede. Můžete mi prosím někdo poradit jak to mám pokud možno zdarma opravit, aby to zase jezdilo?? :woot:
vagus
Přispěvovatel

Příspěvek od vagus »

Pánové, zdá se mi že tu trochu pletete všechno dohromady. Pokusím se to tedy shrnout:

1. Ve Felicii je Imobox1

2. na přizpůsobení nového klíčku je třeba znát PIN = Login.

3. klíček, resp. kód v čipu klíčku (transpondéru) se dá naklonovat, což dělají ve vybraných klíčařstvích za nehorázné prachy, ale nedoporučuji, protože ze zkušenosti jsou tyto "third-party" transpondéry poruchovější, ale hlavně jedná se pak o 1:1 klon jiného klíčku. Když jeden z obou klíčků ztratíte, můžete rovnou zahodit i druhý, protože v imobilizéru nemůžete ten ztracený klíček vymazat - vyloučilo by se logicky i jeho dvojče; celý význam imobilizéru se pak poněkud ztrácí

4. naučit se dá i klíč (čip - transpondér) ze starých klíčů od jiného vozu; u této tzv. 1. genereace lze takto čip přizpůsobit k neomezenému počtu imobilizérů

5. PIN = Login se dá zjistit :

a) z přívěšku od klíčů, je-li původní

b) od autorizovaného servisu = to stojí čas a peníze a auto musí mít původní imobilizér z fabriky, kromě toho se auto lustruje

c) načtením po kabelu - stačí např. běžný kabel KKL do ser. portu nebo USB (jako na starý VAG-COM) a program
Motordiag Imobox1 PIN Manager od nejmenovaného autora :P
( http://www.motordiag.cz/motordiag/mpm/ )

Obrázek

d) vyletováním procesoru z Imoboxu a hledáním v jeho paměti eeprom; tato metoda jako jediná funguje i v případě ztráty posledního funkčního klíčku; nicméně má řadu úskalí - procesor není úplně běžný typ, programátor na něj nemá hned tak každý v šuplíku, při odpájení až příliš často uletí spousta součástek okolo a už je nikdo nenaskládá zpět, při vypájení/zapájení se procesor často poškodí a je konec; úmrtnost je prostě značně vysoká a to nemluvím o časové náročnosti... Pro úplnost ještě zmíním, že procesor HC05B6 je pochopitelně zamčen proti přečtení, takže je ještě navíc třeba vypořádat se s jeho ochranou...

Holt každému doporučuji, ať si udělá rychle jeden náhradní klíč, dokud je to snadné!
Okura
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Okura »

Ta hc05 je ve všech feliciích locknutá? :o
Tak jedině s ETL na to
HanZ
Aktivista

Příspěvek od HanZ »

2 vagus: Zamčená? Není náhodou kód uložen v eeprom procesoru? Eepromka se dá přečíst i bez odemčení flash paměti upou...
Hele chlapi, mám auto a nejede. Můžete mi prosím někdo poradit jak to mám pokud možno zdarma opravit, aby to zase jezdilo?? :woot:
Filda
Nováček

Příspěvek od Filda »

Program vypadá pěkně ale to mi vychází levněji zjistit pin ve Škodovce.
SCULLY
Přispěvovatel

Příspěvek od SCULLY »

V popisu je psáno že to podporuje Ford galaxy ale mě to nejde. Proč?

gde najdu v galaxy2002 immo box? půjde tímto programem?
Naposledy upravil(a) SCULLY dne 08 srp 2007, 21:43, celkem upraveno 1 x.
vagus
Přispěvovatel

Příspěvek od vagus »

HanZ píše:2 vagus: Zamčená? Není náhodou kód uložen v eeprom procesoru? Eepromka se dá přečíst i bez odemčení flash paměti upou...
No to se rozumí, že mám na mysli eeprom v procesoru. Externí tam není. Externí je v novějších, tzv. 10-pinových boxech, které začínají 1X0... To je uvnitř úplně jiná jednotka. Ta ale bohužel po kabelu nejde.
HanZ
Aktivista

Příspěvek od HanZ »

vagus píše:
HanZ píše:2 vagus: Zamčená? Není náhodou kód uložen v eeprom procesoru? Eepromka se dá přečíst i bez odemčení flash paměti upou...
No to se rozumí, že mám na mysli eeprom v procesoru. Externí tam není. Externí je v novějších, tzv. 10-pinových boxech, které začínají 1X0... To je uvnitř úplně jiná jednotka. Ta ale bohužel po kabelu nejde.
A tato eeprom zamčená proti čtení/zápisu není,že?

BTW. Čteš SZ? posílal jsem ti snad už 3 za poslední měsíc a bez odpovědi...
Odpovědět

Zpět na „Diagnostika - software/hardware VW group (vag-com, supervag, ...)“