Čistě teoreticky (i prakticky) by měly jít předkomory vyndat. Ale nikdy jsem to v praxi neviděl, a ač na to mám školu nikdy jsem se tím prakticky nezabýval, takže nevím. Samozřejmě nic nebrání tomu, aby to jelo. U studeného to chytně o žhavku, pak už jde jen o to, jestli neklesne komprese o tolik, že by to nebylo schopné samovznícení. Rozpadnout se nic nerozpadne, není důvod. Pokud to má čepovou trysku a stíká to někam směrem do válce a nehoří to na stěnách hlavy není důvod se čehokoliv obávat. (ani tak ne, akorát by teoreticky mohl pomalu ubývat materiál - čili nějaká ztáta životnosti) Pokud by to dolétlo až na píst bude ho stačit chladit olej od spoda.
U mě se to projevovalo poněkud traktorovitějším (tvrdším) chodem. Ale nebyl ten zvuk nepříjemný. Chyběl typický turboefekt, ale motor táhl od daleko nižších otáček (cca 1300 oproti 2200 u originálu). Což bylo spíš výhodné. Celkový výkon asi o něco nižší. Ale čeho se nedalo nevšinout byla daleko nižší spotřeba. Skoro jako moderní přímovstřik.

Bohužel motor vydržel jen něco přes rok, ale řeknu cca 20% dolu.
Jestli to máš s čím srovnat zkus něco napsat. Co že je to za motor? Koukal jem na tvoje příspěvky to je ten peugeot nebo bmw?
nemám žádnou kárku na naftu...