Motor zlobí - prosím o radu

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
virgin
Nováček
Odpovědi: 0

Motor zlobí - prosím o radu

Příspěvek od virgin »

Dobrý den, mám fabii 1.9 tdi model 2002 najeto 160000. Koupil jsem to auto před 2 měsíci a tenkrát to jezdilo moc hezky. Teď ale nastaly problémy :( . Když šlápnu na plyn, tak se někdy ani nespustí turbo-prostě autíčko zrychluje velmi líně, pak se třeba na chvíli zapne, ale nad 3000 ot se zase vypne a auto je zase lenoch.Když jedu na pětku kolem 1900 ot, tak to auto jakoby cuká - jakoby se chtělo spustit turbo, ale nejde mu to. Někdy se tento jev nevyskytuje, ale připadá mi že čím dál častěji. Včera jsem to na dálnici zkoušel rozjet a nešlo to přes 160. A když jedu na pětku tak 80-90km/h a šlápnu na to, tak s plynem na podlaze to za velmi dlouho(10 sekund?) vyleze na 120 a pak už víc nic :? . Taky se mi od doby co to takhle zlobí zvýšila prům. spotřeba o 0,3l a zdá se mi že to při sešlápnutí plynu víc kouří. Jinak žádná varovná kontrolka žádný problém nehlásí...Co se s tím autem děje? Měl někdo z vás podobný problém? Servis mě asi nemine, jen by mě zajímalo na co se zaměřit a kolik si nachystat peněz.Dík za odpovědi
origoš
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od origoš »

Určitě nepohyblivé lopatky na turbu. Rozebrat, uvolnit a pak nechat u někoho zkontrolovat Vagem.
Benzín patří do letlampy a taky do resistinu

www.mosaznevyrobky.cz
virgin
Nováček

Příspěvek od virgin »

Tak jsem si nechal udělat diagnostiku a měl jsem tyto závady:
16485
Meric hmotnosti vzduchu G70
Nesmyslný signál
sporadická závada

17964
Regulace plnícího tlaku
Regulační mez nedosažena

Zkusili jsme tam na zkoušku novou váhu a jeli jsme to projet a bylo to ok.Takže to byla váha-teď už autíčko krásně táhne 8-) .
Třeba tahle moje zkušenost někomu z vás pomůže.
Lusťa
blázen

Příspěvek od Lusťa »

Přesně tyhle přiznaky měl kámoš a byla to taky váha
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“