Druhy motor - volnobeh na 3 valce
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Druhy motor - volnobeh na 3 valce
Jedna se o 1.9TDi 96kw. Mam po vymene motoru a pokud se auto zahreje, tak zacne bezet volnobeh na 3 valce. Staci trosicku pridat plyn a chytne se i 4 valec. Potom hned zase spadne na 3. Delato i takovou neplechu, ze po pridani a uvolneni plynu si to jakoby samo jeste prida, takze odezva na plyn tam neni tak presna. Diagnostika nic nepise.
Ze by vstriky? Nebo mozny zbytek oleje v nafte po predchozim motoru?
VW Passat 3C 2008 BMP
Re: Druhy motor - volnobeh na 3 valce
je to mozne ,ze vstrik,sak mas i starej motor,tam tam zkus dan vstrik ze stareho ne ?elit píše:Jedna se o 1.9TDi 96kw. Mam po vymene motoru a pokud se auto zahreje, tak zacne bezet volnobeh na 3 valce. Staci trosicku pridat plyn a chytne se i 4 valec. Potom hned zase spadne na 3. Delato i takovou neplechu, ze po pridani a uvolneni plynu si to jakoby samo jeste prida, takze odezva na plyn tam neni tak presna. Diagnostika nic nepise.
Passat 2002 TDI96KW
Re: Druhy motor - volnobeh na 3 valce
Fox-CZ píše:je to mozne ,ze vstrik,sak mas i starej motor,tam tam zkus dan vstrik ze stareho ne ?elit píše:Jedna se o 1.9TDi 96kw. Mam po vymene motoru a pokud se auto zahreje, tak zacne bezet volnobeh na 3 valce. Staci trosicku pridat plyn a chytne se i 4 valec. Potom hned zase spadne na 3. Delato i takovou neplechu, ze po pridani a uvolneni plynu si to jakoby samo jeste prida, takze odezva na plyn tam neni tak presna. Diagnostika nic nepise.
Vyzkousim. Na vagu ale hazou chyby vsechny 4 coz mi prijde divny. Stridaji se tam hodnoty 0 a 4. A dalsi vec co mi nesedi je spotreba podle palubniho pocitace. Je o dost nizsi a na volnobeh kolem 0.3l coz je taky malo. Mam automat, po zarazeni na D se vzdycky zvysila az treba na 1.6 a ted sedi porad na 0.4 At jsem pouzil ridici jednotku co mam k tomu druhemu motoru nebo tu svoji puvodni, tak porad to stejne.
Ma nekdo nejake dalsi rady?
VW Passat 3C 2008 BMP
Nemel, i puvodne tam bylo 96kw. Jednotku jsem nejprve pouzil tu puvodni ze zadreneho motoru a delalo to to stejny jako kdyz se do ni prehral soft z jednotky co jsem k tomu dostal. Nebo je treba udelat jeste neco jineho?
Nic se neprizpusobovalo ci jinak nekodovalo.
Takze bych rad vedel kam vsude se ma jeste kouknout. Vstriky si kontrolovali a stridave vsechny vykazovali hodnoty 0 a 4.
Nic se neprizpusobovalo ci jinak nekodovalo.
Takze bych rad vedel kam vsude se ma jeste kouknout. Vstriky si kontrolovali a stridave vsechny vykazovali hodnoty 0 a 4.
VW Passat 3C 2008 BMP
Nic se neserizovalo. Komplet motor se usadil a nastartoval. Davka paliva tusim ukazovala 128 v druhem poli pokud je to ono.Bohus píše:serizovali jste vstrikovace v horni uvrati vacky???co ukazuje blok namerenych hodnot (davka paliva ve volnobehu)
Jinak obcas se ten ctvrtej valec chytne, ale jenom na chvilicku.
Jak se vstrikovac serizuje? Co se teda musi jeste udelat?
Diky
Naposledy upravil(a) elit dne 24 bře 2006, 09:29, celkem upraveno 1 x.
VW Passat 3C 2008 BMP