A4 1.9TDi PD 85kW AJM cukání motoru

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Havlis
Nováček
Odpovědi: 0

A4 1.9TDi PD 85kW AJM cukání motoru

Příspěvek od Havlis »

Zdravím, mám takovej problém. Když se mi ohřeje motor tak začne nepravidelně škubat. Děje se to pouze při zahřátém motoru a na volnoběžné otáčky. Lze s tím sice normálně jezdit, nicméně to škubání na ten volnoběh je dost nepohodlné a určitě to není v pořádku. Zkoušel jsem, jestli není uvolněný kontakt ke vstřikům, to bylo v pohodě, tak jsem zkusil diagnostiku a tam mi graf ukázal že jeden vstřik v momentě škubnutí (škubání) dává o několik hodnot více než ostatní. Podle mého mechanika, jsou ale ty hodnoty v normě, takže vůbec nevím co s tím. Stalo se už někomu něco takového, nebo má nějaké zkušenosti, či nápady, jak to odstranit? Děkuji za všechny rady a odpovědi.
Havlis
Nováček

Příspěvek od Havlis »

Nikoho nic nenapada???
farik
Nováček

Příspěvek od farik »

Zdravím,
mám ten samej problém na stejném motoru, taky řeším co by to mohlo být?!
Pokud jsi na něco přišel, mohl by jsi mi prosím pomoc? Děkuju Honza
tiguan2
Přispěvovatel

Příspěvek od tiguan2 »

Když sešlapneš spojku tak to taky vynechava? jestli se to sklidní tak je to dvouhmota.
Scala 1.6 Tdi 85kw rv22
Audi Q5 2021 140kw-manuál
farik
Nováček

Příspěvek od farik »

mám automat....:-/ na diag. je bez závad! vše v pořádku, vstřiky taky o.k. (zkoušel jsem dávat jiné vstřiky a pořád to samé) , vačka o.k. , kabel. svazek ke vstřiků, taky o.k.
rado.h
Přispěvovatel

Příspěvek od rado.h »

Podľa prejavu by som typoval kabeláž ku vstrekom. Pohľadom sa nedá určiť či je dobrá alebo zlá, chcelo by to vyskúšať nejakú inú, najlepšie novú.
VW CC 2017, 2.0 TDi 135kw, DSG R-Line, Kessy, ACC, DCC, XDS, Discover Media, R19 AEZ Kaiman, R18 Mallory (zima)
farik
Nováček

Příspěvek od farik »

měl jsem tam 2 a na oboje to je to samé!
původní majitel tam nechával dělat chip, ale od koho a kde to nevím!
rado.h
Přispěvovatel

Příspěvek od rado.h »

Tak keď sa pri škubnutí zmení hodnota iba jedného vstreku, tak pravdepodobne bude problém niekde medzi riadiacou jednotkou a vstrekovačom. Treba to celé skontrolovať, všetky konektory od riadiačky až po vstrekovače. Ale na druhej strane toto by sa prejavovalo aj pri jazde a zaťaženom motore.
VW CC 2017, 2.0 TDi 135kw, DSG R-Line, Kessy, ACC, DCC, XDS, Discover Media, R19 AEZ Kaiman, R18 Mallory (zima)
farik
Nováček

Příspěvek od farik »

No právě a ono to dělá pouze a jen na volnoběh a to ještě jen někdy.... když jsem ty vstřiky vyměnil tak jsem 2 hodiny seděli v autě s diag. a čekali, kdy to zaškubne aby jsme koukli na kterém vstřiku se to stane a nic! Vše v pořádku! po dvou dnech to zase udělalo pak zase nic a další den zase... taková závada nezávada!
V sobotu na to zase vlítnu s pc a uvidíme jestli to udělá!
Už nevím...
farik
Nováček

Příspěvek od farik »

up...
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“