Aditivum do oleje

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

slovacek.milos
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od slovacek.milos »

[quote="jericho-3"]

ještě jsem si vzpoměl na starší 3O6 1,6 jmenuje se jirka a přezdívá se mu omachel, opravoval vice aut co vlastnil ale všechny pak skončily ve šrotu, do tohoto pežota už nehrabe,

přijel že vyměnit olej zítra hned ráno že jo, tonda povolil šroub a nic neteklo,

:o :roll: tonda vzal průpisku a v díře hledal hledal olej nic ani kapka, sucho,
taky tam má nějaký sajrat, ale tehdy jsem mu udělal hlavu a olej motor už nežere ;)
DOLPH
Aktivista

Příspěvek od DOLPH »

jericho-3 píše: .Stejně tak jako Mečta, kterou kdysi udajně vyvinuli Rusové pro oživení baterií na ponorkách...
připoměl jsi mi moje mládí.....když jsem si tenhle zázrak za 100kč před 22lety kupoval.bohužel nepomohl..... (wallbash)
OCT II,2.0 TDi,103KW-BMM
167k/395nm -na pohodu,TDi Fun
DOLPH
Aktivista

Příspěvek od DOLPH »

slovacek.milos píše:
jericho-3 píše:
ještě jsem si vzpoměl na starší 3O6 1,6 jmenuje se jirka a přezdívá se mu omachel, opravoval vice aut co vlastnil ale všechny pak skončily ve šrotu, do tohoto pežota už nehrabe,

přijel že vyměnit olej zítra hned ráno že jo, tonda povolil šroub a nic neteklo,

:o :roll: tonda vzal průpisku a v díře hledal hledal olej nic ani kapka, sucho,
taky tam má nějaký sajrat, ale tehdy jsem mu udělal hlavu a olej motor už nežere ;)

a pak zazvonil budík... (rofl) (rofl) (rofl)

ne,teď vážně...,až tohle na vlastní oči uvidím,tak tomu uvěřím.
OCT II,2.0 TDi,103KW-BMM
167k/395nm -na pohodu,TDi Fun
Richi
Přispěvovatel

Příspěvek od Richi »

Do 2.0 Croma jsem při cca 200k km taky kdysi nalil nějakou tu keramiku nebo tak něco.
Kupodivu to mělo jednoznačně pozitivní vliv. Už nepamatuju jestli na výkon, ale motor jednoznačně omládl o pár desítek tisíc km.
Do 1.9 Octavie jsem kdysi dával Prolong. Řekl bych, že to mělo vliv. Zase tišší a lehčeji se motor točil.
Mělo to podobný projev, jako když na polovině životnosti oleje dolijete ten chybějící litr nového oleje.
Takových 300k km tam nedávám nic a jen mě napadá, jestli to nemám jednou zkusit, schválně, co by to udělalo. :)
Oc1 81kw. Už není mezi námi.
Oc2 BKD ve výslužbě.
Passat 140/160kw od DP.
Ruda 1
Přispěvovatel

Příspěvek od Ruda 1 »

Ahoj - jak jsem psal výše, používám Prolong. Napadlo mě jedno negativum - motor se pomaleji ohřívá. R.
WHITE-CZ
Přispěvovatel

Příspěvek od WHITE-CZ »

To myslíš vážně? Jak může něco na bázi placeba méně ohřívat motor? Není to tím že začíná být větší zima? (LOL)
BMW X5 E53 3.0D 135KW
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

[quote="slovacek.milos"][quote="jericho-3"]

miloš..
Nevěřím na karty ani na logr z kafe,, ale tohle co jsem psal, nebyl sen. Nebyl jsem po opici ani jsem nepozřel analgetikum či cokoliv. Volal známý, že máme dojet pro Citroena BX, kterému svítí stopka a je asi v háji pérování.Po příjezdu /jel kolega//asi 3 km/ jsme zjistili, že to pérováním není, sedím v autě na zdviži a koukám že svítí malá kontrolka mazání, bylo to luxusní provedení s černou přístrojovkou a oddělenými budíky. Tak říkám kolegovi, stopka svítí, protože auto nemaže, ještě že jsme to nezadřeli..Koukni kolik je tam oleje, on měrka ůplně suchá, já mu říkám, no tak tam chybí tak litr a něco, ale mazat by to mělo, jinak to není možný, dej tam drát..Drát byl suchý, tak jsem povolil šroub a vyteklo pár kapek..Zůstali jsme opaření a volám známému, co se s tím autem dělalo?On přijel, že mu to svítí a říkal, že jen předtím měnil olej. Tak mu říkám, to si měnil sám? A on, jo já mu ho měnil předminule, dával jsem mu tam Slick, sral jsem se s tím a on si teď ten olej měnil sám..Tak mu říkám, nebyl tam vůbec olej.. Nevěřil..
Nalili jsme 4 litry oleje a vše bylo o.k. Motor ani po namazání nezměnil zvuk..Byl to benzin klasika 1,8 ccm..jednovačka. Dodnes mi to vrtá hlavou.. :)
nepropadat panice...
senioring1
Přispěvovatel

Příspěvek od senioring1 »

aj tak by som bol zvedavý , kam sa ten olej podel ?
A3/TDI AGR 66kw/r 1998/EGR OFF .Návšteva servisu je posledný zúfalý pokus o spojazdnenie auta.
slovacek.milos
Aktivista

DOLPH píše:

a pak zazvonil budík... (rofl) (rofl) (rofl)

ne,teď vážně...,až tohle na vlastní oči uvidím,tak tomu uvěřím.
ještě si toho málo viděl, minulí rok přijela koc a hlásí pane slováček jsem na nervy svítí mi měísíc co jezdím do hodonína dvě kotrolky prosímvás nějak mi je zhasněte,

peugeot 1O6 čumím na to velká kontrolka voda, velká kontrolka olej, chladící kapalinu jsem nalil tři litry a olej na měrce nebyl,
tonda zkusil vypustit olej a nic ani nekaplo :roll: nalil jem čtyři litry a zelená žabička jak koc autu pezdívá jezdí dál

žabička navíc parkuje kousek od uživatele cedan tak poučtět si hubu na špacír to nedělám majitelka žabky se jmenuje renata somogyiová ;)
Ruda 1
Přispěvovatel

Příspěvek od Ruda 1 »

Po startu se prostě motor ohřeje na provozní teplotu o něco déle.Vyzkoušeno asi na 15 vozech mých a mých známých, za asi 15 let.Já sám Prolong používám na R19, P106, P308,OI.Dohromady cca 800000km.Jo a dávám ho i do převodovky.To pomalejší ohřívání přičítám menšímu tření.Prolong by neměl nic utěsňovat jen vylepšit kluznost. R.
slovacek.milos
Aktivista

[quote="Ruda 1"]

nebo jen kompresor co je v dílně pokud vypl tak skoro utl, pokud do oleje dáš jakýkoliv přípravek co umí prolog tak po chvilce začneš slyšet jak se kompresor po vypnutí dotáčí

třeba k PD pokud bych někdy něco takového vlastníl tak motor bez těchto přípravků ani nestartuji, některé motory kdyby se tam měnil olej každý týden jou časovaná bomba
vonRichthofen
Přispěvovatel

Příspěvek od vonRichthofen »

koc jezdila měsíc bez oleje? no, tak proč lít do aut vlastně jakýkoliv olej? (LOL)
slovacek.milos
Aktivista

vonRichthofen píše:koc jezdila měsíc bez oleje? no, tak proč lít do aut vlastně jakýkoliv olej? (LOL)
tak si ho tam nelej uvidíš kam dojedeš ;)
WHITE-CZ
Přispěvovatel

Příspěvek od WHITE-CZ »

Mám PD dávám olej Valvoline DURABLEND Diesel 5W-40, předtím tam byl debilní castrol 5w30 placebo za 300kč/l a motor ho žral půl litru na 1000km. Tak jsem tam dal Valvoline 5W-40 a motor nežere nic ujeto 6000km a neubylo nic. Přísady nedávám žádné prostě jezdím.
BMW X5 E53 3.0D 135KW
vonRichthofen
Přispěvovatel

Příspěvek od vonRichthofen »

slovacek.milos píše:
vonRichthofen píše:koc jezdila měsíc bez oleje? no, tak proč lít do aut vlastně jakýkoliv olej? (LOL)
tak si ho tam nelej uvidíš kam dojedeš ;)
to píšeš ty, jak opravuješ auta, ve kterých není ani kapka oleje a jezdí bůhví jak dlouho. tak napiš, proč teda do motorů lít olej, když jezdí i bez?
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“