Pomoc s výběrem auta pro přítelkyni
Moderátoři: šulda, Moderátoři
nebudem se hádat,to nemá cenu.můžu ti říct,že se spíš specializuju na ty rencky,asi je to tím,že jich v okolí mám dost.mě se líp dělá na francouzích než koncernu.káždý má jiný přístup,to beru.někdy dělám to,někdy tamto,každé má svoje.
a také chápu to,že spousta lidí nebo mladístvích by si klidně koupilo něco jinýho než koncern,ale co potom,když by přijeli mezi kámarády.ten výsměch okolních tunerů a koncernových příznivců kteří jsou znalí pouze od kamarádů s rovnejma kšiltama...
a také chápu to,že spousta lidí nebo mladístvích by si klidně koupilo něco jinýho než koncern,ale co potom,když by přijeli mezi kámarády.ten výsměch okolních tunerů a koncernových příznivců kteří jsou znalí pouze od kamarádů s rovnejma kšiltama...
Renault Trafic 2.5 Dci 99kw
Twingo 1.2
ex:Espace 2.0 16V LPG
ex:Scenic 1.6 16V LPG
Twingo 1.2
ex:Espace 2.0 16V LPG
ex:Scenic 1.6 16V LPG
Nehrabu se v autech, ale občas mě kamarádi volají k opravě pro ně, neřešitelných problémů.
koncern nám renaultovatí, viz škoda octavia 2 2,0TDI kdy za nějakou nádobkou zespoda je čidlo otáčející se klikovky. No dostat se k tomu, problém jak prase.
Jinak naprosto souhlasím s tím že francouzi jsou zmrdi a to doslova. Viděl jsem pár rozmontovaných aut kdy se mělo vyměnit pičičovina za zmíněných 200,.kč a kvůli tomu se musel rozdělat půlka motoru a seřizovat znovu rozvody. Jejích uložení polosy do několika ložisek taky idiokraci a ruce nemáte kam strčit. Jak poveděl dreizig5, oni nepřemýšlí nikdy o tom že se ta součástka někdy bude měnit. Prostě poskladají auto a pokud se něco rozbije tak nejlepší to hodit do šrotu.
jinak VW taky moc nemám rád a párkrát jsem čuchnul k americe. Mít k tomu lepší dostupnost dat tak pohoda, jinak u těch amerik fakt pohoda a dá se fakt skoro všechno opravit šroubovákem a klešťama (a izolační páskou
).
koncern nám renaultovatí, viz škoda octavia 2 2,0TDI kdy za nějakou nádobkou zespoda je čidlo otáčející se klikovky. No dostat se k tomu, problém jak prase.
Jinak naprosto souhlasím s tím že francouzi jsou zmrdi a to doslova. Viděl jsem pár rozmontovaných aut kdy se mělo vyměnit pičičovina za zmíněných 200,.kč a kvůli tomu se musel rozdělat půlka motoru a seřizovat znovu rozvody. Jejích uložení polosy do několika ložisek taky idiokraci a ruce nemáte kam strčit. Jak poveděl dreizig5, oni nepřemýšlí nikdy o tom že se ta součástka někdy bude měnit. Prostě poskladají auto a pokud se něco rozbije tak nejlepší to hodit do šrotu.
jinak VW taky moc nemám rád a párkrát jsem čuchnul k americe. Mít k tomu lepší dostupnost dat tak pohoda, jinak u těch amerik fakt pohoda a dá se fakt skoro všechno opravit šroubovákem a klešťama (a izolační páskou

Myslím, že směřování téhle diskuze není takové, jak bych si představoval
Co takhle nějaký další konstruktivní rady a názory?
Co třeba dvoulitr 85 kW ve Fabii? Jak je to spolehlivý a jak je to užraný?

Co třeba dvoulitr 85 kW ve Fabii? Jak je to spolehlivý a jak je to užraný?
Octavia 1.9 TDI Ambiente 81 kW ASV, r.v. 2002
V minulosti:
Favorit 136L, r.v. 1989, LPG
Felicia 1.3 LXi, r.v. 1997, LPG
Fabia Sedan 1.4 MPi Classic, r.v. 2001, LPG
V minulosti:
Taky ted sháním auto pro manželky nejmladšího bráchu (18 let) a ted dela zaverečky na řidičák a shání první auto a chce poradit něco do 50tis..
Jenze to je taky těžky.., chce něco kolem roku 2000 + - , motor tak 1.4 -1,6, možná 1,8 ale to spiš ne.
Puvodne jsem mu chtel doporučit nějaký TDi... nebo tak.., jenze zase kdyz vezmu v potoaz, že tak 2 roky bude ještě chodit do školy a nebude mít žádnej příjem (kromě rodiču) tak tady taky bádam co.
chtěl Golfa 4 1.6, nebo Audi A3 1.6.., jenze tam co si pamatuju se sral.y převodovky.., tak nevim nevim, pak mu padne a budou starosti.
ta pak jeste prej co Focus 1.4 16v nebo 1.6 16V nebo Renault Megane bud 2dv (coupe) nebo 5dv... tak taky nevim..., furt tu čučim a zjištuju na netu co a jak..
kdo ma nejakej napad nebo nejaky zkušenosti o výše zmíněných autech, budu rád za nejakou radu.
Jenze to je taky těžky.., chce něco kolem roku 2000 + - , motor tak 1.4 -1,6, možná 1,8 ale to spiš ne.
Puvodne jsem mu chtel doporučit nějaký TDi... nebo tak.., jenze zase kdyz vezmu v potoaz, že tak 2 roky bude ještě chodit do školy a nebude mít žádnej příjem (kromě rodiču) tak tady taky bádam co.
chtěl Golfa 4 1.6, nebo Audi A3 1.6.., jenze tam co si pamatuju se sral.y převodovky.., tak nevim nevim, pak mu padne a budou starosti.
ta pak jeste prej co Focus 1.4 16v nebo 1.6 16V nebo Renault Megane bud 2dv (coupe) nebo 5dv... tak taky nevim..., furt tu čučim a zjištuju na netu co a jak..
kdo ma nejakej napad nebo nejaky zkušenosti o výše zmíněných autech, budu rád za nejakou radu.
Audi A4 Avant 2.5 TDI BDH quattro + soft M+H
O1 1.8 20v Turbo Rs
Vw Sharan 1.9 TDi 96kw- family car
O1 1.8 20v Turbo Rs
-
- Přispěvovatel
206 jsem navrhoval.., ale to prej je pro nej zase maly, ze treba za dva roky by si rikal " proč ja blbec si nekoupil větší" kdyby prej chteli jen nahory, nebo nejakam ve čtyřech atd.. tak zese premlouvat ho nebudu, jeho volba.., a znam sebe taky si nenechavam moc do vecí kecat.
ale treba tady kolegovi pro přítelkyni to bodne.
ale treba tady kolegovi pro přítelkyni to bodne.
Audi A4 Avant 2.5 TDI BDH quattro + soft M+H
O1 1.8 20v Turbo Rs
O1 1.8 20v Turbo Rs
http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2015013101
ta Alfa MiTco nebo jak se to píše nevypadá špatně. A proč ne Poloauto?
-
- Přispěvovatel
HNLW453 píše:http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2015013101
Nemá velkej kufr na bedny s pivem, nedá se s tím tahat kára na ukradený dřevo a nejezdí to na ukradenou naftu, takže to nebude nikoho v Budějcích zajímat a taky nikdo nebude zkoušet z toho ukrást kola ani stěrače, protože z toho nic nepasuje na škodovku.

Berlingo 1.9D DJZ Bosch
206 mě taky napadla. Vyráběla se docela dlouho, ale lidi si poté stěžovali na elektriku v novějších kusech. Nějakej multiplex nebo já nevím co. Už si to moc nepamatuju. Jináč to auto se mi líbí. Francouzům nefandím, ale Peugeota bych si pro ní představit uměl.
Ještě jsem koukal na 207, dá se také sehnat relativně levně. Ne tak levně jako 206, ale to by se myslím zvládlo také.
Ještě jsem koukal na 207, dá se také sehnat relativně levně. Ne tak levně jako 206, ale to by se myslím zvládlo také.
Octavia 1.9 TDI Ambiente 81 kW ASV, r.v. 2002
V minulosti:
V minulosti:
-
- Přispěvovatel
-
- Přispěvovatel
No, ty který jsou zadkem na zemi ty už jsou opravdu před smrtí. Pozná se to jednoduše. Když se postavíš několik metrů za auto a díváš se na zadek, kola nesmí být do A ale svisle vůči zemi. Sebemenší odklon zadního kola=potenciální průser. Repas nápravy dělají tak, že vyměnují čepy a jehlová ložiska. Pokud se při repasu udělají i mazničky, které se napěchují nějakou lepší vazelínou a nevozí se autem každej den půl tuny železa, pak ta náprava auto přežije. Průser je právě v tom, že tam ty mazničky nejsou, třeba už z výroby, časem ten mechanismus vyrezne, náprava pak jde ztuha, nepéruje. 

Berlingo 1.9D DJZ Bosch