Vliv hučícího ložiska na spotřebu?

co se jinam nevešlo/nehodilo - ohledně aut

Moderátoři: šulda, Moderátoři

lt.kubosh
Aktivista
Odpovědi: 0

Vliv hučícího ložiska na spotřebu?

Příspěvek od lt.kubosh »

Ahoj,
kámoš řeší Tribecu V6 v benzínu. Nesmyslně žere Ale když řeknu nesmyslne, tak při něžným zacházení +20 až +30% nad předepsanou spotřebu.
Diagnostika super, volnobežky hlaďounký, Prostě chod motoru bez problemů, automat řadí slušně. Svíčky, filtr, olej, klapka vyčištěná, katalyzátor funguje.
Jediný co mu hučí je zadní ložisko.

Je možný, aby tohle mělo znatelnej vliv? Já tvrdím, že pokud by mělo způsobovat vyšší spotřebu, tak by to bylo žhavý jak pětník a navíc by to muselo zpomalovat z kopce.
Dodge Challenger 6.4 V8
(Proč 6.4? Protože nedělaj 6.5!) :D
Ladas
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Ladas »

ne to má spíš větší vliv nesprávný rozměr pneu nebo i podhuštění
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Pokud to je už žhavé jako pětník určitě ano, ale to už asi k pumpě nedojede.. :)
nepropadat panice...
A6TDI
Aktivista

Příspěvek od A6TDI »

Už si ho viděl jezdit ?? :D kámoš takle řešil složitej případ ne octě a když viděl to prase jak jezdí tak si to šel málem hodit .. (LOL)
ROMEK
Aktivista

Příspěvek od ROMEK »

Ladas píše:ne to má spíš větší vliv nesprávný rozměr pneu nebo i podhuštění
no mne pár zakazníku povedlo že po výmene hučiaceho ložiska sa aj spotreba upravila možno "placebo efekt" :)
Honda CR-V, Peugeot Partner,VW Caddy, Škoda 1000MB DELUXE
Biimbo
Aktivista

Příspěvek od Biimbo »

Tribecu měl u nás ředitelskej a že benzín neřeší, tak ho nejvíc štvalo že musí ob den tankovat. Žralo to 16-18 na 100 od novoty..
Audi A8 3.0 TDI 171kw
Volvo XC90 2.4 D5 136kw Executive

Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Audi A8 4.2 MPi V8 Quattro
OII Combi 1.9 TDI BXE 4x4
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
Ladas
Aktivista

Příspěvek od Ladas »

To Romek tak jestli každýmu sundaváš ložisko flexou tak to hej :D
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
ROMEK
Aktivista

Příspěvek od ROMEK »

Ladas píše:To Romek tak jestli každýmu sundaváš ložisko flexou tak to hej :D
no to ano ked majitel zistí kolko stojí ložisko aj s nábojem zrazu to má čas a potom sa to mení až ked neni počut v kabíne rádio :D
Honda CR-V, Peugeot Partner,VW Caddy, Škoda 1000MB DELUXE
Pája 19
Aktivista

Příspěvek od Pája 19 »

Vyměň ložo a pak si teprv lámej hlavu. Nebo to je nějakej kvíz Sama doma?
Oct asv 2000, DieselPower
lt.kubosh
Aktivista

Příspěvek od lt.kubosh »

Já na to hnojim, jsem si chtěl potvrdit teorii. Kámoš doufá v zázrak. :)

Vždycky je dobrý nastavit očekávání. Typické odpovědi mechaniků "to by mohlo pomoci" - na účtence potom x tisíc kč a problém zůstává, za to bych je akorát nakopal doprdele a nechal díl vymontovat. Což už jsem jednou udělal a frajer se mohl posrat. Když je měnič a ne opravář, tak ať si nese riziko.
Dodge Challenger 6.4 V8
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

lt.kubosh píše:Já na to hnojim, jsem si chtěl potvrdit teorii. Kámoš doufá v zázrak. :)

Vždycky je dobrý nastavit očekávání. Typické odpovědi mechaniků "to by mohlo pomoci" - na účtence potom x tisíc kč a problém zůstává, za to bych je akorát nakopal doprdele a nechal díl vymontovat. Což už jsem jednou udělal a frajer se mohl posrat. Když je měnič a ne opravář, tak ať si nese riziko.
jo, to bys ale musel být jasnovědec popř. věštec, a to pochybuju že někdo je?
Dám ti krásnej příklad - "šustivej", někdy ( za studena ) kvílivej zvuk od plochého řemene / rozvodů, plocej řemen přes tři kladky,altík,kompresor,servo, odpružená řemenice,kbez řemene zvuk jinej, různýma řemenama zase jinej, pořád i od rozvodů
Takže jak postupovat - na svoje náklady postupně rozebírat a skládat rozvody a "orloj" soukolí plochého řemene a měnit jednu kladku po druhé až zvuk co ti vadí odejde?
A zbytek si pak nechat na skladě na další pokusy ne ?
Jak bys toto navrhoval "opravit" ? nebo myslíš že prodejce dílů ti bezplatně zapůčí vše potřebné na pokusy a ty mu to pak vrátíš ? (offtopic)
WOB
Aktivista

Příspěvek od WOB »

co třeba ultrazvukový snímač vyšších harmonických který by lokalizoval které kolečko se polámalo? (LOL)
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Jo leda tak...vyšší moc nejakou...
Už se budu opakovat,ale nedavno jsem řešil zašvihlej motor na Ibize APE...baba mě ani za prase nechtěla diagnozu věřit i když jsem ji ukazoval kusy ojnic ve vaně,prej byla na "diagnostice v bosch servisu" a tam ji rekli ze zadna zavada,ze je to v poradku...
lt.kubosh
Aktivista

Příspěvek od lt.kubosh »

roman1648 píše:
lt.kubosh píše:Já na to hnojim, jsem si chtěl potvrdit teorii. Kámoš doufá v zázrak. :)

jo, to bys ale musel být jasnovědec popř. věštec, a to pochybuju že někdo je?
Dám ti krásnej příklad - "šustivej", někdy ( za studena ) kvílivej zvuk od plochého řemene / rozvodů, plocej řemen přes tři kladky,altík,kompresor,servo, odpružená řemenice,kbez řemene zvuk jinej, různýma řemenama zase jinej, pořád i od rozvodů
Takže jak postupovat - na svoje náklady postupně rozebírat a skládat rozvody a "orloj" soukolí plochého řemene a měnit jednu kladku po druhé až zvuk co ti vadí odejde?
A zbytek si pak nechat na skladě na další pokusy ne ?
Jak bys toto navrhoval "opravit" ? nebo myslíš že prodejce dílů ti bezplatně zapůčí vše potřebné na pokusy a ty mu to pak vrátíš ? (offtopic)
Zeptej se mistniho kolegy Origose jak diagnostikovat. Jak mi opravil servaný závity nažhaviččce na autě a jak zjistil odkud jde klepání v řízení.

Ja jsem ITťák a jako hobby mam autoelektriku/diagnostiku. Jo taky na mě známej mechoš koukal divně, když jsem si přines stetoskop a po pěti minutách bylo jasno. Stejný s osciloskopem - diagnostika je pěkná, ale že startér má 150 otáček a zátěž jako míchačka na beton a proto to nestartuje přes OBD nezjistíš. Měniči ve Fordu zapřísahali řj.
často se stačí soustředit, mrknout do dokumentace a chvíli pozorovat za pomocí vhodných nástrojů.
Dodge Challenger 6.4 V8
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Jo,kazdej jak je zvyklej,to jo,
Ja se snazim rict ze vsechno "opravit" nejde
Kdyz jsi teda IT guy a nekdo ti donese kompl s vyhorelou zakladovkou nebo zdrojem tak to taky opravis jakoze opravis? Ne vymenis? Ja myslim ze ne,tak nemel blbosti
Odpovědět

Zpět na „Diskuze o autech“