octavia 1.6 75kW, kolise volnobeh - vyriesene!
Moderátoři: šulda, Moderátoři
- romanespana
- Aktivista
- Kontaktovat uživatele:
pred par lety jsem delal jeeeepa datazenyho z emeeriky, a v motorovym prostoru byl zasitej sprej, canada. a ctu ze motorovej silikon. byl tam uz jen zbytek, ale na jednom aute jsem s nim tohleto sani falesnyho vzduchu krasne poresil, pak jsem ho hledal, a nikde nic
launchx431, brain-bee st9000, V-500, 304cz+11.10, VIS 5.0 CZ, VIS 5.0 ES, FES3.6, CDP - 2011.1+2014.2, OP-COM, MPPS v12, MProg3, K-TAG, stroboskop, HANTEK DSO1060, BAKU702B, MLINK-DSP3005, toughbook CF-18, hafo kompiku a cajky od FACOM+WURTH+BERGEN.
Jasom par tychto motorov riesil a ked bol vadny spojkovy spinac tak nepadali otacky motoru pri preradovani rychlosti ale nikdy to nerobilo to co popisuje miso ale treba vyskusat mozno dalsi perlickaYkka píše:Nedávno jsem řešil přesně to samý jak popisuješ a byl to spojkový spínač.
Honda CR-V, Peugeot Partner,VW Caddy, Škoda 1000MB DELUXE
-
- Nováček
-
- Aktivista
dnes otestovane Tvojou metodou, pocujem ze to niekde syci, ale neda sa urcit kde. Napojil som tam aj vakuometer, nezda sa ze by nejak moc rychlo klesal podtlak, neviem...Video tu:kubima píše:Spolehlivě používám pro zjištění těsnosti tenhle fígl. Sundám filtrbox abych se dostal ke klapce, vypnu radio a nastartuju motor. Klapku ucpu rukou. Jasně že by měl hned chcípnout ale navíc, jak je v sání podtlak, tak se snaží dostat vzduch do motoru jakoukoliv škvírkou. Když je klid, je to krásně slyšet. Na sprej kolikrát bez reakce ale slyšet to bylo.
Takže ucpat klapku rukou a poslouchat kde to syčí. Jestli jenom kolem ruky, je to OK.
https://www.youtube.com/watch?v=uyUyljO ... e=youtu.be
skontrolane, rozvody na ryskach.geo píše:A co ty rozvody seděj?
vyskusane, bez zmeny, problem pretrvava.dhfool píše:Zkoušel jsi odpojit lambdu?
spojkovy snimac je ok, otestovany vagom.Ykka píše:Nedávno jsem řešil přesně to samý jak popisuješ a byl to spojkový spínač.
Cez tyzdem demontujem sacie potrubie a dam ho na test vysokym napatim.
Tiguan CBAB
Polaris 455 diesel 4x4
Harley Davidson V-rod
BMW R1200R
Polaris 455 diesel 4x4
Harley Davidson V-rod
BMW R1200R
Hmm, jaké máš lambda adaptace (blok 32)? Kolik ukazuje MAF? Rozpoznání volnoběhu funguje? Zatížení motoru (snímač tlaku servořízení)?
Osobně bych všechno co jde poodpojoval, aby to jelo na pevnou mapu, pokud to bude dělat dál, tak bych to hledal v mechanice (čerpadlo, tlak, vstřiky...)
Osobně bych všechno co jde poodpojoval, aby to jelo na pevnou mapu, pokud to bude dělat dál, tak bych to hledal v mechanice (čerpadlo, tlak, vstřiky...)
Škoda Fabia SDI - Žihadlo Edition
Škoda Superb II 1.8 TSI DSG-7
SuperVAG Comfort VW/PSA 2017
BMW DIS/GT1 v57 /ISTA D
BMW DIS/GT1 v57 /ISTA D
-
- Aktivista
Po odpojení snímača tlaku serva problém zmizol. Motor ide normálne, volnobeh normálny. Teraz je otázka ci je zlý snímač, alebo ide motor na pevnú mapu a chyba je inde. V ktorom kanále sa dá pozrieť hodnota tlaku serva a aká je požadovaná hodnota na volnobeh? 99% riešim tdi, v benzine nie som doma. Ďakujem za rady.
Tiguan CBAB
Polaris 455 diesel 4x4
Harley Davidson V-rod
BMW R1200R
Polaris 455 diesel 4x4
Harley Davidson V-rod
BMW R1200R
Dvoupinové čidlo funguje pro ecu jen jako I/0, žádná reálná hodnota...
Blok hodnot 56 pole 4
0xxxx by měl být stav, kdy není žádný vysoký tlak v servu
1xxxx by mělo být, když je vysoký tlak v servu (plný rejd, rychlé točení)
Pokud to bude vše OK, tak zkus mrknout na ty hodnoty co jsem psal výše... (lambda,MAF...)
Blok hodnot 56 pole 4
0xxxx by měl být stav, kdy není žádný vysoký tlak v servu
1xxxx by mělo být, když je vysoký tlak v servu (plný rejd, rychlé točení)
Pokud to bude vše OK, tak zkus mrknout na ty hodnoty co jsem psal výše... (lambda,MAF...)
Škoda Fabia SDI - Žihadlo Edition
BMW DIS/GT1 v57 /ISTA D
BMW DIS/GT1 v57 /ISTA D