ako posudit dvojhmotu?
Moderátoři: šulda, Moderátoři
ako posudit dvojhmotu?
pri vymene spojky..ako zhodnotit zotrvak ci je ko..ci na pol ko..ci to este zvlada..?240mm
predem diks za skusenosti a infa a pripominky k veci.
GIV var asz 4mot upraveny
-
slovacek.milos
- Aktivista
nijak ji neshodnotíš, nic nepoznáš prostě ji vyměn
pokud rád děláš reklamace a něco dvakrát tak ji hodnot a nech ji tam,
dvě příkladné zkušenosti z dávných dob z mého okolí 3O,OOO kč za ni nedám dala se jedno časem setrvák uletěl s kusem kliky,
přišel odborník velmi zkušený automechanik v oboru škoda 1OOOMB rozhodl že dvouhmota je v naprostém pořádku, spojka pak občas nevypínala,
luk je prej spojka na nic at si ji vemu, vyhrožovali soudem, no nakonec majitel dostal rozum a vyměnil se i setrvák za 17.OOO a vše bylo OK
pokud rád děláš reklamace a něco dvakrát tak ji hodnot a nech ji tam,
dvě příkladné zkušenosti z dávných dob z mého okolí 3O,OOO kč za ni nedám dala se jedno časem setrvák uletěl s kusem kliky,
přišel odborník velmi zkušený automechanik v oboru škoda 1OOOMB rozhodl že dvouhmota je v naprostém pořádku, spojka pak občas nevypínala,
luk je prej spojka na nic at si ji vemu, vyhrožovali soudem, no nakonec majitel dostal rozum a vyměnil se i setrvák za 17.OOO a vše bylo OK
-
slovacek.milos
- Aktivista
ještě jsem si vzpoměl na nějaké HDi borce znám 3O let montoval jsem mu plyn do jeho první užovky, ukecal měl že citroena už nechce ani vidět, nejlevnější spojku a dvouhmotu nechat, že auto pojede hned do bazaru,
za 7OO KM MI ŘIVEZL SPOJKU JAKO REKLAMACI nevypínala
dva dny práce a doplatil jsem mu na luk
několik let kolem sebe chodíme na pozdrav neodpovídá
za 7OO KM MI ŘIVEZL SPOJKU JAKO REKLAMACI nevypínala
několik let kolem sebe chodíme na pozdrav neodpovídá
axialni vykyv by nemel byt vestsi nez 2mm.
Mělo by jít vnitrnim kolem pootoci max 5 zubů. Ale pokud na to nemas pripravek kterym s tim pohnes az nadoraz tak to neodzkousis.
Jeste jsem ale nepotkal dvouhmotu krom nove ktera by nesla pres pet zubu nadoraz.
Milos ma pravdu ze je nejlepsi to vymeni popř. zamenu valeo ORIGINAL ale na 4x4 nedoporucuji jsou tam citit znatelné vybrace.
Samozrejme i u dvoukolky je to citit komfort uz neni takovy jak s dvouhmotou
Mělo by jít vnitrnim kolem pootoci max 5 zubů. Ale pokud na to nemas pripravek kterym s tim pohnes az nadoraz tak to neodzkousis.
Jeste jsem ale nepotkal dvouhmotu krom nove ktera by nesla pres pet zubu nadoraz.
Milos ma pravdu ze je nejlepsi to vymeni popř. zamenu valeo ORIGINAL ale na 4x4 nedoporucuji jsou tam citit znatelné vybrace.
-
toyota.kzj
- Přispěvovatel
Re: ako posudit dvojhmotu?
jordee_23 píše:pri vymene spojky..ako zhodnotit zotrvak ci je ko..ci na pol ko..ci to este zvlada..?240mm
Treba takle : https://www.youtube.com/watch?v=pgBxOOTKxMI
vse se da kontrolovat kdyz se vi jak
-
slovacek.milos
- Aktivista
-
slovacek.milos
- Aktivista
Re: ako posudit dvojhmotu?
pokud patříš do skupiny internetových teoretiků víš jak, kontrolovat,toyota.kzj píše:jordee_23 píše:pri vymene spojky..ako zhodnotit zotrvak ci je ko..ci na pol ko..ci to este zvlada..?240mm
Treba takle : https://www.youtube.com/watch?v=pgBxOOTKxMI
vse se da kontrolovat kdyz se vi jak
ale o praxi nevíš vůbec nic, to vím zas já na sto procent, si bokem vídně
-
slovacek.milos
- Aktivista
nevěř těm hodnotám na dvouhmotě nenaměříš ani setinu úchyla v žádném směru a bude KOkobrej píše:axialni vykyv by nemel byt vestsi nez 2mm.
sám bych rád věděl proč