Vysoká spotreba po výmene rozvodov motor BLS Octavia 2
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Vysoká spotreba po výmene rozvodov motor BLS Octavia 2
Zdravím páni, mám menené rozvody cca 2000km dozadu, robil zo skúsený mechanik s prípravkami. Pred výmenou som mal na volnobeh spotrebu 0,5 - 0,6l/hod , 0,7-0,8 s klímou (asi ako každý), teraz po výmene mám 0,9 - 1,0l/hod, bez klímy a bez el. spotrebičú. Korekciu rozvodov mám na -2,9 podla diagnostiky. Prvý krát som mal -2,5, sám som to prestavil na 0,0 - auto špatne štartovalo, tak som to skušal nastaviť naspäť no neúspešne :-/ tak som to dal mechanikovi nech to nastaví znova na prípravky. Auto jazdí normálne, normálne startuje všetko o.k. Len spotreba na volnobeh stúpla a tiež stúpla aj priemerná, jazdil som bežne za 5,0 - 5,5/100 teraz pod 6,2l nejdem :-/ čo mám s tým ešte spraviť? Všetko to začalo hneď po rozvodoch.
Díky za rady...
Díky za rady...
-
- Aktivista
- Kontaktovat uživatele:
dej tam nazpátek -2,5 to bylo správně. 

Oprava vyvažovacích hřídelí na 2,0TDI a jiné pomsty od VW Group,www.vyvazovaky.cz
Re: Vysoká spotreba po výmene rozvodov motor BLS Octavia 2
Nech to být, postupně se to srovná. Chce to kolikrát, než se staré rozvody sundají je dát na přípravky a koukat...To vytažení řemenu má svůj vliv.Bimbo má pravdu, tolerance je nějaká vždy a každý motor chce něco jiného..Kocina píše:Zdravím páni, mám menené rozvody cca 2000km dozadu, robil zo skúsený mechanik s prípravkami. Pred výmenou som mal na volnobeh spotrebu 0,5 - 0,6l/hod , 0,7-0,8 s klímou (asi ako každý), teraz po výmene mám 0,9 - 1,0l/hod, bez klímy a bez el. spotrebičú. Korekciu rozvodov mám na -2,9 podla diagnostiky. Prvý krát som mal -2,5, sám som to prestavil na 0,0 - auto špatne štartovalo, tak som to skušal nastaviť naspäť no neúspešne :-/ tak som to dal mechanikovi nech to nastaví znova na prípravky. Auto jazdí normálne, normálne startuje všetko o.k. Len spotreba na volnobeh stúpla a tiež stúpla aj priemerná, jazdil som bežne za 5,0 - 5,5/100 teraz pod 6,2l nejdem :-/ čo mám s tým ešte spraviť? Všetko to začalo hneď po rozvodoch.
Díky za rady...
nepropadat panice...
kubima píše:tolik? Neříkám že ne jen mě zajimá podle čeho tak soudíšBiimbo píše:-2,5 nebo -3,7 až -4,2. Na nule to bývá málokdy. Zatím jsem to viděl jen na jednom Touranu myslím 2008 a Octě 2010 obojí BXE
podle toho když to měním.
Audi A8 3.0 TDI 171kw
Volvo XC90 2.4 D5 136kw Executive
Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Audi A8 4.2 MPi V8 Quattro
OII Combi 1.9 TDI BXE 4x4
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
Volvo XC90 2.4 D5 136kw Executive
Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Audi A8 4.2 MPi V8 Quattro
OII Combi 1.9 TDI BXE 4x4
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
Je to jako s ženami, každá je jiná...Kocina píše:Kamos sa teraz vratil z výmeny rozvodov. Pred výmenou mal korekciu na -1,5 a po výmene má -0,5, robil to ten istý mechanik ako mne, ako je možné ze z rovnakými prípravkami spravil 2krát iné dohnoty? Mne prvý krát -2,5 a druhý krát -2,9 a jemu z -1,5 na -0,5?? Vďaka za odpovede.
nepropadat panice...
Tak bol som v škodovke, rozvody nastavili na origo prípravky, teraz tam je na 004.4 hodnota -1,5 ale nič sa nezmenilo. Skontrolované všetky hadice, podtlakové hadičky vymené preventivne za silikonové. Skontrolovaný hlavný káblový zväzok či nie je predratý u držiaku štartéra, diagnostika bez chyby, údaje sa zdajú byť všetky o.k. resp. nemám s čím porovnávať. Už neviem čo dalej, je to stále na tej istej spotrebe 0,9l/hod na volnobeh, bez klimi a elektrických spotrebičov. Dlhodobá spotreba 6,2L tankované u rôzných benzínok od Shell nitro+ až po slovnaft. Nič sa nemení. Začínam byť zúfali. V škodovke tiež nevedia poradiť. Mám vraj skúsiť vyhladať nejakého odborníka....