Dodelavka nivelace pro vw golf IV, 4 motion

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Sakul
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Dodelavka nivelace pro vw golf IV, 4 motion

Příspěvek od Sakul »

Ahoj, prosim o radu. Na vw golf iv, combi, 4motion jsem dodelaval origo nivelaci xenonu, tzn. cidla na napravach, drzaky cidel, soupaci, kabelaz a kolecko na naklapeni svetel jsem vymenil jen za kolecko pro regulaci jasu osvetleni pristroju.

Xenonove lampy jsou to ty starsi s jednotkou regulace pouze na levem svetle a zapalovaci moduly pro vybojky to ma v podbehach. Nivelace je zapojena podle origo el.schemy z elsy. Jedine co je jinak, je to ze napajeni moturku naklapeni zustalo na pojistku ze svete, spravne podle te schemy ke xenonum by to melo byt na pojistce co jsou vystrazne blinkry.

Po pripojeni na vag jsem se na adrese 55 spojil s ridici jednotkou naklapeni(spojim se jen pri zapnutych svetlech). Nakodoval jsem na 00002 co by mel byt spravne golf s nahonem na vsechna kola. Dal jsem udelal zakladni nastaveni, nejdriv kanal 001, pockal nez se s svetla doregulovala, pak kanal 002, zakladni pozice naucena. Hodnoty v merenych hodnotach jsou pro predni cidlo 1,5 a pro zadni neco kolem 3. Po zapnuti svetel se pokazde provede nastaveni pozice, svetla sjedou dolu myslim a pak vyjedou nahoru a nastavi pozici.

Pri zapnutych svetlech, bez nastartovaneho motoru jsem si pak vlezl do kufru 80kg ale zadne seveleni moturku jsem neslysel, coz se mi zda divne. Maji se sklopit hned nebo to trva nejakou dobu? Jak nejlepe prosim overit spravnou funkci automatickeho nastaveni sklonu xenonu starsibo typu. Dekuju moc za cenne rady. Lukas.
Sakul
Přispěvovatel

Příspěvek od Sakul »

Nikdo nic? Nerikejte mi ze to nikdy nikdo nezkousel. Diky.
favo
blázen

Příspěvek od favo »

Já otom teprve uvažuji. :D
Dělal jsi to z nových dílů nebo starších ?
T-ROC 2.0 TSI 4Motion
Golf IV 1.9 TDi ASZ
Aktivista

Příspěvek od dream7000 »

svetla nelietaju hore dolu pri zatazeni, vyhodnocuje to zatazenie oboch naprav....pokial mas system bez chyb a svetla zoradene na regloskope pocas zakladneho nastavenia tak by to malo byt OK, zaklad je urobit zakladne nastavenie a svetla spravne zoradit...neviem ako je to u g4, ale nedavno som tu mal octaviu 2 a pre 4x4 bol snimac vzadu iny ako pri klasickej predokolke...treba pozriet v etke ci nahodou nie je zadny rozdielny aj pre g4

Tak som to pozrel v etke pre 4 motion je ina tycka ako u predokolky

predokolka 1J0941299
4 motion 1J0941299B

pozri ci mas pouzitu spravnu tycku
Sakul
Přispěvovatel

Příspěvek od Sakul »

Uz je to vyresene. JJ, dily jsou spravne. Ano, pro 4motion je vpredu tycka jinak ohnuta. Predni dily mam komplet nove a objednane podle etky a zadek jsem sehnal komplet starsi ze stejneho auta, jen jsem musel rozhejbat klouby. Cidla jsou pro GIV pro predek i zadek stejna.

Zakladni nastaveni xenonu je udelane. Vcera jsem se nastval, odpojil ty tahla ze zadniho cidla a pohnul s nim rucne a do 30s to doregulovalo svetla. Takze, zaver je takovej, ze to funguje, jen to nereaguje hned. Vypada to tak, ze se to doregulovava po urcitych casovych intervalech (cca kazdych 20 - 30 s) a ne okamzite po zmene zatizeni. Mozna, ze nove typy xenonu bixenonu to maj okmzite, tyto starsi xenon lampy na GIV to maj takto. Dnes jsem s tim byl na technicky, dostelovali mi svetla rucne na lampach a cajk. Ostriky ani nezkousel, asi stacilo, ze videl krytky. Sem stasnej jak blecha.

Diky za rady.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“