ESP

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

chipmann
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od chipmann »

Komu neni rady tomu neni pomoci jak nekdo tak tupej se může srat do aut.....
OII RS 2.0TFSI chip,podvozek eibach, výfuk Miltek, bloff forge Motorsport, kola Thomason atd Kompletní diagnostika VAG 12.12.3
maras
Přispěvovatel

ESP

Příspěvek od maras »

Zdravím všechny, také bych rád přispěl svou troškou do mlýna, když se zde řeší ESP :) Zhruba před půl rokem jsem si všiml, že se mi při startu resp. těsně po naskočení motoru, objeví na maxiku hláška: Závada na ESP. Co jsem Však vypozoroval-dělá to pouze když pršelo(jsou kaluže),prší, prostě obecně když je mokro :D Máte na něco podezření?
Předem všem díky.
Octavia III combi 2014 2.0 TDI
astra-11
Přispěvovatel

Příspěvek od astra-11 »

to je taky ten kroužek:) přesně takhle se to za mokra projevuje, až se kroužek vysuší tak kontrolka zhasne
Cus
maras
Přispěvovatel

ESP

Příspěvek od maras »

Díky za reakci ,tzn pokud jsem to pochopil správně, vyměnit ložisko, kroužek a ještě něco? Jinak je možné, že k poškození kroužku došlo vlivem elegantního parkování mojí drahé polovičky, či případně následně dělané geometrie po tomto parkovacím harakiry? Díky.
honza2
Přispěvovatel

Příspěvek od honza2 »

impulzní kroužky popraskají časem samy bez pomoci kutilů a manželek, bohužel pro nás se šetří na všem
SHARAN 85KWr02
maras
Přispěvovatel

ESP

Příspěvek od maras »

Díky a, předpokládám že je lepší rovnou vyměnit kroužek i s ložiskem, nebo je to zbytečné? Díky.
miki70
Nováček

Příspěvek od miki70 »

bolo to ložisko ten krúžok bol celý popraskaný zhaslo ESP, tlak v pneumatikách ale ostalo svietit ABS nie je tam potreba keď sa tam menil aj snímač pozdĺžneho zrýchlenia ESP zosúladiť ho s RJ ABS cez VAG.
maras
Přispěvovatel

ESP

Příspěvek od maras »

A zeptám se možná blbě, ale může to souviset se zahučením při zatáčení při plném rejdu u rozjezdu- ale toto dělá jen v zimě, teď přes léto je klid.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“