Teplota oleje 130°C-přehřívání motoru-Sharan 1,9TDI 81kW AFN
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Teplota oleje 130°C-přehřívání motoru-Sharan 1,9TDI 81kW AFN
Zdravím pánové,
Chci se zeptat, zdali je normální, že při rychlosti cca 160km/h se mi zvedne teplota oleje až na 130°C a možná i víc, kdybych nezpomalil. Ručička teploty vody se začne naklánět hodně doprava k červenému poli. Při tažení karavanu do kopce se to chová podobně. Chci se zeptat, zdali to je normální teplota nebo už příliš velká?
Děkuji
Peťus
Chci se zeptat, zdali je normální, že při rychlosti cca 160km/h se mi zvedne teplota oleje až na 130°C a možná i víc, kdybych nezpomalil. Ručička teploty vody se začne naklánět hodně doprava k červenému poli. Při tažení karavanu do kopce se to chová podobně. Chci se zeptat, zdali to je normální teplota nebo už příliš velká?
Děkuji
Peťus
Mitsubishi Colt 1.8D 1987 s ohrevem a s dvemi nadrzemi. Ted Ford Galaxy 1.9TDI 66kW s ohrevem a s dvemi nadrzemi.
Chladič bude asi dost starý, ale jak zjistím jeho průchodnost? Je možné, že nebude průchodný, protože před časem mi teklo topení pod palubovkou, tak jsem to chtěl ucpat nějakým sajrajtem, který se na to používá. Koupil jsem něco v Autokelly a asi jsem toho tam nalil hodně. Je možné že se mi ucpaly i kanálky v motoru? Na vodní pumpu jsem se díval, vrtulka není protočená, tak asi nic jiného by s ní nemělo být ne? Je pravda, když jsem ji rozebíral, tak mi s vodou vyteklo plno toho utěsňovacího sajrajtu. Sahary jedou. díky
Mitsubishi Colt 1.8D 1987 s ohrevem a s dvemi nadrzemi. Ted Ford Galaxy 1.9TDI 66kW s ohrevem a s dvemi nadrzemi.
-
- Přispěvovatel
-
- Aktivista
Zřejmě ti to ucpalo výměník voda-olej, takže by nebylo od věci ho něčím propláchnoutPeťus píše:Chladič bude asi dost starý, ale jak zjistím jeho průchodnost? Je možné, že nebude průchodný, protože před časem mi teklo topení pod palubovkou, tak jsem to chtěl ucpat nějakým sajrajtem, který se na to používá. Koupil jsem něco v Autokelly a asi jsem toho tam nalil hodně. Je možné že se mi ucpaly i kanálky v motoru? Na vodní pumpu jsem se díval, vrtulka není protočená, tak asi nic jiného by s ní nemělo být ne? Je pravda, když jsem ji rozebíral, tak mi s vodou vyteklo plno toho utěsňovacího sajrajtu. Sahary jedou. díky

Golf mk1 mTDI ...powered by Holz-tdi
Golf mk3 GTI "20 jahre" TDI ...powered by Moravia-Tuning
Ibiza 6k2 1.8T Cupra ...in progress
Audi A2 1.4 16V
Volvo V70 II D5
Golf mk3 GTI "20 jahre" TDI ...powered by Moravia-Tuning
Ibiza 6k2 1.8T Cupra ...in progress
Audi A2 1.4 16V
Volvo V70 II D5