Výplach motoru

Technická řešení specifických problémů benzíňáků, včetně LPG i CNG pohonu.

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Síťan
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Výplach motoru

Příspěvek od Síťan »

Čau lidi. Měl bych dotaz. Co si myslíte o výplachu motoru? Mám Leona 1,9TDI ARL a má najeto 232tis. Olej nežere. Jen jsem se doslechl že je dobrý při výměně oleje dělat výplach. Že v madoilu koupím lahvišku tu naliju do motoru se starým olejem a nechám 20 minut klepat. sem tam tomu přišlápnu na volnoběh a pak vypustím... Právě se toho trochu bojím abych tomu něco neudělal... Auto šlape v pořádku! A dále mi bylo řečeno že je dobrý dávat do nového oleje toto:

https://www.google.cz/search?q=super+ch ... TzUkWoU%3D

Tak nevím...v nejbližší době mě čeká výměna oleje tak abych věděl. Díky za rady!!
KubaF
Přispěvovatel

Příspěvek od KubaF »

Čau když jsem přecházel na oleje Millers Oils tak jsem udělal výplach i když mi bylo řečeno že se to dělá spíš u aut kde se přetahuje výměna atd.Někdo to dělá někdo to nedělá to jsem kupoval výplach od nich.Dal jsem auto na zvedák nalil nastartoval a nic víc po cca 15-20 min. vypustit.Jo a určitě bych do oleje nic nepřidával (wallbash) nevidím důvod k čemu.Tot můj názor.Kuba
Golfisko
Aktivista

Příspěvek od Golfisko »

Pokud měl motor jasnou servisní historii, není potřeba nic proplachovat. Stejnou službu udělá i olej co je v motoru jen 3-5t km ;) Důležitá je včasná výměna oleje dle provozu vozidla!!

Např. ten Millers Oils doporučuje použít jejich přípravek při přechodu na kvalitnější olej, tam bych už částečně nějaký opodstatnění viděl. Neznehodnotí se nová náplň kvalitnějšího oleje ( nikdy nevypustíte z motoru vše ) ;)
G3 Variant 1,9 TDiObrázek ... only S764
marfan
Přispěvovatel

Příspěvek od marfan »

Ja keď som mal dole hlavu na Fabii 1.4 kod BXW po 205tkm tak bola ako nová, čistá, žiadny náznak opotrebenia. Takže som toho názoru ak sa tam pravidelne menil olej raz za rok alebo po 15tkm tak ten motor musí byť čistý.
Marek77
Aktivista

Příspěvek od Marek77 »

Myslím si totéž. Pokud je v motoru čisto a je používán správný (= předepsaný) olej s včasnými výměnami, není důvod k používání takových věcí.

A i kdyby byl motor zanesený - myslím si, že rozhodně lepší a šetrnější je rozpouštět to pomalu pouze v oleji - tzn. měnit olej častěji několikrát po sobě, aby se to pomalu rozptylovalo do náplní. Taková chemie totiž umí i zaškodit.
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
Síťan
Přispěvovatel

Příspěvek od Síťan »

Díky za rady! Kašlu na to... :-)
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Jj, někdy spíš na škodu....kámoš tuhle dělal cosi na FI 1.4Mpi...nějaká babička,15 let starý auto, v motoru nějaká vazelína...tak v zápalu pečlivosti ještě dal nový těsnění pod víko a vyčistil ty nánosy tam a udělal výplach....no katastrofa, bordel nasedal do vany a musel ji 4x sundávat a čistit bo auto nemazalo
takže od tý doby na to prdí... (rofl)
bull
Přispěvovatel

Příspěvek od bull »

Doporučuji olej při výměně odsávat,ne vypouštět. Krásně to vysaje všechen karbon a bordel ze dna vany a nový olej není hned špinavý.Navíc u aut,které mají ze spodku kryt,se nemusí sundávat.
A4 1.8T QUATTRO
geo
Aktivista

Příspěvek od geo »

bull píše:Doporučuji olej při výměně odsávat,ne vypouštět. Krásně to vysaje všechen karbon a bordel ze dna vany a nový olej není hned špinavý.Navíc u aut,které mají ze spodku kryt,se nemusí sundávat.
A kudy to odsaješ?Dneska buď měrky nejsou nebo to je dirka na brčko.
bull
Přispěvovatel

Příspěvek od bull »

Přes měrku,ty odsávací trubičky jsou i hodně tenké. Pokud měrku nemá,tak to je smůla. Osobně si myslím,že odstranění měrky z motoru,je pěkná blbost. Na čidlo není 100% spoleh.
A4 1.8T QUATTRO
Odpovědět

Zpět na „Údržba a zvyšování výkonu (BENZÍN, LPG, CNG)“