Výplach motoru
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Výplach motoru
Čau lidi. Měl bych dotaz. Co si myslíte o výplachu motoru? Mám Leona 1,9TDI ARL a má najeto 232tis. Olej nežere. Jen jsem se doslechl že je dobrý při výměně oleje dělat výplach. Že v madoilu koupím lahvišku tu naliju do motoru se starým olejem a nechám 20 minut klepat. sem tam tomu přišlápnu na volnoběh a pak vypustím... Právě se toho trochu bojím abych tomu něco neudělal... Auto šlape v pořádku! A dále mi bylo řečeno že je dobrý dávat do nového oleje toto:
https://www.google.cz/search?q=super+ch ... TzUkWoU%3D
Tak nevím...v nejbližší době mě čeká výměna oleje tak abych věděl. Díky za rady!!
https://www.google.cz/search?q=super+ch ... TzUkWoU%3D
Tak nevím...v nejbližší době mě čeká výměna oleje tak abych věděl. Díky za rady!!
Čau když jsem přecházel na oleje Millers Oils tak jsem udělal výplach i když mi bylo řečeno že se to dělá spíš u aut kde se přetahuje výměna atd.Někdo to dělá někdo to nedělá to jsem kupoval výplach od nich.Dal jsem auto na zvedák nalil nastartoval a nic víc po cca 15-20 min. vypustit.Jo a určitě bych do oleje nic nepřidával
nevidím důvod k čemu.Tot můj názor.Kuba

Pokud měl motor jasnou servisní historii, není potřeba nic proplachovat. Stejnou službu udělá i olej co je v motoru jen 3-5t km
Důležitá je včasná výměna oleje dle provozu vozidla!!
Např. ten Millers Oils doporučuje použít jejich přípravek při přechodu na kvalitnější olej, tam bych už částečně nějaký opodstatnění viděl. Neznehodnotí se nová náplň kvalitnějšího oleje ( nikdy nevypustíte z motoru vše )

Např. ten Millers Oils doporučuje použít jejich přípravek při přechodu na kvalitnější olej, tam bych už částečně nějaký opodstatnění viděl. Neznehodnotí se nová náplň kvalitnějšího oleje ( nikdy nevypustíte z motoru vše )

G3 Variant 1,9 TDi
... only S764

Myslím si totéž. Pokud je v motoru čisto a je používán správný (= předepsaný) olej s včasnými výměnami, není důvod k používání takových věcí.
A i kdyby byl motor zanesený - myslím si, že rozhodně lepší a šetrnější je rozpouštět to pomalu pouze v oleji - tzn. měnit olej častěji několikrát po sobě, aby se to pomalu rozptylovalo do náplní. Taková chemie totiž umí i zaškodit.
A i kdyby byl motor zanesený - myslím si, že rozhodně lepší a šetrnější je rozpouštět to pomalu pouze v oleji - tzn. měnit olej častěji několikrát po sobě, aby se to pomalu rozptylovalo do náplní. Taková chemie totiž umí i zaškodit.
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
Jj, někdy spíš na škodu....kámoš tuhle dělal cosi na FI 1.4Mpi...nějaká babička,15 let starý auto, v motoru nějaká vazelína...tak v zápalu pečlivosti ještě dal nový těsnění pod víko a vyčistil ty nánosy tam a udělal výplach....no katastrofa, bordel nasedal do vany a musel ji 4x sundávat a čistit bo auto nemazalo
takže od tý doby na to prdí...
takže od tý doby na to prdí...