Auto pro přítelkyni
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Auto pro přítelkyni
Zdravím, plánuji koupi auta pro přítelkyni vedle od kolegů z německa v maximální hodnotě do 1000 Euro ale narazil jsem na problém s motorizací.Chtěl bych koupit O1 nebo G4 a prosím vás o radu jaký motor by byl podle vás nejideálnější.Přítelkyně bude jezdit každý den do práce +- 8 kilometrů a občas někam na nákup a podobně takže týdně tak 50km...osobně jsem spíše na nafťáky takže já jsem pro 1.9 SDI nebo 1.9 TDI 66kw a v benzínových motorech si nejsem moc jistý a proto se ptám vás.Ze zkušenosti jiných vím že 1.6 není moc dobrá volba díky neustálým problémům ale pokud nemám pravdu mě oponujte. Díky moc všem za budoucí rady 

VW Golf MkIV RV:99 1.9 TDI/PD 85kW AJM-EGR OFF
-
- Aktivista
g4, super auto aj na nakup aj do mesta, nieje take dlhe ako O1 tak sa s tym lepsie parkuje pred barakom/v meste.
ja by som bral benzin, mozno ma vacsiu spotrebu ale v konecnom dosledku to nebude drahsie nez TDi a + je ze sa rychlejsie ohrieva v zime(vacsi komfort).
ja by som bral benzin, mozno ma vacsiu spotrebu ale v konecnom dosledku to nebude drahsie nez TDi a + je ze sa rychlejsie ohrieva v zime(vacsi komfort).
A4 B5 1Z, A4 AVANT AHH, Touran 5T1 2.0TDi 110kW, G5+ BXF, Tiguan EA288 DQ381
Na kolo v zimě zima takže benzín nona 8 km ji kup kolo nebo benzín

občas si tu připadám jak v blázinci...zeptám se jestli Golfa IV nebo Octavii 1 a ty mi řekneš fabii....achjoFobie Mpi

Kdybych věděl kde jinde vzít auto v takovým stavu jako odtamtud za ty peníze tak jdu tamO1 od kolegů z německa Zmatený to bereš z vrakecu?

osobně mám G4 a jsem taky velmi spokojen proto bych rád druhého jenže nevím jaký motor právěg4, super auto aj na nakup aj do mesta, nieje take dlhe ako O1 tak sa s tym lepsie parkuje pred barakom/v meste.

K 1.4 mám odpor kvůli malému výkonu, k 1.6 kvůli tomu jaké má stálé problémy a k 1.8 kvůli velký spotřebě ale výkonově už by to stačilo...ale vůbec neznám ten dvoulitr....je spolehlivej? nesere se moc? kolik tak průměrně žere? Díky moc za dosavadní příspěvky

VW Golf MkIV RV:99 1.9 TDI/PD 85kW AJM-EGR OFF
Nepřijde mi že by 1.6 měla nějaké extrémní problémy, všechno je o údržbě.. Každý motor má mouchy, a občas je třeba něco opravit, ale pokud se bojíš spotřeby u 1.8 a výš, případně výkonu u 1.4 a 1.6 nechceš, tak těžko radit. 1.4 16V 74 kW, ale prý žerou často olej. Koukni se třeba po VW Polo 1.4 16V 55kW (nevím jestli se dělaly i MPI), ty jedou slušně. Platforma stejná jak Fabie, ale vzhled a interiér úplně jinde 
A soráč že se odchyluju od tvých preferencí

A soráč že se odchyluju od tvých preferencí

OI 1.9 TDI AHF
Mal som viac VW tak moja osobna skusenost s autom do mesta..
VW Golf 4 1.4 55kw..nieje to zly motor ale musiš mat štastie dobry kus co nezerie olej,moj olej nezral a spotrebu v meste som robil 7,5l na 17" kolesach,bol som s motorom spokojny nebol tak zly ako kazdy pise,jazdil som snim do prace cca 5km tam a 5km domov..pohodicka.
VW Golf 4 1.6 SR74kw..motor tak isto do mesta v pohode no zaskocila ma spotreba oleja ktora bola vyzsia..na 1000km som dolial nejake to 1-2deci oleja..ale motor fajn,spotreba v meste na 15" bola cca 7-8l.Celkovo vraj tie 1.6 papaju olej..
Mal som neskor golf 3 1.6 74kw a tam spotreba oleja nebola skoro žiadna,ale nato ze to ma 74kw tak to nebolo nič extra..dalo sa na tom povozit ale taktiez nic moc.
Ako auto do mesta som si velmi pochvaloval vw polo 6n1 s motorom 1,4 44kw,lacna udrzba,vies si ho jednoducho zoservistovat aj doma..spotreba zalezi od vodica..ale je to tam okolo tych 7l,no ked ze polo je lahke tak s tym motorom je to aj svižne no dost hrdzaveju prahy a lemy,preto by som sa skor obzeral po novšom a to 6n2 model s tymto motorom a idu za celkom slušne peniaze.. 1000-1500e.Ak by som potreboval v meste jazdit do prace tak určite si kupim to polo
VW Golf 4 1.4 55kw..nieje to zly motor ale musiš mat štastie dobry kus co nezerie olej,moj olej nezral a spotrebu v meste som robil 7,5l na 17" kolesach,bol som s motorom spokojny nebol tak zly ako kazdy pise,jazdil som snim do prace cca 5km tam a 5km domov..pohodicka.
VW Golf 4 1.6 SR74kw..motor tak isto do mesta v pohode no zaskocila ma spotreba oleja ktora bola vyzsia..na 1000km som dolial nejake to 1-2deci oleja..ale motor fajn,spotreba v meste na 15" bola cca 7-8l.Celkovo vraj tie 1.6 papaju olej..
Mal som neskor golf 3 1.6 74kw a tam spotreba oleja nebola skoro žiadna,ale nato ze to ma 74kw tak to nebolo nič extra..dalo sa na tom povozit ale taktiez nic moc.
Ako auto do mesta som si velmi pochvaloval vw polo 6n1 s motorom 1,4 44kw,lacna udrzba,vies si ho jednoducho zoservistovat aj doma..spotreba zalezi od vodica..ale je to tam okolo tych 7l,no ked ze polo je lahke tak s tym motorom je to aj svižne no dost hrdzaveju prahy a lemy,preto by som sa skor obzeral po novšom a to 6n2 model s tymto motorom a idu za celkom slušne peniaze.. 1000-1500e.Ak by som potreboval v meste jazdit do prace tak určite si kupim to polo

Milión kilometrů, a pořád jezdí. Řídili jsme jedinečnou octavii
http://www.novinky.cz/auto/393727-milio ... tavii.html
"Motor je původní, stejné je i turbodmychadlo, čerpadlo i startér"
Je to možné ?
http://www.novinky.cz/auto/393727-milio ... tavii.html
"Motor je původní, stejné je i turbodmychadlo, čerpadlo i startér"
Je to možné ?

Octavia 2 08, TDI BLS DPF, ECU úprava TDIfun - EGR off, GT1646V, 324Nm/148 PS