Paměti 93cXX ?

VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Krky
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Paměti 93cXX ?

Příspěvek od Krky »

Nevíte někdo náhodou kde sehnat paměti 93cXX SMD i klasický (alespoň 93c66) abych na ně nemusel čekat 3 - 4 týdny??? :( v GME mají jen 93cXXA a ty jsou na nic....
MAX
Přispěvovatel

Re: Paměti 93cXX ?

Příspěvek od MAX »

Krky píše:Nevíte někdo náhodou kde sehnat paměti 93cXX SMD i klasický (alespoň 93c66) abych na ně nemusel čekat 3 - 4 týdny??? :( v GME mají jen 93cXXA a ty jsou na nic....
http://www.ges.cz/?search=93c66&page=in ... cz&cur=CZK
http://www.ezk.cz/e-shop/select.php?sku ... 4&rozsah=1
http://tme.pl/katalog/index.phtml
Vopi
Přispěvovatel

Re: Paměti 93cXX ?

Příspěvek od Vopi »

Krky píše:Nevíte někdo náhodou kde sehnat paměti 93cXX SMD i klasický (alespoň 93c66) abych na ně nemusel čekat 3 - 4 týdny??? :( v GME mají jen 93cXXA a ty jsou na nic....

V čem ti nevyhovuje verze 93cxxA ??
Krky
Přispěvovatel

Příspěvek od Krky »

Díky za odkazy... :)
V GME jsem koupil 93c66A a 93c56A v SMD i DIP a ani jeden se mi nepodařilo naprogramovat! :? Zkoušel jsem to Ponyprogem a Xprogem a ani prd... Pokud jste měl někdo podobnej problém a vyřešil to tak budu šťastnej za každou radu...
A to samý když vyndám paměť z něčeho tak jí vždycky dokážu přečíst ale už do ní nezapíšu... Tak je nejjednoduší dát novou... ale... třeba 93c66A nejde :?
MAX
Přispěvovatel

Příspěvek od MAX »

Možná je to blbá otázka, ale při programování té 93C66A máš v programu nastaveno že chceš naprogramovat 93C66A a ne 93C66, pak by to asi nešlo.
vwphun
Přispěvovatel

Příspěvek od vwphun »

Krky píše:Díky za odkazy... :)
V GME jsem koupil 93c66A a 93c56A v SMD i DIP a ani jeden se mi nepodařilo naprogramovat! :? Zkoušel jsem to Ponyprogem a Xprogem a ani prd... Pokud jste měl někdo podobnej problém a vyřešil to tak budu šťastnej za každou radu...
A to samý když vyndám paměť z něčeho tak jí vždycky dokážu přečíst ale už do ní nezapíšu... Tak je nejjednoduší dát novou... ale... třeba 93c66A nejde :?
Nikdy jsem neměl problém s 93C66A a to ani s ponyprogem. Zřejmě máš špatný programátor, nebo nastavení.
Krky
Přispěvovatel

Příspěvek od Krky »

V nastavení jsem už zkoušel snad všechno... a programátory jsou nový... Ale prostě když zapisuju do paměti tak se do ní vůbec nic nezapíše! :? Jsou to pameti Microchip a z budíků třeba LR56, LR66. S Atmelama jsem nemel nikdy žádnej problém ale ty jsem sehnal jen C46...

A jak ty programátory nastavit??? :( jestli někdo používáte některej z nich.... Další programátor už kvůli 93CXX kupovat opravdu nehodlám... To radši seženu jiný paměti... :)
BH motor
Aktivista

Příspěvek od BH motor »

s ELNEC nieje ziadny problem. Kup si seeprog za 3 litre a mas pokoj.
MAHA 4x4 LPS 3000
AUDI RS4 2,7 biturbo
SQ7
jedno prekvapko čoskoro
userinre
Nováček

Příspěvek od userinre »

1. sériové EEPROM podle verze (čistá, A, B) umožňují práci s 8-bit. a nebo 16-bit. daty
2. když nevíš v čem se liší, tak si stáhni datasheety ze stránek třeba Microchipu a tam najdeš vše, co se týká rozdílů i programování

Pokud víš co máš za data a za paměti a podle toho si i nastavíš programátor, tak to musí fungovat, musíš ale také rozumět tomu co děláš a co nastavuješ, pokud ne tak neuspěješ.
S programátorem od ELNECu jsem bez problémů naprogramoval tisíce sériových pamětí, pokud paměť nebylo KO
Krky
Přispěvovatel

Příspěvek od Krky »

Takže existují ještě C který umí obojí (8 i 16)... Samozřejmě že datasheety používám a co znamenají jednotlivý věci v nastavení taky vím ale prostě to nelze naprogramovat... Tak díky za rady... :D The End
userinre
Nováček

Příspěvek od userinre »

Krky píše:Takže existují ještě C který umí obojí (8 i 16)... Samozřejmě že datasheety používám
Kdybys datasheety používal a tomu co děláš skutečně rozuměl, tak by ses nedivil.
Je až zarážející kolik Brouků Pytlíků si myslí, že když si koupí nějaký kabel (nejlépe ten nejlevnější), nějaký programátor (opět nejlépe ten nejlevnější), někde stáhnou nějaký soft (samozřejmě zadara) tak si ze svého auta udělají letadlo, aniž by vlastně vůbec rozuměli co a proč dělají (hm)
Krky
Přispěvovatel

Příspěvek od Krky »

:) jak myslíš... :)
Odpovědět

Zpět na „Diagnostika - software/hardware VW group (vag-com, supervag, ...)“