ZAVĚŠENÍ převodovky OCTAVIA
Moderátoři: šulda, Moderátoři
ZAVĚŠENÍ převodovky OCTAVIA
Zdarec kluci.Mám Octavii r.v 2001 66kw.Začalo se mi občas pouze při vypnutí motoru ozývat z levé strany od motoru divný pazvuk.Nevím jak to nazvat.Mám podezření na zavěšení motoru pro převodovku vlevo,ale nejsem si plně jistej.Šlo by podle videa poznat zda je již K.O....zde je video :
https://www.youtube.com/watch?v=rma8gtJ ... e=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=rma8gtJ ... e=youtu.be
Octavia 2 TDi 77kW
Mám asi to stejné u fabie 1,4 tdi. Vypínání většinou ok, při startu se občas zamlátí a hlavně při jízdě, především na vyšší kvalty a nízké otáčky (1500) to je krásně cítit a slyšet když rychle uberu a rychle přidám. A ještě když z kopce udržuji rovnovážný stav, kdy nezrychluji ani nebrzdím motorem, tak jak to není opřené, tak v podlaze cítím trošku vibrace. Poměrně rychle se mi to horší, cca 20tkm, kdy teď už je to ve stadiu, že to většinou o kovově cvaká. Předchozí Lancia Delta mi to dělala, když měla KO reakční vzpěru, tak jsem jí teď objednal na blind. V pondělí by měla přijít, tak až jí nahodím, tak poreferuju, jestli to bylo ono.
AMF; M47/T2
Tak reakční vzpěrou to u mě nebylo, navíc ta vyndaná po 300 tkm vypadalo skoro líp jak nová.tribit píše:Mám asi to stejné u fabie 1,4 tdi. Vypínání většinou ok, při startu se občas zamlátí a hlavně při jízdě, především na vyšší kvalty a nízké otáčky (1500) to je krásně cítit a slyšet když rychle uberu a rychle přidám. A ještě když z kopce udržuji rovnovážný stav, kdy nezrychluji ani nebrzdím motorem, tak jak to není opřené, tak v podlaze cítím trošku vibrace. Poměrně rychle se mi to horší, cca 20tkm, kdy teď už je to ve stadiu, že to většinou o kovově cvaká. Předchozí Lancia Delta mi to dělala, když měla KO reakční vzpěru, tak jsem jí teď objednal na blind. V pondělí by měla přijít, tak až jí nahodím, tak poreferuju, jestli to bylo ono.
Ale zjistil jsem jinou věc, teď jak je venku ráno chladno kolem nuly, tak motor na ubrání a přidání skoro nic neudělá a jak se auto zahřívá, tak se to horší až je tam pak cítit zas vůle, jak kdyby se to mělo rozpadnout. Myslíte, že by to mohla dělat převodovka, kdy tuhej olej vymezí vůle? Jinak řadí hladce, přesně, synchrony ok, jezdím delší trasy, takže se moc nenařadila.
AMF; M47/T2