přípravky - rozvody

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

slovacek.milos
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od slovacek.milos »

mesi3 píše:fixa dobrá, ale neznám větší klid než vytáhnout přípravky z aretací a jít s klidnym svědomim otočit startérem (samozřejmě po protočení motoru dokola..)

máš spoustu motorů kde jsou přípravky nepoužitelné nebo se snadno spleteš, nebo zjistíš jiný motor a tak ;)
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Ještě uvedu jeden případ, ladil jsem EDC16, dole přípravek na klice, vačka na kolík, naplej řemen, synchronizace vyšla nějak.

Za nějaký čas jsem měl rozvody rozvrtané znova, díky výměně vačky, ale už jsem přípravek na kliku nedávál, protože jsem spodek rozvodů ani nesdělával, ale orientoval jsem se značkou -0- na setrváku, byla to ještě převodovka, kde bylo okénko se špuntem a synchronizace vyšla mírně jiná.
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Miloš má pravdu v tom, že základ je jistota. Tzn. označit si původní polohu, třeba i tím, že si člověk označí nulu fixem, aby byla vidět a jelikož čert nikdy nespí označím si i kolo na klice, abych měl přehled a nelezl pořád dozadu jako opice. Přípravky jsou krásná věc, ale jelikož je iks druhů, je v tom bordel, a jak píše Tomas.cz musel bych být vůl odstrojovat celý předek u Passata, abych tam mohl dostat přípravek, třeba při výměně hydr.dopínáku. Musel jsem také dělat rozvody bez přípravků s tím, že se to pak doladí a žádná změna nenastala, tak to tak zůstalo, jak jsem to "zfušoval." A u přípravků třeba pro benziny /z číny za pár šupů/je přesnost nezaručena a člověk v domnění, jak to krásně udělal zjistí, že to tak není... :)
Třeba u 2,5 TDI s řemenem vzadu pro čerpadlo je neoznačení původní polohy zadního řemenu nerozum, jejich rysky jsou k smíchu.. Je to loterie a čas jsou peníze, na kutilství nemá každý čas.
nepropadat panice...
blonn
Aktivista

Příspěvek od blonn »

ThrashTheTrash píše:Mohu poprosit čísla těch přípravků?Vím že jsou 2 typy dle modulu zubů na klice.

Děkuji.

Kup si tohle http://aukro.cz/aretace-rozvodu-vag-sko ... 11034.html
GIV 1,9TDI 74kw AXR/var, EGR OFF, MAF OFF 110KW 150PS 330NM, JEDN.+HDS
ThrashTheTrash
Aktivista

Příspěvek od ThrashTheTrash »

blonn píše:
ThrashTheTrash píše:Mohu poprosit čísla těch přípravků?Vím že jsou 2 typy dle modulu zubů na klice.

Děkuji.

Kup si tohle http://aukro.cz/aretace-rozvodu-vag-sko ... 11034.html
Děkuji za info.
VW GOLF IV 1.9TDI AGR 4MOTION - Soft HR CARSOFT, WEBASTO THERMO TOP C
Diag HR CARSOFT:DeTeCtor, Comfort VW, Toolbox - SPEED 4, VIN - R, Airbag, FLASH, KEY.
CDP+, WEBASTO THERMO TEST, DIAG EBER
Všechno jen na chuť :)
karelmacal
Přispěvovatel

Příspěvek od karelmacal »

Děkuji.
V autokelly GV VSE2358 :)
asi 700
slovacek.milos
Aktivista

v kel se dají i pujčit a stějně v tom postupu si je máš nejprve vyzkoušet na starých rozvodech jestli náhodou nejsou na kokot (LOL)
Pilott
Přispěvovatel

přípravky - rozvody

Příspěvek od Pilott »

tyto přípravky z autokelly GV VSE2358 muzu použít i ja na svýho leona ARL ??
Seat Leon FR - egr off, 188PS, 408Nm Chip by Gragpower
slovacek.milos
Aktivista

Re: přípravky - rozvody

Pilott píše:tyto přípravky z autokelly GV VSE2358 muzu použít i ja na svýho leona ARL ??
máš v tom postupu napsíno že je máš nejprve vyzkoušet, poté zjistíš jestli je můžeš použít pokud jsou tvoje víš ale pokus si je pujčuješ nikdy nevíš jak je kdo domotal ;)
Libor9050
Přispěvovatel

Příspěvek od Libor9050 »

Jsou stejné všechny přípravky na 1,4 TDI PD jako na ostatních PD?
Jarda-k
Přispěvovatel

Příspěvek od Jarda-k »

Ano
Je: Rapid 1,6 TDI 85 kW 2015, Fabia II combi 1,4 TDI 70 kW 2008
Byl: Focus combi 1,8 TDCi 74 kW 2002
Libor9050
Přispěvovatel

Příspěvek od Libor9050 »

Dík za odpověď. :P