Geometria octavia 2
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Geometria octavia 2
Ahojte bol som v servise na geometrii lebo mi zjazdilo z vnútornej strany všetky pneumatiky. V predu mi geometriu urobili ale v zadu že mám kúpiť nejake nove sruby lebo ze sa nedajú povoliť.neviete mi poradiť o aké sruby presne ide? A treba ešte aj niečo iné kupovať ak sa idú meniť? Ďakujem za odpoveď. Octavia 2 combi 1.9tdi bxe 270tis. Km.
okt2 combi 1.9tdi pd 77kw bxe,2006
-
- Přispěvovatel
ji to ti řekli dobře , je to klasická bolest náprav zadku na octavii 2 jen nakup ještě všechny silentbloky do ramen a šrouby , většinou se musí odřezat protože je nepovolíš , řádně namazat a složit, a když budeš mít to auto ještě několik let tak není naškodu každý roky/dva si poznačit pozici excentrických šroubů a protočit je nebo je vyndat namazat a znovu složit...

Není na škodu každý rok/dva zajet na geo. Jezdím cca po 1,5roce z našich cest je za tu dobu co seřizovat. Na jaře a na podzim na to stříkám nějakej sajrajt co sem dostal a už x let nebyl problém to povolit a seřídit.jirka cordoba GT TDi píše: není naškodu každý roky/dva si poznačit pozici excentrických šroubů a protočit je nebo je vyndat namazat a znovu složit...
Člověk se pořád učí.
-
- Aktivista
- Kontaktovat uživatele:
odporučam čo najhustejší vosk,pripadne vazelinu,lebo voda to vymyje a zhnije to tak isto...
kto robi SUVčka,offroady, vie o čom
na každom jednom aute zadrhnute excentre
kto robi SUVčka,offroady, vie o čom

na každom jednom aute zadrhnute excentre
Mitsubishi Lancer EVO VIII 366kw 670NM
Mitsubishi Lancer EVO IV 242kw
Mitsubishi Outlander 2.2DID
Mitsubishi SpaceStar 1.3MPI
VW T5 lift T6 140kw
Škoda Superb 2.0TDI 4x4
Mitsubishi Lancer EVO IV 242kw
Mitsubishi Outlander 2.2DID
Mitsubishi SpaceStar 1.3MPI
VW T5 lift T6 140kw
Škoda Superb 2.0TDI 4x4
Re: Geometria octavia 2
Ahojte, aktualne riesim podobny problem tak nebudem zakladat novu temu ale opytam sa tu.
Mam O2 po FL 2009 combi na ktorej som daval robit prednu napravu ( tlmice, ulozenie, ramena, silentbloky, stabilizacne tycky , capy atd.. dal som robit aj komplet brzdove kotuce, platnicky a kupoval nove pneu).
Po tejto nemalej investicii som isiel samozrejme na geometriu, kde mi oznamili ze predok je ok ale na zandej naprave su zapecene excentricke sroby ktorymi nejde pohnut a nieje mozne nastavit zadok takze zase treba pomenit nejake veci na zadnej naprave aby sa to dalo na poriadok. Moja otazka znie ci su tie hodnoty az take zle a je urgentne to riesit? Co je zvlastne gumy mi nederie z vnutornej strany ani nemam pocit zeby mi zadok nejak lietal ( pravda je ze vacsinou v zadu ani v kufri nikoho a nic nevozim).
Vysledok geometrie

Treba to riesit podla tychto hodnot, ak ano co treba vymenit a kolko si mam zase nachystat penazi, lebo popravde uz nemam chut do toho vobec vrazat.
Dakujem
Mam O2 po FL 2009 combi na ktorej som daval robit prednu napravu ( tlmice, ulozenie, ramena, silentbloky, stabilizacne tycky , capy atd.. dal som robit aj komplet brzdove kotuce, platnicky a kupoval nove pneu).
Po tejto nemalej investicii som isiel samozrejme na geometriu, kde mi oznamili ze predok je ok ale na zandej naprave su zapecene excentricke sroby ktorymi nejde pohnut a nieje mozne nastavit zadok takze zase treba pomenit nejake veci na zadnej naprave aby sa to dalo na poriadok. Moja otazka znie ci su tie hodnoty az take zle a je urgentne to riesit? Co je zvlastne gumy mi nederie z vnutornej strany ani nemam pocit zeby mi zadok nejak lietal ( pravda je ze vacsinou v zadu ani v kufri nikoho a nic nevozim).
Vysledok geometrie

Treba to riesit podla tychto hodnot, ak ano co treba vymenit a kolko si mam zase nachystat penazi, lebo popravde uz nemam chut do toho vobec vrazat.
Dakujem
Pokud to nežere gumy, tak to nech žít. Není to nic moc, ale viděl jsem i horší. Pokud bys to chtěl řešit, je to o čtyrech silenblokách a čtyřech excentrech. Blbý je že kvůli těm dvoum je potřeba vykopat nápravu na zem. A nebo udělat jen ty spodní na ramenech na sbíhavost a doufat že se ten odklon nezhorší.
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
FI HTP LPG 340 000km
Ano z toho co som sa dozvedel na fore a od pana na geometrii je to o 4 excentroch a 4 silentblokoch co je par eur ale draha je ta praca lebo musi to ist cele dole. A dalsia vec je ze ci uz sa neoplati spravit aj zvysne ramena ked to bude dole? Co som pozeral da sa kupit komplet sada zadnych silentblokov od lemforderu za rozumne peniaze.
No myslím že budeš horko těžko někoho shánět kdo ti přelisuje celou nápravu. To je práce jak na kostele. No musíš rozmyslet sám co s tím.
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
FI HTP LPG 340 000km
Já si to nechal kdysi udělat celý, ale byla to blbost. Dneska bych měnil jen co je opravdu špatný a na nic jiného nesahal.
Měl jsem taky excentry zarezlý, ale gumy to nežralo. Po výměně všeho věčně rozhozená geometrie, sežraný gumy, tyčka stabiku za zimu KO. Lemforder a ještě nějaká "solidnější" značka a jen nekonečný voser.
Měl jsem taky excentry zarezlý, ale gumy to nežralo. Po výměně všeho věčně rozhozená geometrie, sežraný gumy, tyčka stabiku za zimu KO. Lemforder a ještě nějaká "solidnější" značka a jen nekonečný voser.

Oc1 81kw. Už není mezi námi.
Oc2 BKD ve výslužbě.
Passat 140/160kw.
Oc2 BKD ve výslužbě.
Passat 140/160kw.