Čo to v tých autoškolách učia ?

co se jinam nevešlo/nehodilo - ohledně aut

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Source
Aktivista
Odpovědi: 1

Čo to v tých autoškolách učia ?

Příspěvek od Source »

Ospravedlňujem sa že zakladám tému ale som celkom rozčarovaný z toho čo som si vypočul dnes od priateľky ktorá dokončila autoškolu.

Boli sme sa teda dnes previesť a nechal som ju samozrejme šoférovať keď už má ten vodičák nech sa učí a nech chytá nejakú prax. Prvé čo ma zaskočilo bolo že pri vyradenej rýchlosti a stáni na mieste mala stlačenú spojku. Hovorím jej že kludne tú spojku pusť zbytočne sa opotrebováva. Ona mi na to povedala že nemôže lebo ju to tak v autoškole učili a že by jej to skapalo. Zostal som celkom rozčarovaný tak som jej vysvetlil ako to vlastne funguje a prečo tú spojku môže pustiť.

Druhé z čoho som bol rozčarovaný bolo po rozbehu že tam ládovala rýchloati jak pása pri 60 už hádzala 5ku skoro ma prekotilo. Znova som sa jej opýtal že prečo tak rýchlo radí. Ona mi povedala že ju to tak inštruktor učil že bude mať nižšiu spotrebu. Ako nič v zlom ale ja keď som robil autoškolu tak nám tam aspoň vysvetlili ako tie veci ako motor a prevodovka fungujú. Potom sa čudujeme že ľudia vozia do servisu autá s vysypanými zotrvačníkmi a zakarbonovanými všetkými časťami keď im v podstate v autoškole ani nevysvetlia čo je čo len ich naučia rozbiehať a hádzať rýchlosti.

Nič na margo konkrétnej autoškoly ale som toho názoru že každý kto sedí za volantom by aspoň trochu mal vedieť ako motor a vlastne auto ako celok funguje Samozrejme nehovorím a priblblých pipkách čo jazdia na automatoch a ani nevedia vlastne čo to to auto je hlavne že to je mercedes.

Fakt ako celkom som zistal zaskočený že toto ľudia ktorí majú na to licenciu vedia naučiť.
Pelep
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od Pelep »

Moje ex když prolezla autoškolu, tak ani jezdit neuměla. To bylo slziček, když jsem jí to potom učil, rozjíždět se do kopce, podřazovat tak, aby si člověk nedal hlavou o palubovku a nepotkal se motor, jezdit víc jak 40 km/h a podobně... Fakt jako, kvetl jsem z toho těžce, je to asi tři čtvrtě roku zpátky. Jezdila v autoškole s fabií HTP a když přesedlala do mýho TDSa, tak zaprvý vůbec nepoužívala plyn, prostě se nějak rozjela na jedničku, když auto jelo volnoběhem tak dala dvojku, teď to sto metrů skákalo a cukalo, tak teda přidala trochu plyn, ale jak měla tisic otáček, tak na ně jela asi půl kilometru a pak že teda dá trojku ... no a tak dále. Teď už řídí docela pěkně, na to že je to holka osmnáctiletá, tak fakt jo :-D
BMW E46 328i automat LPG
Passat b5 1.9 TDI-PD 85 kW 4Motion
EX:
BMW 318 TDS, chip, kat i egr pryč, jezdim na friťák nebo vyjetou hydrauliku.
Peugeot 106 1.4 Sport, Felda 1.3, Opel Kadett, Mazda 121
optimista
Přispěvovatel

Příspěvek od optimista »

no moj 17rocny skoncil autoskolu a tyzden nato sme sli na dov do bulh chlapec vyklepany z toho ze po dial musel ist viac ako sto jazdim snim furt ale podla mna ma este daleko k tomu aby som mu kludne zveril auto viem nikto uceny z neba nespadol ale za 350E? fakt co ho nenaucim nebude vediet aj ked zena mi furt hovori ze mam profi deformaciu (sofer kamiona) ale co vidim ze sa deje na cestach tak by som tie autoskoly poslal doriti preco moze instruktora autoskoly robit majitelov 20rocny syn? ktory nebol dalej ako v kosiciach? ale ja ako sofer kam. musim robit kazdych pat rokov preskusania psychotesty za kopec eur a sused moze soferovat a skusky robil naposledy v 1966 roku ked dostal VP? myslim ze niekde je nieco zle co bolo zle na tom ze som za kom zacinal so solo avia potom liaz potom vlecka a tak naves? dnesmoze 21 rocny sopliak tahat 24ton nafty a este ho nahanaju aby stihal??
s 120gls T603 favorit opel astra g
octavia 1 tdi 81kw AHF rv 2000 470 xxx tis predana MB B trieda 180D automat ma moja lepsia polovicka
golf 4 1.6 benzin mercedes w 211 220 cdi 2008 origo diag mercedes bmw univerzalna diag launch x 431
d.d.t
Přispěvovatel

Příspěvek od d.d.t »

hele ted nedavno jsem mel tedy ted uz ex ktera neumela ridit ja ji to po autoskole ucil a ale hlasky vyrazovat z kopce to me dostalo a jeste lepsi bylo pravo prednosti v jizde kde ji naucily ze hlavni je hlavni atd no (LOL)
misocko
Přispěvovatel

Příspěvek od misocko »

no moja sa aspon naucila jedinu dobru vec - rozjazd do kopca, na rucku ani nesaha, myslim ze by to cez rucku ani nedala. Avsak, prva jazda , zapla si radio ktore som jej vypol po cca 100m co presla na jednotke (na mojom traktore 1,9TDi ? (LOL) ), teraz po stovkach km si ho uz moze zapnut. preradovanie bolo stale na povel a tak cakala kedy moze preradit, aj ked pocula ze to uz huci tak nic - uz naucene :D , to ze treba podradit zistila ked zostala stat tesne za krizovatkou kde odbocovala na 4 a motor tych 20kmh uz skratka nedal - ja som dal vystrazne a pockal jak to vybavi a vysvetli mi preco to skapalo (nastastie islo iba jedno auto a to nas obislo vpohode). spojku bola schopna drzat nonstop aj v trohodinovej kolone, to ze sa ku krizovatke da doplazit aj na neutrali - pytala sa ma ci to fakt moze a ci to autu neublizi ked oni jazdili iba so zaradenou rychlostou. co sa tyka konstrukcie , nula bodov, myslela si auto ide pretoze motor huci, to ze sa pri tom toci a toci aj kolesami ?
dobre ma to ze na tomto motore je to fakt jak traktor , pustis spojku a ides, novsie motory a kadejake benzinaky (ked to trosku neposteklis plynom pri rozjazde tak chcipne) by asi vyskocila z auta po prvych neuspesnych rozjazdoch.
boobika
Aktivista

Příspěvek od boobika »

to, že v autoškole valí kecy o vyřazování z kopce, řazení nahořu už při 500 otáčkách apod. by mi tak nevadilo. když se manželka po autoškole učila jezdit, tak se jí pravidělně dařilo chcípnout auto při rozjezdu i z kopce. dodnes nevím jak je to možné, sám jsem zkoušel do kopce všelijka prudce pouštět spojku a nikdy nechcíplo :?

horší je, co je učí z pravidel provozu - 2x objet kruhový objezd znamená zdržování provozu (potom se nesmíme divit, že někdo couvá v kruháču), nejlepší je před kruháčem zastavit (co na tom, že kilometr okolo není auto), lepší rozsvítit mlhovky zbytečně než zapomenout a plno dalších blbostí.
o tom, že neumí první pomoc, vyměnit kolo (byť aspoň teoreticky) apod. ani nepíšu.
Source
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Source »

Ako keď už zaplatím 400€ tak čakám že ich tam naučia fakt aspoň riadiť a nie len že ich tam naučia jak dokurviť autá. Ako zaplatím za to 400€ a potom vlastne ešte musím všetko odznova naučiť priateľku ja aby sa jak tak naučila jazdiť, rozbiehať do kopca a pod. Veci. Pýtal som sa jej či sa niekedy v autoškole rozbiehala do kopca odpovedala že ani raz.
d.d.t
Přispěvovatel

Příspěvek od d.d.t »

kdyz to je tezky za tech par hodin je nic nenauci a rozeznat nalevku na olej ostrik a brzdovku ac je to tam temer namalovany nic ani tuk.Pry o tom meli hodinu a ani nevedela kde ma hledat rezervu ci kolo nahradni.A ze pry je zenska tak ji tim nebudou trapit no to je v provozu platny.Me nejvic nasralo kdyz mi rekla ze hlavni je hlavni a basta a pry nic jineho nema resit (LOL) .Ja uz i na svetlech koukam kdyz mam zelenou jestli nejaky pako neni barvoslepy ci benga nebo sanitaci si nehraji na nesmrtelny (wallbash).A hlavne v dnesni dobe kdy si mladi frackove ci radoby uspesni podnikatele honi ega za volantem je to proste tezke.Kdyz to vemu tak i tak tak u nas mam skoro strach ridit oproti zapadnim zemim a to ze jsem uz neco najezdil :D ale ucta a respekt a dodrzovani pravidel je tam proste nekde jinde
titan0306
Aktivista

Příspěvek od titan0306 »

boobika píše: lepší rozsvítit mlhovky zbytečně než zapomenout a plno dalších blbostí.
Nejraději mám ty co je pustí když je dojedeš, dementi :blbe:
zima odděluje řidiče a vlastníky řidičského oprávnění
(a u toho byl zimní obrázek auta ve škarpě)
Tel:776005385 Nový Bor
TDI tech
Aktivista

Příspěvek od TDI tech »

Je to uz sice nejaky ten piatok co som robil vodicak, no a ja som sa od instruktora dozvedel napr. taku zaujimavost, ze alternator v aute vyraba striedavy prud a basta (LOL) Tak som sa ho tak nestranne spytal, ze aku napatovu sustavu pouzivaju auta, pretoze mi doposial nieje zname aby nejake bezne civilne auto pouzivalo inu ako = 6V , = 12V , alebo = 24V (jednosmernu sustavu) :? O dyname som s nim uz nemal odvahu diskutovat.
Naposledy upravil(a) TDI tech dne 28 pro 2015, 22:49, celkem upraveno 1 x.
NEVO
Přispěvovatel

Příspěvek od NEVO »

Však vyrába :D len asi chlapec zabudol že sú tam diody na usmernenie (LOL) (LOL)
nafta je dobra, benzin este lepsi, ale radsej by som to nepil
WOB
Aktivista

Příspěvek od WOB »

TDI tech a prej že su tady největší blbec já (rofl)

díky že senajde větší (LOL)
tvujprinc
Nováček

Dědek

Příspěvek od tvujprinc »

No hele znám týpka kterej je fakt totálně levej nezná ani zákony a ten řídí tak dobrejch 40 let vždicky když přijede k baráku tak se s otcem strašně bavíme když parkuje :D :D
A6TDI
Aktivista

Příspěvek od A6TDI »

Ty bydlíš s tátou joo ?? :D seš pásek ..
hod video
octaviask
Aktivista

Příspěvek od octaviask »

v autoskole ucia hovno a nie soferovat...je to cisty biznis. Je to na kazdom z nas aby sme svojich blizkych troška viedli my ked skoncia kurz...ostatným boh pomáhaj na dnešných cestách.

Však to tak aj vyzerá, počúvajte expres...kde sa to bere tolko nehôd? Klop Klop ja som za 9 rokov nemal ani jednu.

Navyse z policie sa stal vypalnicky urad na pokuty namiesto toho, aby dbali na bezpečnosť číhajú schovaný za zeleným kontajnerom pri výjazde z mesta. To je velmi nebezpecny usek.
"The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing." Edmund Burke
Odpovědět

Zpět na „Diskuze o autech“