Čo to v tých autoškolách učia ?

co se jinam nevešlo/nehodilo - ohledně aut

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Pelep
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od Pelep »

A6TDI píše:Ty bydlíš s tátou joo ?? :D seš pásek ..
hod video
Představ ši, že já v 21 taky :o V osmnácti se vyučíš, i v patnácti na škole můžeš hladat rady na fóru, nebo je to tu nějak věkově omezený?? :-D ;)
BMW E46 328i automat LPG
Passat b5 1.9 TDI-PD 85 kW 4Motion
EX:
BMW 318 TDS, chip, kat i egr pryč, jezdim na friťák nebo vyjetou hydrauliku.
Peugeot 106 1.4 Sport, Felda 1.3, Opel Kadett, Mazda 121
Venda TD
Přispěvovatel

Příspěvek od Venda TD »

Je to asi skola od skoly.. Ja mel fakt PANA instruktora. Vzdycky si dal kafe az k okraji, sedacku dozadu a hlavne nohu z tech jejich posranejch pedalu. No a beda kdyz mu kafe ukaplo.. To ze do toho rizeni neustale hrabou je problem..Je pravda ze jsem tam vlezl celkem dost vyjezdenej ale po autoskole bys se zavrenyma ocima myslel ze mam dsg. Plynuly razeni nahoru dolu, brzdeni kvaltem a protoze byla zima tak i nejakej ten bok prez rucku... Ceho si cenim nejvic je parkovani, kdykoliv jsme projizdeli kolem volneho mista, sup hod to tam. Treba i 10x za jizdu..
Ex. - Omega C 2.5 mTD sportwagon, full, FMIC, mechanika + 12mm, MBC, 1,8 bar.

Ex. - Leon 1P1 Supercopa ed. 2.0tdi BKD DSG, 178hp 390nm, Billstein B16, ASA TEC AS2

Ex. - BMW e61 530xd 3x M-Paket. styling 63

BMW E91 330xd M-Paket
standa123
Aktivista

Příspěvek od standa123 »

mě se zase líbí jak kazdej kdo vyleze z autoškoly řekne ze už umí řídít a že už je vyježdenej.............chtěl bych mít sebevedomí tech lidí. Tohle nerekne ani profesionální ridič kamionu....ale klucina co ma čerstvých 18 a horkej ridicak v ruce to v klidu tvrdí a uz si myslí ze je ten nejlepší ridic. .......Taky to tak na tech cestách vypadá..... (wallbash)
superb 3 140kw tdi - aktuální
leon ARL.....serie EX.
toledo ASV......197ps/426NM EX.
leon ARL.....212/440 EX.
leon cupra R310 CDLA - 350ps/480NM EX.
kiklop32
Přispěvovatel

Příspěvek od kiklop32 »

standa123 píše:mě se zase líbí jak kazdej kdo vyleze z autoškoly řekne ze už umí řídít a že už je vyježdenej.............chtěl bych mít sebevedomí tech lidí. Tohle nerekne ani profesionální ridič kamionu....ale klucina co ma čerstvých 18 a horkej ridicak v ruce to v klidu tvrdí a uz si myslí ze je ten nejlepší ridic. .......Taky to tak na tech cestách vypadá..... (wallbash)
Nemyslím si, že 18ti letí po autoškole jsou ti nejhorší na silnici.
ROMEK
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od ROMEK »

tak tak ked vyjdu z autoskoly su este opatrny ale potom tak za 2-3roky to su z nich majstri sveta
Honda CR-V, Peugeot Partner,VW Caddy, Škoda 1000MB DELUXE
kiklop32
Přispěvovatel

Příspěvek od kiklop32 »

No poslední dobou jezdím 300km denně a nejhorší jsou lidi 30 - 40 let vzhledem inteligenti. To by mě mohlo vždy trefit. Ale je to o jednotlivci a ne věkem atp.
standa123
Aktivista

Příspěvek od standa123 »

kiklop32 píše:
standa123 píše:mě se zase líbí jak kazdej kdo vyleze z autoškoly řekne ze už umí řídít a že už je vyježdenej.............chtěl bych mít sebevedomí tech lidí. Tohle nerekne ani profesionální ridič kamionu....ale klucina co ma čerstvých 18 a horkej ridicak v ruce to v klidu tvrdí a uz si myslí ze je ten nejlepší ridic. .......Taky to tak na tech cestách vypadá..... (wallbash)
Nemyslím si, že 18ti letí po autoškole jsou ti nejhorší na silnici.
mám kolem sebe hodne takových lidí co vylezly autoškolu a jsou mistři světa. Jednomu se to uz vymstilo a to mu to policajti několikrát vyvsetlovaly. Samozrejme jak pisete je to o samotnem jedinci....
leon ARL.....serie EX.
leon ARL.....212/440 EX.
Venda TD
Přispěvovatel

Příspěvek od Venda TD »

Doba vlastnictvi ridicaku o nicem nesvedci... Je to o tom jak umi clovek premyslet.. Pokud ma pod cepici a vi jak auto a potazmo fyzika funguje, je to vic nez tisice najetych kilometru s maximalni opatrnosti a zilou na krku... Ridic ktery pred desitky let jezdil v ridkem provozu na celorocnich gumach je nekdy vetsi zlo... Vetsinou zije v tom ze ma letitou praxi a nad jeho schopnosti neni... V tomhle pripade ho smazne cucak rok dva po autoskole, ktery chape souvislosti. Dochazi mu co se stane kdyz v zatacce prudce pribrzdi, prida nebo zprudka zatoci... Vestsina mladych ma tohle vyzkouseny... Maji za sebou mensi obeti v podobe tukancu pri zimnim blbnuti na parkovisti ale tu zkusenost maji a chybama se clovek uci... Ten kdo nikdy nejel smykem podle me ani po triceti letech nebude vedet jak to vyresit az to prijde... Samozrejme nejlepe predchazet....Vek bych neresil, vygumovanci jsou napric generacema... Zkusenosti to urcite chce, zalezi jak clovek dokaze cerpat, nekdo je neziska ani po 100 letech..

Tim jsem chtel rict ze zkusenosti ktere dokaze nektery ridic nacerpad za 20 let, jiny ziska za dva roky.

Me osobne nejvic toci starsi ridici - Predpisy nadevse... Pri prijezdu do obce div nebrzdi smykem protoze mimo muze 90 a uvnitr jen 50. Kdyz je predjizdis tak troubi nebo zacnou zrychlovat, jsi preci pirat.. Predjedou a pak te brzdi nebo moji oblibenci co jedou krokem kdyz je plna a kdyz je misto predjet tak jedou jak kdyby to ukradli.. Mladi sice litaj ale nedalaji naschvaly.. Jednou dokonce jedu, dlouha prehledna rovinka. Predemnou auto uhyba a pousti me. Proti auto, misto pro ctyri, tak jedu.. No jenze proti cca 40 let vyjebanec zacne najizdet na pulici caru proti me.. Tenkrat ho zachranilo jen to ze z hlavni nekam odbocil kdyz jsem se vydal za nim..

Ex. - Leon 1P1 Supercopa ed. 2.0tdi BKD DSG, 178hp 390nm, Billstein B16, ASA TEC AS2

BMW E91 330xd M-Paket
Pelep
Přispěvovatel

Příspěvek od Pelep »

Venda TD píše: Tenkrat ho zachranilo jen to ze z hlavni nekam odbocil kdyz jsem se vydal za nim..
:D :D :D

Věk s tim taky souvisí, čim víc toho má člověk najeto, tim víc mu dojde, že se na cestě může stát fakt i to, co by ani v blbým americkým filmu nevymysleli... Ale na druhou stranu kdo v zimě blbne mezi vesnicema furt bokem a pořád to pokouší, škarpu možná navštíví, ale až mu to někdy nečekaně ustřelí, tak to snad ukočíruje, i když rychlost rozhoduje a fyzka platí... Kdežto když někdo jezdí celou zimu 30 a nikdy mu to neklouzne, tak až mu to ustřelí, max dupne na brzdu a ztuhne. Vždycky je to ale o lidech, gumách a autě ;)
BMW E46 328i automat LPG
Passat b5 1.9 TDI-PD 85 kW 4Motion
EX:
BMW 318 TDS, chip, kat i egr pryč, jezdim na friťák nebo vyjetou hydrauliku.
Peugeot 106 1.4 Sport, Felda 1.3, Opel Kadett, Mazda 121
Vici
Aktivista

Příspěvek od Vici »

Mladí jsou nebezpeční, ale kdo není a věkem to nebude....

nejhorší je podle mě nezvládnutí techniky jízdy, to je těžký problém - lidi se neumí rozjet, trefit do zatáčky, používat zrcátka..
Přijde mi, že někdo má takový panický strach z rozjezdu, aby mu to nechcíplo, že to radši za každou cenu zapíchne před vás co jedete po hlavní... a pak je rána. A diví se....
A pak samozřejmě hovada, co musí předjíždět za každou cenu i proti autům, každý jim musí uhnout nebo ho vytlačí... za toto bych bral papíry na místě a navždy, nikde není psané, že každý člověk musí mít řidičák. Jenže, to by to policajti museli vyhledávat = jezdit v provozu a to oni se raději postaví někde na rovinku a měří.....

Ale vymyšlené to maj dobře, média už leta šíří pojem pirát.. a pirát je u nás hlavně ten, kdo aby nehodu nezpůsobil, tak pořád jen nečumí na tachometr, pak mu někde naměří 60 a to je kurva zločin!!!
Venda TD
Přispěvovatel

Příspěvek od Venda TD »

Aby jsme s vratili k tematu.

Co rikate na rychlokurz? Doba vycviku 3-4 tydny.. Teoreticka cast samostudiem+ par konzultaci a jizdy jednou za cca 1-2 dny..

Docela rychlovka, ale rikam si jestli ty jizdy v kratkych intervalech nejsou v tomhle pripade plus.. Podle me se do te role clovek lepe vzije, ono te to i donuti.. Kdyz to tak nejak jednou do tydne s oddychnutim odkroutisrouti a mas strach z dalsi jizdy nevstrebas to tak dobre..

Druha vec je ta teorie, jen ucebnice, text a obrazky. Precijenom zkuseny instruktor dokaze hodne predat...

BMW E91 330xd M-Paket
standa123
Aktivista

Příspěvek od standa123 »

klidně bych přidal i nejaky jízdy navíc.....
leon ARL.....serie EX.
leon ARL.....212/440 EX.
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Můj kámoš, starý řidič, který celý život prožil za volantem náklaďáku pořád nechápe, jak můžou dát kamion nějakému mladému klukovi těsně po autoškole. Sice dnes už nepotřebuje sílu, ale zkušenosti snad ano, ne? A ty získá pouze najetými km..Nechápal, když jsme dnes jeli, že když jeden kamion předjížděl druhý, který to moc neodhadl a v protisměru se řítil dalši kamion, že neubral, aby to tomu kolegovi usnadnil..Já seděl u spolujezdce a jen jsem uviděl, jak jiný kamion prolétl proti nám jen chvilku poté, co předjíždějící kamion začal předjíždět..Kámoš už se cpal ke strouze a zbledl...Prostě nechápal toho idiota, že nepřibrzdil...
nepropadat panice...
kiklop32
Přispěvovatel

Příspěvek od kiklop32 »

Naprosto standratní, platit přece bude ten co předjíždí. Víš jak je složité sundat nohu z palubky a ťuknout na brzdu? A nebo se aspoň podívat do zrcátka? :)

Nedávno jsem předjížděl kamion asi 10km za ním 70 mimo obec. Silnice čistá akorát na středu cca. 5cm sraček ( silničáři... ). Když už jsem ho začal předjíždět, přes ty sračky je to vždy zábava že. Tak ten zmr... vjel do těch sraček a hodil mi to na okno takovým stylem, že stěrače to sundali až na počtvrtý. Fakt zábava jet vedle kamionu poslepu a ve tmě. Když jsem to asi se štěstim zvládl tak ten .... na mě ještě blikal! Škoda že u sebe maj teleskopy atp....

Zjevně ho probouzelo, když jsem z poza něj vykukoval jestli toho šneka můžu konečně předjet, tak mi to inteligent chtěl vrátit.
Venda TD
Přispěvovatel

Příspěvek od Venda TD »

kiklop32 píše:Naprosto standratní, platit přece bude ten co předjíždí. Víš jak je složité sundat nohu z palubky a ťuknout na brzdu? A nebo se aspoň podívat do zrcátka? :)

Nedávno jsem předjížděl kamion asi 10km za ním 70 mimo obec. Silnice čistá akorát na středu cca. 5cm sraček ( silničáři... ). Když už jsem ho začal předjíždět, přes ty sračky je to vždy zábava že. Tak ten zmr... vjel do těch sraček a hodil mi to na okno takovým stylem, že stěrače to sundali až na počtvrtý. Fakt zábava jet vedle kamionu poslepu a ve tmě. Když jsem to asi se štěstim zvládl tak ten .... na mě ještě blikal! Škoda že u sebe maj teleskopy atp....

Zjevně ho probouzelo, když jsem z poza něj vykukoval jestli toho šneka můžu konečně předjet, tak mi to inteligent chtěl vrátit.

No jo no, kral silnic.. Zrovna kukal na zajimavej film a leskla se mu odrazem obrazovka... A na odpocivadle se zamkne v aute a pootevrnym oknem strika peprak. Tihle jsou nebezpecni, blokujou, vybrzdujou, naserou se do krizovatky protoze vi ze se jim nic nestane.. Tohle neni o zkusenostech ale zdravem rozumu.. Proc musime my cesi za kazdou cenu davat nekomu neco sezrat.. Jednou ho nekdo ojebe a je z nej k..k..t na celej zivot...

BMW E91 330xd M-Paket
Odpovědět

Zpět na „Diskuze o autech“