POMOC! nastavení rozvodů renault kango 1.4

Citroen, Peugeot, Renault..

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
autoh
Nováček
Odpovědi: 0

POMOC! nastavení rozvodů renault kango 1.4

Příspěvek od autoh »

Ahoj, prosím o radu ohledně nastavení rozvodů na kangu r.v.98 1.4.
Přivezly mi ho na dílnu s přetrženým rozvodovým řemenem. Hlava je udělaná, ale mám problém s přesným nastavením rozvodů. značky na řemenicích jsou, ale žádné naproti. V jaké poloze má být vačka a klika? Moc děkuji.
autoh
Nováček

Příspěvek od autoh »

prosim, nikdo neví?
bepa
Přispěvovatel

Příspěvek od bepa »

na novem řemenu jsou značky tak na ne
autoh
Nováček

Příspěvek od autoh »

bepa píše:na novem řemenu jsou značky tak na ne
Když to dám na značky na řemenu, tak se motor zastaví...
ROMEK
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od ROMEK »

skus takto

Obrázek
Honda CR-V, Peugeot Partner,VW Caddy, Škoda 1000MB DELUXE
autoh
Nováček

Příspěvek od autoh »

autoh píše:
bepa píše:na novem řemenu jsou značky tak na ne
Když to dám na značky na řemenu, tak se motor zastaví...
Tak jsem to zkoušel také, ale to samé. Napadlo mě, jestli není vačkové kolo na kuželu a neprotočilo se. Na pravé straně je ucpávka na vačce a na vačce je zářez jako na pravítko, bohužel nevím v jaké poloze vačku nastavit..
Děkuji.
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Na kuželu není, dělal jsem to a bylo to jednoduché. Dej 1. válec na pálení, píst do Hů a koukni, jak to vyjde na značky. Není důvod, proč by se to nemohlo točit.
nepropadat panice...
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Na kuželu není, dělal jsem to a bylo to jednoduché. Dej 1. válec na pálení, píst do Hů /drát místo svíčky/a koukni, jak to vyjde na značky. Není důvod, proč by se to nemohlo točit.
nepropadat panice...
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Jenom pozor, tady bude 1. válec u spojky, udělej to jak píše Jericho, loni jsem řešil potkané 1.9Dti v Kangu a pokud se motor nastavil na tovární značku na kole vačky a klika na kolík, tak se při protočení potkal
:roll:
Udělal jsem to intuitivně, píst 1. válce do HÚ, vačka 1. válec na střih a zjistil jsem, že značka na vačce je o 4 zuby mimo :)
johnyd1
Přispěvovatel

Příspěvek od johnyd1 »

Tomas.cz píše:Jenom pozor, tady bude 1. válec u spojky, udělej to jak píše Jericho, loni jsem řešil potkané 1.9Dti v Kangu a pokud se motor nastavil na tovární značku na kole vačky a klika na kolík, tak se při protočení potkal
:roll:
Udělal jsem to intuitivně, píst 1. válce do HÚ, vačka 1. válec na střih a zjistil jsem, že značka na vačce je o 4 zuby mimo :)
To je benzin.
Koleos 2018
Intens Energy dCi 175 4x4
-Can-clip,Vag-VCDS-OP-com-Fiat EcuScanKts 540 Esi2 Bmw ista-d
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Neboj, to jsem si všimnul, chtěl jsem tím podotknout, že značky ještě mnoho neznamenají.
geo
Aktivista

Příspěvek od geo »

bude střihlej klínek na vačce je drobnej.zatím mě to vždycky sedělo se značkama na řemenu.Když to uděláš jak psal jericho tak uvidíš na vačkách kam jsou postavený a bude hned jasno.
hanes107
Sběrač informací

Příspěvek od hanes107 »

čau chlapy potreboval bych radu dela rozvody na thalii 1.4 8v a nastavil sem rozvody zarez na klice dolu plus pred horni uvrati sem zašrouboval do bloku pripravek a až se klika oprela , vačka vychazela se zarezem nahore když vezmu novej reme kterej ma na sobe i rysky a nasadim ho na kliku na rysku tak mi na vačce tak 3 zuby chybi abyl značky na remenu a na vačce sedeli .... takže otazka mam potočit vačkou tak aby si to sedlo presne na značky nebo to nechat o ty tri zuby když to takle predtim jelo dekuji moc za info
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Jen upozornění, tady při napínání řemenu se člověk snadno splete, jestli doprava nebo doleva.Člověk zvyklý třeba z Golfa na opásání kola vačky to napne na druhou stranu..Důležité je ten řemen napnout tak, aby opásání kolečka na klice bylo co nejlepší.../bohužel jsem teď zapomněl zda doleva nebo doprava-ale asi doleva.../ :)
nepropadat panice...
Odpovědět

Zpět na „Francouzské vozy“