POMOC! nastavení rozvodů renault kango 1.4
Moderátoři: šulda, Moderátoři
POMOC! nastavení rozvodů renault kango 1.4
Ahoj, prosím o radu ohledně nastavení rozvodů na kangu r.v.98 1.4.
Přivezly mi ho na dílnu s přetrženým rozvodovým řemenem. Hlava je udělaná, ale mám problém s přesným nastavením rozvodů. značky na řemenicích jsou, ale žádné naproti. V jaké poloze má být vačka a klika? Moc děkuji.
Přivezly mi ho na dílnu s přetrženým rozvodovým řemenem. Hlava je udělaná, ale mám problém s přesným nastavením rozvodů. značky na řemenicích jsou, ale žádné naproti. V jaké poloze má být vačka a klika? Moc děkuji.
Tak jsem to zkoušel také, ale to samé. Napadlo mě, jestli není vačkové kolo na kuželu a neprotočilo se. Na pravé straně je ucpávka na vačce a na vačce je zářez jako na pravítko, bohužel nevím v jaké poloze vačku nastavit..autoh píše:Když to dám na značky na řemenu, tak se motor zastaví...bepa píše:na novem řemenu jsou značky tak na ne
Děkuji.
Jenom pozor, tady bude 1. válec u spojky, udělej to jak píše Jericho, loni jsem řešil potkané 1.9Dti v Kangu a pokud se motor nastavil na tovární značku na kole vačky a klika na kolík, tak se při protočení potkal
Udělal jsem to intuitivně, píst 1. válce do HÚ, vačka 1. válec na střih a zjistil jsem, že značka na vačce je o 4 zuby mimo

Udělal jsem to intuitivně, píst 1. válce do HÚ, vačka 1. válec na střih a zjistil jsem, že značka na vačce je o 4 zuby mimo

To je benzin.Tomas.cz píše:Jenom pozor, tady bude 1. válec u spojky, udělej to jak píše Jericho, loni jsem řešil potkané 1.9Dti v Kangu a pokud se motor nastavil na tovární značku na kole vačky a klika na kolík, tak se při protočení potkal
![]()
Koleos 2018
Intens Energy dCi 175 4x4
-Can-clip,Vag-VCDS-OP-com-Fiat EcuScanKts 540 Esi2 Bmw ista-d
Intens Energy dCi 175 4x4
-Can-clip,Vag-VCDS-OP-com-Fiat EcuScanKts 540 Esi2 Bmw ista-d
čau chlapy potreboval bych radu dela rozvody na thalii 1.4 8v a nastavil sem rozvody zarez na klice dolu plus pred horni uvrati sem zašrouboval do bloku pripravek a až se klika oprela , vačka vychazela se zarezem nahore když vezmu novej reme kterej ma na sobe i rysky a nasadim ho na kliku na rysku tak mi na vačce tak 3 zuby chybi abyl značky na remenu a na vačce sedeli .... takže otazka mam potočit vačkou tak aby si to sedlo presne na značky nebo to nechat o ty tri zuby když to takle predtim jelo dekuji moc za info
Jen upozornění, tady při napínání řemenu se člověk snadno splete, jestli doprava nebo doleva.Člověk zvyklý třeba z Golfa na opásání kola vačky to napne na druhou stranu..Důležité je ten řemen napnout tak, aby opásání kolečka na klice bylo co nejlepší.../bohužel jsem teď zapomněl zda doleva nebo doprava-ale asi doleva.../ 

nepropadat panice...