MAX altík do ASZ-Fabia

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Ladas
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Ladas »

no nejni to tak přesný musíš si odečíst ztráty z přechoďáků odběr spotřebičů za fáze "studeno" a požadavků na DF od řj motoru pak stav alternátoru pak se kolem těch 14 můžeš motat důležitý je i regulátor zkoušel jsem i různý regulace a na starým TDI jsem měl rozptyl 13,8 až 15,5 na nabité baterii ve zkušební stolici...
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
Marek3L
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od Marek3L »

sasasat píše:Protože, větší altík tu baterku dřív nakrmí, bude přebytek. Jasně že větší baterka by byla gud, holt není místo.
pěknou blbost jsi vyplodil co to máš za baterii automobilky tam dávají supercap .-)
Autoelektrikář, diag VAG, Fiat/Alfa/LAncia, opravy alternátorů a startérů. Provedu veškeré opravy včetně převodovky/hydrauliky na VW Lupo 3L 1.2TDI.

AR 156 2,5 V6 (ing.Busso) fsériji
Tipo 1,4 weber
Lupo 3L

776 490 174
sasasat
Přispěvovatel

Příspěvek od sasasat »

Jj,ladas máš 100%pravdu. Dnes jsem jenom v rychlosti zkusil na baterce před startem 12,1. Po nastartování bez spotřebičů 14,2 na volnoběh a po přidání na 2500 hodnota stejná. Po zapnutí topení "el.těleso" 13,7 s ventilátorem a prdelohřevem 13,4 +Oba prdelohřevy, světla a zadní sklo, tak po chvíli 13,2 a drželo po přidání na 2000 tak 13,3. Jak bude zase chvilka změří co teče do baterky.
Fabie Combi 1.9TDI-ASZ,6kvalt-JNC,FMIC,Velké brzdy,Org.Xeny,Bufet,Sowt.TDIFUN
197PS 447N.m

OIIIRS
Jarda S.
Aktivista

Příspěvek od Jarda S. »

12.1 nejni moc nabitá baterka
Navara 2.5dci 126kw
Passat AVF 96kw
Ladas
Aktivista

Příspěvek od Ladas »

12.1 jsou žhaviče v akci ono kolem 60A umí snížit napětí ;)
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
Marek3L
Přispěvovatel

Příspěvek od Marek3L »

sasasat píše:Jj,ladas máš 100%pravdu. Dnes jsem jenom v rychlosti zkusil na baterce před startem 12,1. Po nastartování bez spotřebičů 14,2 na volnoběh a po přidání na 2500 hodnota stejná. Po zapnutí topení "el.těleso" 13,7 s ventilátorem a prdelohřevem 13,4 +Oba prdelohřevy, světla a zadní sklo, tak po chvíli 13,2 a drželo po přidání na 2000 tak 13,3. Jak bude zase chvilka změří co teče do baterky.
čeho se snažíš docílit? auto v zimě nestartuje? pak si kup funkční baterii. základní výzkum v oblasti zdrojů energie v autě? udělaly to už desítky lidí před tebou nemusíš se tím trápit :-) chválím zájem o obor ale instalací většího alternátoru docílíš leda většího zatížení motoru, baterii to bude spíš škodit páč bude namáhaná nesmyslným nabíjecím proudem pár vteřin po startu doporučená literatura automobilová elektronika a elektrika, nabíječky a nabíjení, olověné akumulátory údržba a provoz,...
Autoelektrikář, diag VAG, Fiat/Alfa/LAncia, opravy alternátorů a startérů. Provedu veškeré opravy včetně převodovky/hydrauliky na VW Lupo 3L 1.2TDI.

Tipo 1,4 weber
Lupo 3L

776 490 174
sasasat
Přispěvovatel

Příspěvek od sasasat »

Ladas žhaviče nejsou aktivní. Nežhavíme
197PS 447N.m

OIIIRS
Marek3L
Přispěvovatel

Příspěvek od Marek3L »

Ladas píše:no nejni to tak přesný musíš si odečíst ztráty z přechoďáků odběr spotřebičů za fáze "studeno" a požadavků na DF od řj motoru pak stav alternátoru pak se kolem těch 14 můžeš motat důležitý je i regulátor zkoušel jsem i různý regulace a na starým TDI jsem měl rozptyl 13,8 až 15,5 na nabité baterii ve zkušební stolici...
jen doplnění "požadavek na DF" je jen u LIN-ových alternátorů, jinak ta svorka jen informuje jednotku o procentu zatížení alternátoru jinak souhlas

Tipo 1,4 weber
Lupo 3L

776 490 174
Ladas
Aktivista

Příspěvek od Ladas »

DF je už u Golfa 3 a je využívána pro info řj ke spuštění dalších zátěží jako je třeba výtop vody žhavkama o chytrých regulacích řízených řj motoru tu nemusíš rozvádět téma jedná se tu jen o fábii ;)
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
SW Dieselpower
jirius1
Přispěvovatel

Příspěvek od jirius1 »

Dnes jsem cestou domů napíchl své auto O1 a pro zajímavost sledoval zatížení altíku, jak tady o tom psal favo.

Neměřil jsem hned při prvním ranním startu, ale asi po 3km jízdy. Na volnoběh se zapnutýma světlama byl altík zatížen kolem 30%. Když jsem zapl vše, jako mlhovky, radio, max větrák+klima, výhřev sedaček, výhřev okno+zrcátka bylo zatížení jednu dobu max 76%.

Při prvním ranním startu ještě se žhavkama a žhavkama předehřevu by byl altík možná i plně zatížen. Samozřejmě při jízdě a vyšších otáčkách je zatížení menší.
Škoda Octavia1 Combi ASZ, EGR, KAT, MAF off, kit GTB1756V, FMIC 160mm+ALU60mm, HDS57,76downpipe/60.3/60.3AMA, sání90,předek323Brembo-zadek288MD,chip 227HP 464Nm TDI Fun
amater
Aktivista

Příspěvek od amater »

jirius1 píše:Dnes jsem cestou domů napíchl své auto O1 a pro zajímavost sledoval zatížení altíku, jak tady o tom psal favo.

Neměřil jsem hned při prvním ranním startu, ale asi po 3km jízdy. Na volnoběh se zapnutýma světlama byl altík zatížen kolem 30%. Když jsem zapl vše, jako mlhovky, radio, max větrák+klima, výhřev sedaček, výhřev okno+zrcátka bylo zatížení jednu dobu max 76%.

Při prvním ranním startu ještě se žhavkama a žhavkama předehřevu by byl altík možná i plně zatížen. Samozřejmě při jízdě a vyšších otáčkách je zatížení menší.
No a tym si vlastne odpovedal na otazku naco bude autorovi vlakna vecsi alternator.... Nanic...
sasasat
Přispěvovatel

Příspěvek od sasasat »

Marek3L píše:
sasasat píše:Jj,ladas máš 100%pravdu. Dnes jsem jenom v rychlosti zkusil na baterce před startem 12,1. Po nastartování bez spotřebičů 14,2 na volnoběh a po přidání na 2500 hodnota stejná. Po zapnutí topení "el.těleso" 13,7 s ventilátorem a prdelohřevem 13,4 +Oba prdelohřevy, světla a zadní sklo, tak po chvíli 13,2 a drželo po přidání na 2000 tak 13,3. Jak bude zase chvilka změří co teče do baterky.
čeho se snažíš docílit? auto v zimě nestartuje? pak si kup funkční baterii. základní výzkum v oblasti zdrojů energie v autě? udělaly to už desítky lidí před tebou nemusíš se tím trápit :-) chválím zájem o obor ale instalací většího alternátoru docílíš leda většího zatížení motoru, baterii to bude spíš škodit páč bude namáhaná nesmyslným nabíjecím proudem pár vteřin po startu doporučená literatura automobilová elektronika a elektrika, nabíječky a nabíjení, olověné akumulátory údržba a provoz,...

Marku, je mi celkem jedno, jestli baterce výrazně zkrátím životnost, ale chci ji mít stále připravenou. Desetinou kapacity po dobu deseti hodin, by bylo asi ideální pro PB baterii, bohužel v autě to docílit nejde. Auto dělá denně 2motohodiny cca 5 startu. Tu 180 tam prostě nacpu a uvidíme, někdy praxe nabourá teorii. Koukál jsem, že do nových aut se 180A montuje za příplatek a některé "yety" je mají ve standartu. Pochybuji že yety 2,0-81KW má baterii 100Ah.
197PS 447N.m

OIIIRS
Marek3L
Přispěvovatel

Příspěvek od Marek3L »

sasasat píše:
Marek3L píše:

Marku, je mi celkem jedno, jestli baterce výrazně zkrátím životnost, ale chci ji mít stále připravenou. Desetinou kapacity po dobu deseti hodin, by bylo asi ideální pro PB baterii, bohužel v autě to docílit nejde. Auto dělá denně 2motohodiny cca 5 startu. Tu 180 tam prostě nacpu a uvidíme, někdy praxe nabourá teorii. Koukál jsem, že do nových aut se 180A montuje za příplatek a některé "yety" je mají ve standartu. Pochybuji že yety 2,0-81KW má baterii 100Ah.
jasně mně je to celkem jedno jen ti tady tlačíme že to nemá význam pokud chceš připravenou baterii otevři víčka pokud máš a změř hustotu elektrolytu pokud nebude 1,28 tak nabíjej externí nabíječkou dokud nebude jinak mrháš silami věř mi
P.S. když jsi zmínil yetinu pozdravuj valise a pavla o. v energiemanagementu škoda auto :-) řeknou Ti jak se dimenzujou baterie aby to moc nestálo

Tipo 1,4 weber
Lupo 3L

776 490 174
Pája 19
Aktivista

Příspěvek od Pája 19 »

Měříš dobře, ale na špatnym místě. Zkus to přímo na alternátoru.
Oct asv 2000, DieselPower
Vici
Aktivista

Příspěvek od Vici »

protože ony i ty silové kabely jsou svině a jak jsou staré tak sežerou opravdu dost
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“