Kabely jsem nikdy neměnil, jen lisování koncovek vždy způsobovalo pokles napětí.Vici píše:protože ony i ty silové kabely jsou svině a jak jsou staré tak sežerou opravdu dost
MAX altík do ASZ-Fabia
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Ja popisuju stav po natoceni auta na volnobeh, s minimem zapnutych pridavnych spotrebicu a radne fungujici regulaci. 15,5V je zcela spatne pro aku. Budes ho celkem slusne prebijet. Smyslem bylo dat informaci, ze napeti v palubni siti se musi po startu pri spravne fungujicim altiku zvednout. Baterka samotna bude mit vzdy napeti nizsi. Pokud se napeti po startu nezvedne, tak to nedobiji.Ladas píše:no nejni to tak přesný musíš si odečíst ztráty z přechoďáků odběr spotřebičů za fáze "studeno" a požadavků na DF od řj motoru pak stav alternátoru pak se kolem těch 14 můžeš motat důležitý je i regulátor zkoušel jsem i různý regulace a na starým TDI jsem měl rozptyl 13,8 až 15,5 na nabité baterii ve zkušební stolici...
Jinak muzes odecitat co chces. Rychlost nabiti aku je primoumerna tomu, jak moc ti bude kolisat palubni sit dle aktualni zateze pod hodnotu floating charge voltage, coz je obvykle tech 13,8V +/-. Jinak receno ma-li se baterka nabit, potrebuje mit minimalni napeti z altiku 13,8V. Pokud to altik neni schopen zabezpecit, bude baterka vecne vytlucena. Nejvetsi zahul dostane vzdy pri startu. Samozrejme prechodaky je treba eliminovat.