houkání turba u BKD
Moderátoři: šulda, Moderátoři
houkání turba u BKD
Jaký máte zkušenosti s houkáním turba u motorů BKD? Trpí na to ty 16ti ventily víc? Jde o nové! VB(žádný repas a dodatečně vyváženo),Po 5000km za studena mírně v houká. max požadavek je 1,65, max přefuk je 1,9 do vteřiny zregulovaný. Vůle žáná,lopatky OK.
Octavia combi 1,9 TDI,ASV,egr off,puky TT,jednohmota,VA,sprint764,FMIC.- už minulost
O II combi, BKD, brzdy 312-, turbo Oleg
Ahoj,houkani je normalni,neznam BKD ktere by alespon trosku nehoukalo
,me houkalo snad kazdy,a ted hybrid co mam houka taky
A ty mas cip??? Ze se mi zda 1,65 na serii docela dost....

A ty mas cip??? Ze se mi zda 1,65 na serii docela dost....
Škoda Octavia II combi 2.0TDI/16V BKD
103Kw/155Kw 320Nm/490Nm hybrid,EGR off,4bar map senzor r.v.2005
Ctyri valce staci,kdyz hybrid tlaci.....
103Kw/155Kw 320Nm/490Nm hybrid,EGR off,4bar map senzor r.v.2005
Ctyri valce staci,kdyz hybrid tlaci.....

nové VA orig Vw na BDK umím a zkus si dotáhnout spoje turbo-hlava...
oprava mám za sebou 650km a upsal jsem se....
oprava mám za sebou 650km a upsal jsem se....
Naposledy upravil(a) Ladas dne 28 úno 2016, 20:29, celkem upraveno 2 x.
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
Taky mě to napadlo, ale nikde žádný stopy od sazí.Ladas píše:nové VB orig Vw na BDK umím a zkus si dotáhnout spoje turbo-hlava...
Turbo nový, svody původní- upravený.Když jsem ho tam namontil nový, tak trochu houkalo hned,nepříjemné překvapení! Vytáhl jsem ho a nechal dodatečně vyvážit a bylo ticho! Po cca 5tis. km to začíná pozvolna zas.Mám v záloze původní origo VA, houkalo taky, no opticky v perfektním stavu bez vůle a poškození lopatek. EGT měřák nemám, ale teplota bude OK to by na kole turbíny bylo znát...
Octavia combi 1,9 TDI,ASV,egr off,puky TT,jednohmota,VA,sprint764,FMIC.- už minulost
Tak nikdo netuší proč se to u těch 16V děje tak často? Začínám se přiklánět k tomu, že turba řady GT 16 49 jsou na ten průtok spalin prostě poddimenzovaná a nedokážou špičky dostatečně rychle regulovat.
Žádný" turboguru" neporadí???
Žádný" turboguru" neporadí???

- fabiátor
- Moderátor
Odpovědi: 0
Tak polemizoval bych nad tim, jestli to je normalni. Podle me ne. Ledaze by nekdo z vas, postizenych stejnym syndromem, vedome koupil sanitku. Ja urcite ne.
Mimochodem nehoukaj jen 16V. Vlastne to asi vubec nema souvislost s poctem ventilu v hlave. Zazil jsem si svoje i s hybridem TSC230 na BMM. Proc to houka nevim, ale nevyvahou to udajne neni.
Mimochodem nehoukaj jen 16V. Vlastne to asi vubec nema souvislost s poctem ventilu v hlave. Zazil jsem si svoje i s hybridem TSC230 na BMM. Proc to houka nevim, ale nevyvahou to udajne neni.
Tak souhlasím, že normální to není, ale jak jsem psal výše ,nové houkalo, pak jsem ho vytáhl, nechal dovyvážit a bylo ticho - cca 5000km.fabiátor píše:Tak polemizoval bych nad tim, jestli to je normalni. Podle me ne. Ledaze by nekdo z vas, postizenych stejnym syndromem, vedome koupil sanitku. Ja urcite ne.