Galaxy - přístroje
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Starší přístroje koupím za pět set. Nemá cenu cokoli opravovat.
Jde mi o to, jestli celý problém není pouze zbořený software, tam by se to třeba dalo řešit nějakým přehráním z jiných přístrojů. Mám tu teď shodou náhod na opravu auto stejného roku výroby, motorizace, dokonce i barvy, které má stejné budíky. Tak by se to dalo naklonovat z nich.
Jde mi o to, jestli celý problém není pouze zbořený software, tam by se to třeba dalo řešit nějakým přehráním z jiných přístrojů. Mám tu teď shodou náhod na opravu auto stejného roku výroby, motorizace, dokonce i barvy, které má stejné budíky. Tak by se to dalo naklonovat z nich.
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
- patrik.kloucek
- Aktivista
co se nastaveni km tyka? kdyz jsem mel jednicku co mas ty tak jsem to taky resil bo se stalo neco podobnyho. Km jsem si nakonec nastavil uplne sam pomoci KKL kabelu a softu co jsem stahnul na netu. Nebyl s tim zadnej problem.Marek77 píše:No zadarmo asi ne, do litru.
Trápí mě ale to, že mi nebudou sedět kilometry. A po pravdě řečeno nemíním živit zloděje a příživníky, co rejžujou desítky tisíc za stáčení aut v bazarech. Rád odměním někoho, kdo je schopen mi nastavit kilometry, ale není to takový ten typický zlodějíček příživníček. A taky aby to bylo za rozumnou odměnu - tisíc a více korun není rozumná cena. Bohužel, nikoho takového neznám.
Ještě se zeptám:
Otázka 1: Mohu na Galaxy použít budíky ze Sharana nebo Alhambry?
Otázka 2: Mohu na TDi použít přístroje z benzinové verze s tím, že bych z té své vadné přístrojovky vyndal budíky a vrazil je do té benzinové?
Budiky muzes zamenit jen pocitej s tim ze budou mit jinou barvu podsviceni.Co musis dodrzet je ze musi byt z nafty.Benzinove neeee.
Velmi zvláštní zvrat ve vývoji - budíky mi již fungují.
Sice nevím, co a jak se stalo, ale napadlo mě tohle: Vyčetl jsem ŘJ přístrojů na tom Galaxy, co tu mám na opravu. Je to stejný rok i motorizace, budíky na pohled rovněž úplně stejné. Bylo tam krom jiného číslo softwaru 00124 a číslo opravny 01545.
Pak jsem vyčetl mou jednotku přístrojů a tam krom jiného bylo číslo softwaru 00001 a číslo opravny 00000. Pomocí změny kódování jsem zkusil do mojí jednotky zadat jeho číslo softwaru a opravny - na zkoušku, co víc se může stát, než že to neudělá nic (tak to vrátím zpátky, říkám si.....).
A ono to začalo fungovat!!!
Díky všem za účast v diskusi a cenné rady.
Ještě bych se rád zeptal - co jsem vlastně nastavil? Co je to číslo softwaru a opravny? Znamenají ta čísla něco konkrétního? Dá se jimi něco změnit - nějaké funkce přístrojů, nebo co to vlastně je? Díky.....
Sice nevím, co a jak se stalo, ale napadlo mě tohle: Vyčetl jsem ŘJ přístrojů na tom Galaxy, co tu mám na opravu. Je to stejný rok i motorizace, budíky na pohled rovněž úplně stejné. Bylo tam krom jiného číslo softwaru 00124 a číslo opravny 01545.
Pak jsem vyčetl mou jednotku přístrojů a tam krom jiného bylo číslo softwaru 00001 a číslo opravny 00000. Pomocí změny kódování jsem zkusil do mojí jednotky zadat jeho číslo softwaru a opravny - na zkoušku, co víc se může stát, než že to neudělá nic (tak to vrátím zpátky, říkám si.....).
A ono to začalo fungovat!!!
Díky všem za účast v diskusi a cenné rady.
Ještě bych se rád zeptal - co jsem vlastně nastavil? Co je to číslo softwaru a opravny? Znamenají ta čísla něco konkrétního? Dá se jimi něco změnit - nějaké funkce přístrojů, nebo co to vlastně je? Díky.....
-
- Aktivista
Vyčetl jsem to normálním KKL kabelem. Nic jiného nemám.
Normálně, jako kdykoli jindy, jsem vzal notebook a modrý čínský kabel a spojil se s jednotkou přístrojů, adresa 17. Tam jsem na té úvodní straně viděl číslo software 00001 a vedle toho číslo opravny 00000. Kliknul jsem na 07 kódování a tam tato dvě čísla přepsal čísly 00124 a 01545, která jsem opsal z druhého auta.
Nic víc, nic míň.
Myslím si, že v té mojí jednotce asi nějak došlo k změně těch mých původních funkčních parametrů, nebo se to přepnulo do nějakého továrního nastavení default, nebo co já vím. Ale jistě vím to, že kódy čísla software 00001 a opravny 00000 jsem tam určitě dřív neměl. Proto mi to hned po spojení VAGu s jednotkou přišlo divné a podezřelé, proto mě hned napadlo ty kódy přepsat.
Normálně, jako kdykoli jindy, jsem vzal notebook a modrý čínský kabel a spojil se s jednotkou přístrojů, adresa 17. Tam jsem na té úvodní straně viděl číslo software 00001 a vedle toho číslo opravny 00000. Kliknul jsem na 07 kódování a tam tato dvě čísla přepsal čísly 00124 a 01545, která jsem opsal z druhého auta.
Nic víc, nic míň.
Myslím si, že v té mojí jednotce asi nějak došlo k změně těch mých původních funkčních parametrů, nebo se to přepnulo do nějakého továrního nastavení default, nebo co já vím. Ale jistě vím to, že kódy čísla software 00001 a opravny 00000 jsem tam určitě dřív neměl. Proto mi to hned po spojení VAGu s jednotkou přišlo divné a podezřelé, proto mě hned napadlo ty kódy přepsat.
No jo, ale jak je možné, že se to samo takhle rozladilo? Ty budíky 17 let normálně fungovaly a najednou nic. Nakóduju podle údajů ze zcela jiné jednotky přístrojů a ejhle, zase to funguje!
Je možné, že se ty kódy samy od sebe jednoduše "vymažou"?
Je možné, že se ty kódy samy od sebe jednoduše "vymažou"?
Na co by ich menil? Ono to bolo asi trochu inak...amater píše:Ano je to mozne, je rovnako mozne ze bude zasa dlho vsetko v poriadku alebo sa ti bude zavada opakovat.... Moze byt nakopnuta epromka a podobne, potom bude adi najjednoduchsie dat druhe budiky
Galleto,Renault Clip,Lexia3,Vcds,Op-com,,Vag tacho,Autoscop 4,See-prog.Bee prog.UPA prog,KTS 520,BDM.ETL prog.