Možno použít tento olej?

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

blefa
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od blefa »

Já právě jezdím dost krátké trasy a měním po cca. 10-12 tkm. Kdybych jezdil dálky po dálnici, asi bych se long lifu - výměny treba po 30tkm nebál.. Ale kdybych měnil já po 30tkm, asi bych už vacku kvůli používané 5w30 taky měnil.
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

besoun píše:Nejsem odpůrce 507 00 já ho používám taky , jsem jen odpůrcem nechat olej v motoru 30tkm a nebo měnit co 2 roky. A jestli někdo nedokáže pochopit proč tak ať dva roky smaží hranolky ve frytaku uvidíme jak mu bude chutnat Miloš pak dej vědět co chutě
tlo byl šlo ty jsi vlastně podpůrce něčeho čemu dokonale nerozumíš, já to právě dovedu velmi dobře pochopit, protože se neřídím odporem ale manuálem výrobce který tomu rozumí lépe než my oba dohromady a nemusím do toho motat friták, humus a kultivovanost
jen profesionalitu a nešířím mýty ;)
slovacek.milos
Aktivista

blefa píše:Já právě jezdím dost krátké trasy a měním po cca. 10-12 tkm. Kdybych jezdil dálky po dálnici, asi bych se long lifu - výměny treba po 30tkm nebál.. Ale kdybych měnil já po 30tkm, asi bych už vacku kvůli používané 5w30 taky měnil.
když píšeš měnil jsem vačku, ty nejsi prvním majitelem co ?
romanespana
Aktivista
Odpovědi: 1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romanespana »

proste vic jak 15 000 km je blbost a vyrobcem doporuceni brzke zkurveni motoru aby se prodavaly dily a novy auta, ale je to jen muj nazor :)
launchx431, brain-bee st9000, V-500, 304cz+11.10, VIS 5.0 CZ, VIS 5.0 ES, FES3.6, CDP - 2011.1+2014.2, OP-COM, MPPS v12, MProg3, K-TAG, stroboskop, HANTEK DSO1060, BAKU702B, MLINK-DSP3005, toughbook CF-18, hafo kompiku a cajky od FACOM+WURTH+BERGEN.
blefa
Přispěvovatel

Příspěvek od blefa »

slovacek.milos píše:
blefa píše:Já právě jezdím dost krátké trasy a měním po cca. 10-12 tkm. Kdybych jezdil dálky po dálnici, asi bych se long lifu - výměny treba po 30tkm nebál.. Ale kdybych měnil já po 30tkm, asi bych už vacku kvůli používané 5w30 taky měnil.
když píšeš měnil jsem vačku, ty nejsi prvním majitelem co ?
Jsem druhej, kupoval jsem v 90 a teď 320, na vačku jsem nešahal. To je taková rarita, aby vačka na PDčku dala na 5w30 takové km?
besoun
Přispěvovatel

Příspěvek od besoun »

romanespana píše:proste vic jak 15 000 km je blbost a vyrobcem doporuceni brzke zkurveni motoru aby se prodavaly dily a novy auta, ale je to jen muj nazor :)

Přesně tak
VW Passat 2.0Tdi, OI 1.9 Tdi, OII 4x4 1.9 Tdi
slovacek.milos
Aktivista

mi třeba u JUMPR HDi najížděli zednící na olej superturbo 35 i 45.000 ten motor makal 6OO.OOO pak odešla spojka a koroze, ted jezdili skoro dva roky s masterem až ho natvrdo zadřeli bez oleje,
nedávno přijel jeden zedník s fábkou že mu rachotí v motoru, na internetu škoda vebu říkali že vyměnit hydroštely a rozvody, motor pak stichne

odšroubovoval jsem zátku na olej a nic, pak vyšlehl něco jak pudink nebo med a nic,

na internetu by mohli taky učit na co je měrka na olej (LOL)

tím chci říc že když pak koupíte takové smotané a napucované auto z druhé ruku můžete se divit od rána do večera ;)
martas.belka
Přispěvovatel

Příspěvek od martas.belka »

the miracle se ptal mužu ho tam nalejt za mě klidně ho tam nalej ale 15000 strop.
slovacek.milos
Aktivista

vážení internoví teoretici zkuste se nejprve vzdělat at se někam pohnem https://www.google.cz/url?sa=t&rct=j&q= ... r6woF9numw
besoun
Přispěvovatel

Příspěvek od besoun »

slovacek.milos píše:vážení internoví teoretici zkuste se nejprve vzdělat at se někam pohnem https://www.google.cz/url?sa=t&rct=j&q= ... r6woF9numw

Tak si přečti KDY MĚNIT MOTOROVY OLEJ
blefa
Přispěvovatel

Příspěvek od blefa »

slovacek.milos píše:vážení internoví teoretici zkuste se nejprve vzdělat at se někam pohnem https://www.google.cz/url?sa=t&rct=j&q= ... r6woF9numw
Vážený Miloši, děkuji za potvrzení mé teorie, že interval výměny oleje je závislý na provozu daného vozidla
http://www.oleje-pema.cz/cs/kdy-a-proc- ... -olej.html
slovacek.milos
Aktivista

[quote="besoun"][quote="slovacek.milos"]

musíš si pročíst všechno ne jen to co se ti hodí do tvé zabedněné hlavy, taky se mrkni na datum za 11 let došlo k vývoji nikoliv ke stagnaci (LOL)
slovacek.milos
Aktivista

[quote="besoun"][quote="slovacek.milos"]

víš pokud si internetový teoretik je to ok, v praxi je to trošku složitější znám třeba borce co vyměnil olej v polovině intervalu a veškerou nápln dostal k náhradě a nebyla zrovna levná, strhli mu to z výplaty a změnil názor
besoun
Přispěvovatel

Příspěvek od besoun »

slovacek.milos píše:
besoun píše:
slovacek.milos píše:
musíš si pročíst všechno ne jen to co se ti hodí do tvé zabedněné hlavy, taky se mrkni na datum za 11 let došlo k vývoji nikoliv ke stagnaci (LOL)

K vývoji došlo ale asi ne u tebe ;)
slovacek.milos
Aktivista

besoun píše:
slovacek.milos píše:
besoun píše: bohužel musíš víc číst a víc chápat klasika je na 15.OOO km max, oleje vyrobené da delší dobu nejsou klasické obyčejné,

nterval výměny
Doporučený interval výměny motorového oleje udává výrobce motoru jako maximální. U dnešního vozového parku převažuje interval 15 tis. km, u nových automobilů je vidět snaha o prodloužení výměnného intervalu na 20 tis. km až 50 tis. km.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“