Octavia I klepanie napravy

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
KN
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Octavia I klepanie napravy

Příspěvek od KN »

Ahojte, dnes sa mi prejavila zavada a sice ze nieco mi klepe na pravej strane vpredu. Aj pri jazde po dialnici, kde su minimalne nerovnosti, tak pri prejdeni takejto nerovnosti mi tak kovovo zaklepe. Zaroven mi tahalo auto do pravej strany a volant sa tazsie tocil dolava. Pri prechadzani kruhovym objazdom ked som natocil volant viac do lava tak mi vpredu nieco hlasno puklo (skoro akoby nejaka pruzina) a potom mi uz volant netahalo do strany ale klepanie ostalo.

Co to moze byt? Tycka stabilizatora? Homokineticky klb?

Diky vopred :)
trhac
Přispěvovatel

Příspěvek od trhac »

Možná pružina
masfeild
Sběrač informací

Příspěvek od masfeild »

Kdyby to byl homokineťák, to bys poznal, daleko bys nedojel :D .

Nejlepší by bylo zvednout auto a ručně zahejbat s kolem na všechny strany, to pak najdeš vůli a zjistíš co je KO.

Často to bejvá silentblok ramene nebo čep řízení což může mít za následek to táhnutí ke straně.

To hlasitý lupnutí bych skoro tipnul na pružinu, jestli se ti nedrblo horní uložení trumiče.

No zkoukni a uvidíš, pak dej vědět.
Podložky do turba (66/81 kW) pro vymezení vůle kvůli zanášení z kalený oceli v různých tloušťkách. Cena za sadu 100,-. Pište na mail masfeild@seznam.cz nebo tel. 732 11 84 11
martinsidlo
Aktivista

Příspěvek od martinsidlo »

Od PC ti to nikdo neřekne.Pod auto a hledat. Neumíš-li,tak servis. Něco mi bouchá...
Simson Enduro S 51(70 ccm) ex
Lada 1200 S(1500 ccm) 74 ex
Seat Cordoba Sdi AEY 98 ex
OI Combi TDi ASV 1xxPs,2xxNm,790tis.km brzdy 312 x 280 chlazené
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

a hledej rychlo třeba prasklá pružina se umí vytočit a propíchnout pneumatiku
KN
Přispěvovatel

Příspěvek od KN »

Ahojte, bola to prasknuta pruzina a zaroven odislo aj lozisko, pravdepodobne kvoli pruzine. Pruzina sa bude reklamovat, pretoze tlmice sa menili pred rokom a najzdilo sa na nich odvtedy 10 000 km.
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

pak napiš jak si dopadl,

pružina nebyla namontovaná v páru, byla špatně usazena, byla extrémě namáhána, byl vadný tlumič, nebylo vyměněno ložisko, a jestli zas koupíš lacinou dopadneš stejně ;)
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“