sundal sem po pár letech karbonovou fólií že střechy na moji O1, fólie šla lehce ale na celé střeše mi zbyla vrtstva lepidla a nejde ani za boha sundat, zkoušel sem všechno možné ... ředidla, toulen, tech.benzin, aceton, propanol, Wd40, silikonový olej, mulkon, stolní olej, ocet, a obyc jar ... tím jarem a houbickou to šlo asi nejlíp (ikdyz taky skoro vůbec) navíc houbička dělá stopy na laku, nevíte co bych mohl ještě zkusit? jinak komentáře typu že sem tam tu fólií neměl dávat si nechte
lepidlo na střeše - prosim o pomoc
Moderátoři: šulda, Moderátoři
lepidlo na střeše - prosim o pomoc
zdravím všechny,
sundal sem po pár letech karbonovou fólií že střechy na moji O1, fólie šla lehce ale na celé střeše mi zbyla vrtstva lepidla a nejde ani za boha sundat, zkoušel sem všechno možné ... ředidla, toulen, tech.benzin, aceton, propanol, Wd40, silikonový olej, mulkon, stolní olej, ocet, a obyc jar ... tím jarem a houbickou to šlo asi nejlíp (ikdyz taky skoro vůbec) navíc houbička dělá stopy na laku, nevíte co bych mohl ještě zkusit? jinak komentáře typu že sem tam tu fólií neměl dávat si nechte
)
-
slovacek.milos
- Aktivista
-
slovacek.milos
- Aktivista
-
slovacek.milos
- Aktivista
S tím odstraňovačem na asfalt bacha, kolega se s tím pokoušel sundat pryskyřici, co na něj napadala z borovice. Pryskyřice pryč, ale lak zničenej. Nosí brýle, tak si poničil asi 8 míst, než si toho všiml. Teď řeší rozleštění - nový Mitsubishi ASX. Takže nejdřív bych to zkusil někde, kde to nebude kdyžtak vidět.
-
slovacek.milos
- Aktivista
ten odsttranovaš na asfalt používám běžně a nikdy to lak nepoškodilo1M píše:S tím odstraňovačem na asfalt bacha, kolega se s tím pokoušel sundat pryskyřici, co na něj napadala z borovice. Pryskyřice pryč, ale lak zničenej. Nosí brýle, tak si poničil asi 8 míst, než si toho všiml. Teď řeší rozleštění - nový Mitsubishi ASX. Takže nejdřív bych to zkusil někde, kde to nebude kdyžtak vidět.

tak možná u nových aut s tím odstraňovačem asfaltu může být problém ale to mě asi nehrozí, octa má 15 let a většina laku je originál, např. na střeše se ani tempo vůbec nechyta, beru to podle toho že když se hadříkem a tempem snažím lak rozlestit tak se na hadříku neobjeví žádné stopy barvy coz by mělo nebo ne???
ahoj miloši, psal jsem ti zprávu, prosím mrkni..slovacek.milos píše:ten odsttranovaš na asfalt používám běžně a nikdy to lak nepoškodilo1M píše:S tím odstraňovačem na asfalt bacha, kolega se s tím pokoušel sundat pryskyřici, co na něj napadala z borovice. Pryskyřice pryč, ale lak zničenej. Nosí brýle, tak si poničil asi 8 míst, než si toho všiml. Teď řeší rozleštění - nový Mitsubishi ASX. Takže nejdřív bych to zkusil někde, kde to nebude kdyžtak vidět.![]()