oprava teplých startů........

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

octavie81
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

oprava teplých startů........

Příspěvek od octavie81 »

Ahoj všichni, měl bych jeden menší dotaz, mám octvii1 ahf 81kw, blbě to startovalo za tepla, když to bylo mooooc zahřáté, dal jsem tam tlačítko na odpojení tepl. čidla, startuje to v pohodě, ale dost to zakouří-hoodně nafty do teplého motoru. Chtěl jsem se zeptat, jsou firmy, které to umí odstranit přehrátím sowt. v jednotce. Je to to samé , co jsem udělal já ,ale bez tlačítka nebo to nezakouří? Jde mi o to, že investice kolem 1000ka mě by nezabila, pokud by to nezakouřilo..Má s tím někdo zkušenost?
octavie tdi,81kw,ahf
octavie tdi 77kw pd-tdi fun 100kw
UchoTD
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od UchoTD »

Ked sa upravi sw tak to nezafajci vobec.
Mitsubishi Lancer EVO VIII 366kw 670NM
Mitsubishi Lancer EVO IV 242kw
Mitsubishi Outlander 2.2DID
Mitsubishi SpaceStar 1.3MPI
VW T5 lift T6 140kw
Škoda Superb 2.0TDI 4x4
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

proč jezdíš s naftou když nemáš rád kouření ;) ;) https://www.youtube.com/watch?v=RIwoqwSCKy4
xshreck
Přispěvovatel

Příspěvek od xshreck »

Jak hulí?

Mě to dělali při chipu a v pohodě, občas bílej dým ale spíš mi přijde že to už je stavem motoru - daly se jiný trysky a vstřiky a startuju, nekouřím
alni
Přispěvovatel

Re: oprava teplých startů........

Příspěvek od alni »

skús pripojiť odpor a skúšať jeho hodnotu

http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.php?t=1932
OCT I -Tractor Diesel Immortal- AHF
vpredu- KYB ultra SR +PU uloženie, vzadu- KYB gas a just +uloženie z FRS
octavie81
Přispěvovatel

Příspěvek od octavie81 »

zahulí to černě jak kamna, zvednout se samy otačky,jako bych startoval s pul plynem.Chytne to okamžitě. Pokud ta uprava softu pomuze, tak to pak nechám udělat
octavie tdi,81kw,ahf
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

si uber sám startovací dávku, mrkni jaký máš počátek vstřiku, taky de označit nastavovač a poklepad doleva doprava

měl jsem jednou zajéímavý úkaz borec koupil forda s lukasem, při startu pod autem černé kolo, jeden odborník řekl že je motor ko tak toho forda koupil majitel velmi levně,
vzal jsem zátěžák a ubral nafty proti táhlu plynu a hulilo to jetě víc :o pak jsem nafty přidal a :o ono to přestalo kouřit operaci jsem nechápal zkusil ještě jednou a prostě motor ok

někdy to chce zkusit co motor potřebuje
NOVON
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od NOVON »

Mel bych dotaz.Hodne tady ctu,ze kluci maji problem se studenymi,teplymi starty a resi to ruzne odpory atd..No ja tyhle problemy nemam a neznam.Cim to je?Tim,ze mam motor v "originale" bez zasahu na cerpadle,softu atd?
Tohle me napada uz dlouho,bo jak tady ctu,ruzne problemy maji jen chipovana a jinak upravena auta..
VW Touran 1.6 MPI BSE 75 kw,LPG
Octavia 2 Combi 1.6 MPI BSE 75kw
alni
Přispěvovatel

Příspěvek od alni »

NOVON píše:,bo jak tady ctu,ruzne problemy maji jen chipovana a jinak upravena auta..
ani nie..
OCT I -Tractor Diesel Immortal- AHF
vpredu- KYB ultra SR +PU uloženie, vzadu- KYB gas a just +uloženie z FRS
octavie81
Přispěvovatel

Příspěvek od octavie81 »

Mam to take bez uprav, jen starter valeo,mam to od noveho,najeto 170tis,kdyz to necham dele tocit,kdyz je to hodne zahrate a nepouziji tlacitko na start,tak to nezakouri kdyz to chytne.studene starty mam super i v zime.
octavie tdi,81kw,ahf
p.s.
Aktivista

Příspěvek od p.s. »

tam kde se čipujou auta tam ti to upraví
třeba tu : http://www.chiptuning.cz/chiptuning/nas ... y-za-tepla
Škoda Octávie Combi 1.9 TDI 81KW
NOVON
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od NOVON »

octavie81 píše:Mam to take bez uprav, jen starter valeo,mam to od noveho,najeto 170tis,kdyz to necham dele tocit,kdyz je to hodne zahrate a nepouziji tlacitko na start,tak to nezakouri kdyz to chytne.studene starty mam super i v zime.
Ja teda nevim,ale kolem 180 tis.km bys mel delat rozvody,ne?
Nechal bych to vymenit a seridit u nekoho,kdo tomu fakt rozumi,hlavne to serizeni motoru.Me delal rozvody MarenaTDi tady z fora a jsem maximalne spokojen,priste to k nemu dam zase..
VW Touran 1.6 MPI BSE 75 kw,LPG
Octavia 2 Combi 1.6 MPI BSE 75kw
Mazik
Sběrač informací

Příspěvek od Mazik »

Nehat upravit startovací mapu a už nebude problém, kouřit nebude a startování bude super
Naposledy upravil(a) Mazik dne 17 črc 2016, 23:42, celkem upraveno 1 x.
UchoTD
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od UchoTD »

Nezabudni to urobit za pivo a potom sa vsade stazujte,ze nemate co robit a niesu peniaze (LOL)
Mitsubishi Lancer EVO VIII 366kw 670NM
Mitsubishi Lancer EVO IV 242kw
Mitsubishi Outlander 2.2DID
Mitsubishi SpaceStar 1.3MPI
VW T5 lift T6 140kw
Škoda Superb 2.0TDI 4x4
HanZ
Aktivista

Příspěvek od HanZ »

NOVON píše:Mel bych dotaz.Hodne tady ctu,ze kluci maji problem se studenymi,teplymi starty a resi to ruzne odpory atd..No ja tyhle problemy nemam a neznam.Cim to je?Tim,ze mam motor v "originale" bez zasahu na cerpadle,softu atd?
Tohle me napada uz dlouho,bo jak tady ctu,ruzne problemy maji jen chipovana a jinak upravena auta..
Je to tím, že máš prostě kliku na dobrý kus startéru a ostatní okolnosti. Nic víc v tom nehledej.

Celý problém s teplými starty spočívá v ÚMYSLNÉM nastavení softwaru výrobce. Divím se, že logické nastavení parametrů pro vytáčení bez zatížení - diselgate VADÍ a nucení zákazníků ke koupi nové baterie a startéru (oficiální dílenský postup) NIKOMU NEVADÍ!!

Problém teplých startů opravuji již desetiletí, takže opravdu není problém vyřešit trvale, elegantně a se zárukou. Logicky však za peníze. Jak tu čtu některé příspěvky, je zde opravdu hodně hazardérů, kteří svěří své jediné přibližovadlo někomu, kdo nemá řádné technické vybavení (pro případ nouze, kdy jednotka prostě umře při přehrávání), jen proto, že je to levné...škoda slov. Ale kdo chce kam...opravy bývají násobně dražší ;) Hold Frantovi z Horní Dolní za flašku rumu nelze konkurovat :D
Hele chlapi, mám auto a nejede. Můžete mi prosím někdo poradit jak to mám pokud možno zdarma opravit, aby to zase jezdilo?? :woot:
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“