oprava teplých startů........
Moderátoři: šulda, Moderátoři
oprava teplých startů........
Ahoj všichni, měl bych jeden menší dotaz, mám octvii1 ahf 81kw, blbě to startovalo za tepla, když to bylo mooooc zahřáté, dal jsem tam tlačítko na odpojení tepl. čidla, startuje to v pohodě, ale dost to zakouří-hoodně nafty do teplého motoru. Chtěl jsem se zeptat, jsou firmy, které to umí odstranit přehrátím sowt. v jednotce. Je to to samé , co jsem udělal já ,ale bez tlačítka nebo to nezakouří? Jde mi o to, že investice kolem 1000ka mě by nezabila, pokud by to nezakouřilo..Má s tím někdo zkušenost?
octavie tdi,81kw,ahf
octavie tdi 77kw pd-tdi fun 100kw
octavie tdi 77kw pd-tdi fun 100kw
-
- Aktivista
Re: oprava teplých startů........
OCT I -Tractor Diesel Immortal- AHF
vpredu- KYB ultra SR +PU uloženie, vzadu- KYB gas a just +uloženie z FRS
vpredu- KYB ultra SR +PU uloženie, vzadu- KYB gas a just +uloženie z FRS
-
- Aktivista
si uber sám startovací dávku, mrkni jaký máš počátek vstřiku, taky de označit nastavovač a poklepad doleva doprava
měl jsem jednou zajéímavý úkaz borec koupil forda s lukasem, při startu pod autem černé kolo, jeden odborník řekl že je motor ko tak toho forda koupil majitel velmi levně,
vzal jsem zátěžák a ubral nafty proti táhlu plynu a hulilo to jetě víc
pak jsem nafty přidal a
ono to přestalo kouřit operaci jsem nechápal zkusil ještě jednou a prostě motor ok
někdy to chce zkusit co motor potřebuje
měl jsem jednou zajéímavý úkaz borec koupil forda s lukasem, při startu pod autem černé kolo, jeden odborník řekl že je motor ko tak toho forda koupil majitel velmi levně,
vzal jsem zátěžák a ubral nafty proti táhlu plynu a hulilo to jetě víc

někdy to chce zkusit co motor potřebuje
Mel bych dotaz.Hodne tady ctu,ze kluci maji problem se studenymi,teplymi starty a resi to ruzne odpory atd..No ja tyhle problemy nemam a neznam.Cim to je?Tim,ze mam motor v "originale" bez zasahu na cerpadle,softu atd?
Tohle me napada uz dlouho,bo jak tady ctu,ruzne problemy maji jen chipovana a jinak upravena auta..
Tohle me napada uz dlouho,bo jak tady ctu,ruzne problemy maji jen chipovana a jinak upravena auta..
VW Touran 1.6 MPI BSE 75 kw,LPG
Octavia 2 Combi 1.6 MPI BSE 75kw
tam kde se čipujou auta tam ti to upraví
třeba tu : http://www.chiptuning.cz/chiptuning/nas ... y-za-tepla
třeba tu : http://www.chiptuning.cz/chiptuning/nas ... y-za-tepla
Škoda Octávie Combi 1.9 TDI 81KW
Ja teda nevim,ale kolem 180 tis.km bys mel delat rozvody,ne?octavie81 píše:Mam to take bez uprav, jen starter valeo,mam to od noveho,najeto 170tis,kdyz to necham dele tocit,kdyz je to hodne zahrate a nepouziji tlacitko na start,tak to nezakouri kdyz to chytne.studene starty mam super i v zime.
Nechal bych to vymenit a seridit u nekoho,kdo tomu fakt rozumi,hlavne to serizeni motoru.Me delal rozvody MarenaTDi tady z fora a jsem maximalne spokojen,priste to k nemu dam zase..
VW Touran 1.6 MPI BSE 75 kw,LPG
Je to tím, že máš prostě kliku na dobrý kus startéru a ostatní okolnosti. Nic víc v tom nehledej.NOVON píše:Mel bych dotaz.Hodne tady ctu,ze kluci maji problem se studenymi,teplymi starty a resi to ruzne odpory atd..No ja tyhle problemy nemam a neznam.Cim to je?Tim,ze mam motor v "originale" bez zasahu na cerpadle,softu atd?
Celý problém s teplými starty spočívá v ÚMYSLNÉM nastavení softwaru výrobce. Divím se, že logické nastavení parametrů pro vytáčení bez zatížení - diselgate VADÍ a nucení zákazníků ke koupi nové baterie a startéru (oficiální dílenský postup) NIKOMU NEVADÍ!!
Problém teplých startů opravuji již desetiletí, takže opravdu není problém vyřešit trvale, elegantně a se zárukou. Logicky však za peníze. Jak tu čtu některé příspěvky, je zde opravdu hodně hazardérů, kteří svěří své jediné přibližovadlo někomu, kdo nemá řádné technické vybavení (pro případ nouze, kdy jednotka prostě umře při přehrávání), jen proto, že je to levné...škoda slov. Ale kdo chce kam...opravy bývají násobně dražší

Hele chlapi, mám auto a nejede. Můžete mi prosím někdo poradit jak to mám pokud možno zdarma opravit, aby to zase jezdilo??