problem hydrostely su mekke vsetky 8ks tdi pd 74kw 2002

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

miroteplicky
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od miroteplicky »

Tiez by som sa rad poradil, po vymene hydrostelov mi tiez klepka. Ale pri vymene spojky ked som mal motor pusteny dole a po namontovany prevodovky naspät klepot uplne zmizol ale iba na niekolko sekund. Moze byt ze je sitko spinave a ked bol motor nakloneny tam natieklo viac oleja???
BMW e39 525tds
miroteplicky
Přispěvovatel

Este dodam ze kontrolka oleja mi nesvieti
BMW e39 525tds
Petr Lim.
Přispěvovatel

Příspěvek od Petr Lim. »

Nejprve bych je změřil jestli to jsou skutečně hydra..pokud ano tak kontrola tlaku oleje. 0.1 volnoběh 0.2 ve 2000ot/min a nesmí překročit 0.7 při zvýšení otáček. Dá se to změřit u filtru nebo,ale tím si zatím nejsem jistý to jde změřit přímo na té větvi k hydrostelum. Musel by jsi použít prechodku.
miroteplicky
Přispěvovatel

Dakujem. Dam to odmerat a budem mudrejši :)
BMW e39 525tds
Petr Lim.
Přispěvovatel

Příspěvek od Petr Lim. »

Obrázek
Obrázek
tuner
Aktivista

Příspěvek od tuner »

Milosi ty takovej starej pardal a nevis jak rozdelat hydro? Normal vezmes kleste a pistek vytahnes, pokud s nim nejde zatocit tak je zadrenej a vem si hydro do hadry jinak budes od oleja
G2,r88,mTDI,4x4,přev.ASD,ABS/EDS,Digifiz,klima, moped Honda VTR
A4,r99, 2,5TDI, AFB, 670t.km
miroteplicky
Přispěvovatel

čo je ten prvý obrázok ohladom merania vole jeden mechanik mi to poradil ale nebola žiadna medzera. Keby je tlak menší než si udával tak nemalo by vyhodit poruchu a začala by svietit kontrolka?? Alebo to má neakú toleranciu
BMW e39 525tds
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Hydro se údajně zkouší tak, že se vezme měrka 0,2 mm a dá se mezi vačku a hydro /když je palec vačky nahoře/..Měla by tam jít ztuha..Pokud tam jde volně, je hydro v háji..
Já to nikdy nezkoušel, ale četl jsem to, jako návod.. :)
nepropadat panice...
Petr Lim.
Přispěvovatel

Příspěvek od Petr Lim. »

Jinak tady rozebrané původní. Vpravo praskla pruzinkaObrázek
miroteplicky
Přispěvovatel

dá sa zistit poškodenie aj bez toho aby sa rozobral?? podla toho či ide lahko zmagnuť?
BMW e39 525tds
Petr Lim.
Přispěvovatel

Příspěvek od Petr Lim. »

Podívej se na to video na letecká pošta. Takto se to normálně kontroluje. Jinak samostatně zdvihátko rukou v oleji neodvzdusnis. Je potřeba ho mít v oleji rovinou dolů a na oblast kde dosedá k ventilů udeřit třeba přes měď. Je potřeba aby se rychle zavrela kulička. Rukou se olej pumpuje tam a zpět.
šulda
Moderátor

Příspěvek od šulda »

Na letecký poště říkáš. To je ten největší úloženkovej šrot, myslím že už to odtud nestáhne (LOL)
Člověk se pořád učí.
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

tuner píše:Milosi ty takovej starej pardal a nevis jak rozdelat hydro? Normal vezmes kleste a pistek vytahnes, pokud s nim nejde zatocit tak je zadrenej a vem si hydro do hadry jinak budes od oleja
zatím nebyl čas jak jsem ti psal, co používám olej tak s hydrama problémy nejsou a potkany to dělá odborník, tak stěma hydrama moc do styku nedojdu
Petr Lim.
Přispěvovatel

Příspěvek od Petr Lim. »

Tak nové hydra namontované...ale že bych z toho byl chytřejší se říct nedá. Po nastartování bych řekl skoro stejný zvuk jak s těmi předchozimi zdvyhatky,takze ačkoliv jsem skeptický k různým přísadam do oleje,tak jsem to zkusil. Po nalití tak do 3 min zvuk odeznival a po 5 min krásné čistý zvuk. Ať už to uvolnilo cokoliv,tak to zabralo.
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Jde o to, co by to udělalo bez toho. Nemá cenu je namontovat a pak mít ucho u motoru a hned poslouchat, zda něco neklepe. I nový hydra se musí spářit...Často to chce trochu času. Ale hlavně , že to jde.. :)
nepropadat panice...
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“