Škoda Octavia II - dálková světla

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
andromedes
Nováček
Odpovědi: 0

Škoda Octavia II - dálková světla

Příspěvek od andromedes »

Objevil se mi zajímavý problém u Škody Octavia II. Stabilně mám vypnutý tempomat. Pokud při jízdě večer zapnu dálková světla, tak se na palubce rozsvítí kontrolka tempomatu, ten se zapne a auto začne jet na tempomat. Po zmačknutí spojky nebo brzdy se vypne, kontrolka zhasne. Dálková světla normálně svítí. Když je zhasnu a znovu rozsvítím, kontrolka tempomatu se zase rozsvítí a tempomat začne znovu pracovat, musím ho znovu vyřadit spojkou nebo brzdou.

A ještě se mi po nastartování motoru vždy rozsvítí kontrolka žárovek a na displeji se objeví, že žárovka dálkového světla je vadná. Pokud dálková světla rozsvítím, kontrolka zhasne a rozsvítí se až při dalším nastartování motoru. Díval jsem se, že obě dálková světla normálně svítí.

Co to může způsobovat? Můžou oba problémy souviset s jednou závadou nebo jsou to dva různé problémy?
martinsidlo
Aktivista

Příspěvek od martinsidlo »

Nejspíš páčka.
Simson Enduro S 51(70 ccm) ex
Lada 1200 S(1500 ccm) 74 ex
Seat Cordoba Sdi AEY 98 ex
OI Combi TDi ASV 1xxPs,2xxNm,790tis.km brzdy 312 x 280 chlazené
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

páčka
andromedes
Nováček

Příspěvek od andromedes »

Dnes jsem volal do servisu, podle popisu závady to odhadují taky na páčku. Už jsem se objednal, aby to vyřešili.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“