VAS 5054A V19 verzus VCDS 15.7.1
Moderátoři: šulda, Moderátoři
VAS 5054A V19 verzus VCDS 15.7.1
caute rozmislam ktoru s tychto diagnostik kupit pre koncern VAG
doposial som pouzival vag lenze s autami po roku 2009 sa nejde spojit.
chcel by som vediet vas nazor co ich mate co je lepsie.
doposial som pouzival vag lenze s autami po roku 2009 sa nejde spojit.
chcel by som vediet vas nazor co ich mate co je lepsie.
Prva vec co musis vediet je, ze ci uz VAS PC alebo ODIS a k nim patriaca hlavica VAS5054 nie je ziadna nahrada za ziadny VAG. VAS5054 a k nej softver VAS PC /starsi do urciteho roku Octaviu 3 napr. tam uz nenajdes/ a ODIS, ktory ho nahradil su originalne softvery pouzivane v autorizovanych servisoch VW group a VAG, VCDS su len z nich okopirovane a vytvorene programy. VAS PC a ODIS pracuje naplno len online t.j. oficialne s napojenim na vw servery.
ODIS nemusí pracovat online, proto je to taky Offboard diagnostic.. Online musí bt pouze v případě nějakých složitějších akcí, které jsou ale navázany na systémy VW kde je to potřeba. Takže se dá pohodlně všechno dělat offline, ale to jsou klasický funkce jako jsou ve VCDS. Nehledě na to že VAS5054 hlava je už starší, kterou nahradila 6154. Nehledě na to že na ODIS je potřeba obnovovat licenci každý rok.
Je lepší za 11,5tis koupit VAG Max a je to.. nebo od zizuzidana levněji.. Na běžnou diagnostiku to stačí
Je lepší za 11,5tis koupit VAG Max a je to.. nebo od zizuzidana levněji.. Na běžnou diagnostiku to stačí
Nemozes porovnavat VAG a VAS.
VAG je produkt spoločnosti Rosstech z USA a nejedna sa o original diagnostiku. Je to aftermarket. (vie dost, ale nie vsetko) zato je rýchly a prehladny.
VAS alebo teda po novom ODIS, je factory diagnostika pre VAG koncern ...kusok zlozitejsia ale vie vlastne vsetko.
VAG by som jednoznacne odporucil tuto od ZUZIDANA za cca 300e origo k tomu stiahnut EN VCDS. Cinske maju problem s komunikaciou, kodovanim..atd.
ODIS a ODIS-E je uz kapitola sama o sebe, treba s tym vediet robit pre amatera nepouzitelne. Navyse na mnoho veci treba mat zakupene drahe online konta u ervinu
VAG je produkt spoločnosti Rosstech z USA a nejedna sa o original diagnostiku. Je to aftermarket. (vie dost, ale nie vsetko) zato je rýchly a prehladny.
VAS alebo teda po novom ODIS, je factory diagnostika pre VAG koncern ...kusok zlozitejsia ale vie vlastne vsetko.
VAG by som jednoznacne odporucil tuto od ZUZIDANA za cca 300e origo k tomu stiahnut EN VCDS. Cinske maju problem s komunikaciou, kodovanim..atd.
ODIS a ODIS-E je uz kapitola sama o sebe, treba s tym vediet robit pre amatera nepouzitelne. Navyse na mnoho veci treba mat zakupene drahe online konta u ervinu
"The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing." Edmund Burke
dlhe kodovanie ti pojde na hocijakej lepsej cine. kopec inych veci nejde....odvzdusnenie abs, klasicke kodovanie u niektorych jednotiek..je to na dlho.kohucik16 píše:octaviask mas pravdu ale existutuju aj china verzie kvalitne osadene atmega gal.. ktore podporuju aj dlhe kodovanie aj czech aj en verziu 15.7.1 Cz 15.7.3 en
proste na serioznu pracu treba origo rosstech. hotovo..... niektore VCI proste musi mat clovek origo ak sa tomu chce venovat seriozne.... kazdy sme zacinali na cine...clovek pochopi casom ze je s tym viac starosti ako uzitku
"The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing." Edmund Burke
a čo ked 2009- update nefunguje? Alebo to je china? Napíš čínanovy že chceš verziu SVO 16.8.1automonte píše:mam staru verziu vag ktoru pouzivam od roku 2009 a neviem sa rozhodnut ci kupit novsi vag alebo vas.
vasom som sa zatial nestretol preto sa pitam ci je plnohodnotnou nahradou za vag. Ci dokaze to co vag alebo aj nieco viac

Ja mám tiež verziu 08 a ide mi aj ročník 2016
Koleos 2018
Intens Energy dCi 175 4x4
-Can-clip,Vag-VCDS-OP-com-Fiat EcuScanKts 540 Esi2 Bmw ista-d
Intens Energy dCi 175 4x4
-Can-clip,Vag-VCDS-OP-com-Fiat EcuScanKts 540 Esi2 Bmw ista-d
Ja s tym robim tiez. Nepisal som, ze ide len online ale ked clovek chce uplne plnu speci funkcnost tak to je online. Vsetko potrebne sa s tym samozrejme robit da. Treba ist za nikym kto ma jedno aj druhe a porovnat co komu vyhovuje viac. Nie jedneho som pocul nadavat na ODIS a ja ine pre VW group ani nechcem