Nisan, přestřeluje otáčky při řazení

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Mad_Boxs
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Nisan, přestřeluje otáčky při řazení

Příspěvek od Mad_Boxs »

Ahoj, kluci nekamenujte mě, že to není koncern, ale mám problém a sem chodí kluci co by mi mohli pomoci.
Teď problém.
Právě jsem koupil Nissan X-Trail 2.0 dCi a nelíbí se mi chování motoru, Má to najeto 240k, motor si pěkně přede, ale vyděsila mě jedna věc. Trochu jsem ho týral do kopce, na 3ku podlaha a chci řadit další kvalt na 3,5k, tak klasicky řadím a když pustím plyn, zmačknu spojku a najednou 4,5k skok a celkem pomalu padá. Tak jsem se na to zaměřil a udělá to i při normálním řazení, akorát to není tak moc, poskočí tak o 200 ot a pak začne klesat. Ale to klesání není tak razantní jako u koncernu.
Je to normální? Na kompu jsem to měl a vše čisté, bez závad.
OI 81kW AHF kombi 2000 - 510 000km - jen jednou vyměněná spojka - oil od výměny do výměny mezi ryskama
Fity
Přispěvovatel

Příspěvek od Fity »

V práci mám v terénním Nissanu NP300 2,5 dci a dělá to úplně to samé a má najeto 70tis. Jako by to mělo zpomalenou reakci pedál x čerpadlo x vstřiky, jakože dávno jsem ubral plyn, ale motor se ti chce ještě zavděčit. Sere mě to, ale už jsem si zvyk ;-)
Audi A4 Avant 1.9TDi, 97, AFN, EGR off
Škoda Octavia Combi 4x4 Elegance 2004
octaviask
Aktivista

Příspěvek od octaviask »

tazko povedat...treba diag. mozno zasekavajuci sa regulator?
"The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing." Edmund Burke
Mad_Boxs
Přispěvovatel

Příspěvek od Mad_Boxs »

No mechoš mi říkal, že tyto motory se nějak podobně chovají, ale ten překmit z plnýho plynu, 3,5k až na 4,5k se mu nezdál. Nahodil nějaký postřeh o přicpaným vzduch. filtru, jako že má málo vzduchu a tak tam jednotka toho cpe víc a potom to nestíhá ubrat. Ale je to jenom teorie.
Dále by mohlo být zakarbonované sání od EGRu a mohlo by se to chovat podobně. Proto se ptám místních, jestli to někdo neřešil, než to začnu kuchat.
OI 81kW AHF kombi 2000 - 510 000km - jen jednou vyměněná spojka - oil od výměny do výměny mezi ryskama
Mad_Boxs
Přispěvovatel

Příspěvek od Mad_Boxs »

Tak co? Tolik přečtení a nikdo nic? Že by to nikdo neřešil?
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“