Ahoj, kluci nekamenujte mě, že to není koncern, ale mám problém a sem chodí kluci co by mi mohli pomoci.
Teď problém.
Právě jsem koupil Nissan X-Trail 2.0 dCi a nelíbí se mi chování motoru, Má to najeto 240k, motor si pěkně přede, ale vyděsila mě jedna věc. Trochu jsem ho týral do kopce, na 3ku podlaha a chci řadit další kvalt na 3,5k, tak klasicky řadím a když pustím plyn, zmačknu spojku a najednou 4,5k skok a celkem pomalu padá. Tak jsem se na to zaměřil a udělá to i při normálním řazení, akorát to není tak moc, poskočí tak o 200 ot a pak začne klesat. Ale to klesání není tak razantní jako u koncernu.
Je to normální? Na kompu jsem to měl a vše čisté, bez závad.
Nisan, přestřeluje otáčky při řazení
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Nisan, přestřeluje otáčky při řazení
OI 81kW AHF kombi 2000 - 510 000km - jen jednou vyměněná spojka - oil od výměny do výměny mezi ryskama
V práci mám v terénním Nissanu NP300 2,5 dci a dělá to úplně to samé a má najeto 70tis. Jako by to mělo zpomalenou reakci pedál x čerpadlo x vstřiky, jakože dávno jsem ubral plyn, ale motor se ti chce ještě zavděčit. Sere mě to, ale už jsem si zvyk 

Audi A4 Avant 1.9TDi, 97, AFN, EGR off
Škoda Octavia Combi 4x4 Elegance 2004
Škoda Octavia Combi 4x4 Elegance 2004
No mechoš mi říkal, že tyto motory se nějak podobně chovají, ale ten překmit z plnýho plynu, 3,5k až na 4,5k se mu nezdál. Nahodil nějaký postřeh o přicpaným vzduch. filtru, jako že má málo vzduchu a tak tam jednotka toho cpe víc a potom to nestíhá ubrat. Ale je to jenom teorie.
Dále by mohlo být zakarbonované sání od EGRu a mohlo by se to chovat podobně. Proto se ptám místních, jestli to někdo neřešil, než to začnu kuchat.
Dále by mohlo být zakarbonované sání od EGRu a mohlo by se to chovat podobně. Proto se ptám místních, jestli to někdo neřešil, než to začnu kuchat.
OI 81kW AHF kombi 2000 - 510 000km - jen jednou vyměněná spojka - oil od výměny do výměny mezi ryskama