Divné starty

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

torrent
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Divné starty

Příspěvek od torrent »

Ahoj,

ted jak se trochu ochladilo, tak jsem si vsiml horsích studených startu. Nabil jsem tedy baterku + nechal vymenit zhavice. Horsi startovani se projevi pouze pri delsim stani tj. pres vikend. potom kdyz stojim jen pres jednu noc tak je to relativne v pohode. kdyz startuji po 10 hodinach tak je to ok. Na co se mám dále zamerit? NA vagu dle servisu zadne chyby nejsou...

EDIT: pardon 1,9 tdi PD ATD
Naposledy upravil(a) torrent dne 07 lis 2016, 17:24, celkem upraveno 1 x.
standa123
Aktivista

Příspěvek od standa123 »

taky asi dobrý napsat jakej motor... ;)
superb 3 140kw tdi - aktuální
leon ARL.....serie EX.
toledo ASV......197ps/426NM EX.
leon ARL.....212/440 EX.
leon cupra R310 CDLA - 350ps/480NM EX.
kubima
Přispěvovatel

Příspěvek od kubima »

Pada ti nafta, kontrola tesnosti palivoveho vedeni, gumky na vstrikach pripadne tandem.
torrent
Sběrač informací

Příspěvek od torrent »

na kolik toto vyjde? a jak je to casove narocne?

EDIT. v lete jsem nic nepozoroval. i kdyz auto stalo 14 dni tak vse ok...
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

torrent píše:na kolik toto vyjde? a jak je to casove narocne?

EDIT. v lete jsem nic nepozoroval. i kdyz auto stalo 14 dni tak vse ok...
do desítky
torrent
Sběrač informací

Příspěvek od torrent »

to me tedy moc netesi....
plynař
Přispěvovatel

Příspěvek od plynař »

Bych zkusil nejdřív vyměnit palivový filtr a zpětný ventil k tomu.
Když to nepomůže tak pak to co psali nade mnou.
torrent
Sběrač informací

Příspěvek od torrent »

Jeste se zeptam, co kdyby t obylo baterkou? je to mozné, že při delším stání a zimě ztratí kapacitu pro bezproblémové nastartování. baterka má cca 4 roky. Při nabíjení jsem doléval, chybelo celkem dost vody. A vsiml jsem si že nevarila (nesly ven bublinky). Navíc je to nějaká levná baterka pochybné kvality co jsem tak zjistil

při startu jsem schválně mel připojený multimetr a ukazovalo 10,1 V při teplem motoru
HanZ
Aktivista

Příspěvek od HanZ »

No tak to snad změř při studeným, ne? To že diag nic nehlásí neznamená, že tam není chyba. Musíš projít i měřené hodnoty...
Hele chlapi, mám auto a nejede. Můžete mi prosím někdo poradit jak to mám pokud možno zdarma opravit, aby to zase jezdilo?? :woot:
torrent
Sběrač informací

Příspěvek od torrent »

HanZ píše:No tak to snad změř při studeným, ne? To že diag nic nehlásí neznamená, že tam není chyba. Musíš projít i měřené hodnoty...
na diagnostice jsem to mel v servisu nic nikde nenasli. doma mám pouze multimetr kterym jsem meril baterku a hazelo to tyhle hodnoty.
Utmir
Přispěvovatel

Příspěvek od Utmir »

Vimen baterku je zlá a uvidíš baterka by pod 10,5V nemala isť
torrent
Sběrač informací

Příspěvek od torrent »

Utmir píše:Vimen baterku je zlá a uvidíš baterka by pod 10,5V nemala isť
to si právě myslím. baterku jsem jiz vymenil. uvidím zítra jak to chytne. 10,5 V při tom startu zcela určitě nebylo. A navíc to byl teplý motor
passion
Přispěvovatel

Příspěvek od passion »

Čo je to "horšie štarty"? Dlho dočíš kým odpáli, alebo sa to len z ťažka prevaľuje, alebo chytí hneď ale bafká nie na všetky valce? Mne sa teraz BMM pri štartovaní pod nulou len zťažka prevaloval. Baterka, káble aj spoje OK. Vymenil som štartér (nový od auto-starter za 75€) a problém vyriešený. Točí a štartuje ako za mlada. Origo bol bosch (mal úplne sfialovené medené skrutky na cievke od prehriatia). Zreparujem ho a bude do náhrady ak poliak vykrkne.
torrent
Sběrač informací

Příspěvek od torrent »

passion píše:Čo je to "horšie štarty"? Dlho dočíš kým odpáli, alebo sa to len z ťažka prevaľuje, alebo chytí hneď ale bafká nie na všetky valce? Mne sa teraz BMM pri štartovaní pod nulou len zťažka prevaloval. Baterka, káble aj spoje OK. Vymenil som štartér (nový od auto-starter za 75€) a problém vyriešený. Točí a štartuje ako za mlada. Origo bol bosch (mal úplne sfialovené medené skrutky na cievke od prehriatia). Zreparujem ho a bude do náhrady ak poliak vykrkne.
Přislo mě že se to divne prevalovalo. ale za cca 5 sec to chytlo a vse ok. prislo me jakoby nemela silu baterka. Jak pisu vcera jsem nameril pri startu 10,1 V. Zhavice mam novy, kabelaz ok. starter funguje take bezproblemu...
passion
Přispěvovatel

Příspěvek od passion »

Ak ti napätie na batérii klesne na 10.5V je buď v háji baterka, alebo batériu nadmerne zaťažuje štartér.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“