ted jak se trochu ochladilo, tak jsem si vsiml horsích studených startu. Nabil jsem tedy baterku + nechal vymenit zhavice. Horsi startovani se projevi pouze pri delsim stani tj. pres vikend. potom kdyz stojim jen pres jednu noc tak je to relativne v pohode. kdyz startuji po 10 hodinach tak je to ok. Na co se mám dále zamerit? NA vagu dle servisu zadne chyby nejsou...
EDIT: pardon 1,9 tdi PD ATD
Naposledy upravil(a) torrent dne 07 lis 2016, 17:24, celkem upraveno 1 x.
Jeste se zeptam, co kdyby t obylo baterkou? je to mozné, že při delším stání a zimě ztratí kapacitu pro bezproblémové nastartování. baterka má cca 4 roky. Při nabíjení jsem doléval, chybelo celkem dost vody. A vsiml jsem si že nevarila (nesly ven bublinky). Navíc je to nějaká levná baterka pochybné kvality co jsem tak zjistil
při startu jsem schválně mel připojený multimetr a ukazovalo 10,1 V při teplem motoru
Čo je to "horšie štarty"? Dlho dočíš kým odpáli, alebo sa to len z ťažka prevaľuje, alebo chytí hneď ale bafká nie na všetky valce? Mne sa teraz BMM pri štartovaní pod nulou len zťažka prevaloval. Baterka, káble aj spoje OK. Vymenil som štartér (nový od auto-starter za 75€) a problém vyriešený. Točí a štartuje ako za mlada. Origo bol bosch (mal úplne sfialovené medené skrutky na cievke od prehriatia). Zreparujem ho a bude do náhrady ak poliak vykrkne.
passion píše:Čo je to "horšie štarty"? Dlho dočíš kým odpáli, alebo sa to len z ťažka prevaľuje, alebo chytí hneď ale bafká nie na všetky valce? Mne sa teraz BMM pri štartovaní pod nulou len zťažka prevaloval. Baterka, káble aj spoje OK. Vymenil som štartér (nový od auto-starter za 75€) a problém vyriešený. Točí a štartuje ako za mlada. Origo bol bosch (mal úplne sfialovené medené skrutky na cievke od prehriatia). Zreparujem ho a bude do náhrady ak poliak vykrkne.
Přislo mě že se to divne prevalovalo. ale za cca 5 sec to chytlo a vse ok. prislo me jakoby nemela silu baterka. Jak pisu vcera jsem nameril pri startu 10,1 V. Zhavice mam novy, kabelaz ok. starter funguje take bezproblemu...