Mam otazku na spravne nacasovanie motora pri vymene rozvodov na Megane 2 1,5dci 60kW.
Mam motor na ktorom nepoznam polohu kluky resp prveho valca kedy ide do kompresie. Ano v bloku je otvor na aretaciu s dotykom o kluku - to viem. Ale kedze tato aretacia a poloha nehovori o tom ci ide 1 valec do kompresie alebo do vyfuku.
Kedze motor ma snimaca plohy vacky (resp cerpadla) a snimac kluky je mu jedno ak len kluku zaaretujem podla pripravku? Ak nebude poloha spravne a podla snimaca kluky pojde 1 valec do vyfuku a podla vacky do kompresie nebude to robit galibu?
Preto ma zaujima ak predpokladam podla snimaca na zotrvaku zistim tu spravnu polohu. Pretocil som cely zotrvak a pod snimacom polohy kluky je na jednom mieste zotrvaku frezovanie vynechane vacsie. To bude signal pre RJ o polohe kluky. Teda je to zafrezovane znak hornej uvrate prveho valca - kompresia?
Poradte mozno to moc komplikujem a treba to len zaretovat -kluku, vacku a cerpadlo na znacku a hotovo. Motor resp RJ sa s tym vysporiada.
Riesil uz niekdo takto rozhadzany motor?
Poloha kluky 1 vlaca - rozvody 1,5dci
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Poloha kluky 1 vlaca - rozvody 1,5dci
Passat 3C5 BMR DSG DPF 2008
Passat B5,5 AVF 2002
Leon M1 AGR 2001
Passat B5,5 AVF 2002
Leon M1 AGR 2001