Motor74kW lze zaměnit za ASZ 96kW?
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Sběrač informací
Motor74kW lze zaměnit za ASZ 96kW?
Mam dotaz. Kamarád má golfa 74kW. bouchlo mu turbo a možná zadřel motor. Mám doma ASZ 96Kw. Když zaměním sání a vstřiky, dám nové turbo 74kW, bude to fungovat? Jsou ty motory identické?
-
- Sběrač informací
-
- Aktivista
jaký legislativě?
jednak jsem ještě neviděl, že by na STK hledali kód motoru a druhak znečitelnit či přerazit ho není problém.
jinak motory jsou záměnný, tak, jak jsi to psal to bude chodit OK, jediný co, tak ASZ má jinou kliku a ojnice s větším průměrem ojničního čepu, což je takový malý bonus
případně jestli máš i 96kw turbo a vstřiky, tak to tam můžeš nechat a kamarád to pak může nechat chipnout na pěkné hodnoty 

jinak motory jsou záměnný, tak, jak jsi to psal to bude chodit OK, jediný co, tak ASZ má jinou kliku a ojnice s větším průměrem ojničního čepu, což je takový malý bonus

Golf mk1 mTDI ...powered by Holz-tdi
Golf mk3 GTI "20 jahre" TDI ...powered by Moravia-Tuning
Ibiza 6k2 1.8T Cupra ...in progress
Audi A2 1.4 16V
Volvo V70 II D5
Audi A2 1.4 16V
Volvo V70 II D5
-
- Sběrač informací
turbo kamna power píše:jaký legislativě?jednak jsem ještě neviděl, že by na STK hledali kód motoru a druhak znečitelnit či přerazit ho není problém.
jinak motory jsou záměnný, tak, jak jsi to psal to bude chodit OK, jediný co, tak ASZ má jinou kliku a ojnice s větším průměrem ojničního čepu, což je takový malý bonuspřípadně jestli máš i 96kw turbo a vstřiky, tak to tam můžeš nechat a kamarád to pak může nechat chipnout na pěkné hodnoty
To si právě schovávam na svého... proto sem kupoval anglii kompletní. budu předělávat ALH 66kW
-
- Aktivista
proč by to hledali, když se to nefotíJarda S. píše:protože na to serou a originál je jiskřený, ražený poznajia kamarádovi to hledali a měl docela peklo z toho

Audi A2 1.4 16V
Volvo V70 II D5
Audi A2 1.4 16V
Volvo V70 II D5
-
- Aktivista
tohle je příběh kamaráda
žijem ve zkurvenem bananystanu!!!!
jel sem s golfem na technickou
tady do čb
tam mě vyhodil technik že je vyrezle cislo motoru a že si musim zajet na urad vystavit si povoleni na uředni přeražení čisla
tak sem praskal do sobeslavi na urad
tam mi rekli ze potrebujou soudniho znalce aby potvrdil ze tam mam fakt motor jakej tam mam mit
a nebo vyjadření nejakeho akreditovaneho servisu
v akreditovanym servisu mam znamyho tak sem praskal do tabora tam mir ekl ze zadnej takovej papir mi neda ale zaridil mi technickou kam sem zajel a tam my to dali a rikali ze tohle vubec neresej ze t cisla jsou vyrzely normalne ze to proste u tech starejch aut bejva tak sem udelal technickou a jeste mi technik napsal do protokolu ze ztefda cislo je spatne videt ale typ mootoru sedi a ta s tm sjedu na urad
tak valim na iurad a tam mi rekli ze jim to nestaci ze musim zase techniockou a ze se to musi nafotit a atd tak sem jim rek ze to delaj uz dost slozity a seru jim na to.. busu jezdit porad jen do toho tabora
no čurak by me prasknul !!!!
1600 me stala techhnicka
bych blil z tech mrdek na uřadě
to teda, jo ale to vis, za neco je platit musi :
nějaka nedostudovana píča tam po mě bude chtit nechat fotit nejaky vyrezly misto na na motoru ty vole !!!
žijem ve zkurvenem bananystanu!!!!
jel sem s golfem na technickou
tady do čb
tam mě vyhodil technik že je vyrezle cislo motoru a že si musim zajet na urad vystavit si povoleni na uředni přeražení čisla
tak sem praskal do sobeslavi na urad
tam mi rekli ze potrebujou soudniho znalce aby potvrdil ze tam mam fakt motor jakej tam mam mit
a nebo vyjadření nejakeho akreditovaneho servisu
v akreditovanym servisu mam znamyho tak sem praskal do tabora tam mir ekl ze zadnej takovej papir mi neda ale zaridil mi technickou kam sem zajel a tam my to dali a rikali ze tohle vubec neresej ze t cisla jsou vyrzely normalne ze to proste u tech starejch aut bejva tak sem udelal technickou a jeste mi technik napsal do protokolu ze ztefda cislo je spatne videt ale typ mootoru sedi a ta s tm sjedu na urad
tak valim na iurad a tam mi rekli ze jim to nestaci ze musim zase techniockou a ze se to musi nafotit a atd tak sem jim rek ze to delaj uz dost slozity a seru jim na to.. busu jezdit porad jen do toho tabora
no čurak by me prasknul !!!!
1600 me stala techhnicka
bych blil z tech mrdek na uřadě
to teda, jo ale to vis, za neco je platit musi :
nějaka nedostudovana píča tam po mě bude chtit nechat fotit nejaky vyrezly misto na na motoru ty vole !!!
Navara 2.5dci 126kw
Passat AVF 96kw
Passat AVF 96kw
-
- Aktivista
-
- Aktivista
sorry... double post
Naposledy upravil(a) turbo kamna power dne 20 led 2017, 20:14, celkem upraveno 1 x.
Audi A2 1.4 16V
Volvo V70 II D5
Audi A2 1.4 16V
Volvo V70 II D5
- martinsidlo
- Aktivista
Číslo motoru se již neuvádí. Jeli v TP,nechat odepsat. Vypadáli auto normálně, STK projde,nikdo nic nehledá. Musí to vypadat jak origo. Technici na STK nejsou blbci,rotačku od PD poznají a taky drobné úpravy na příslušenství.
Simson Enduro S 51(70 ccm) ex
Lada 1200 S(1500 ccm) 74 ex
Seat Cordoba Sdi AEY 98 ex
OI Combi TDi ASV 1xxPs,2xxNm,790tis.km brzdy 312 x 280 chlazené
Lada 1200 S(1500 ccm) 74 ex
Seat Cordoba Sdi AEY 98 ex
OI Combi TDi ASV 1xxPs,2xxNm,790tis.km brzdy 312 x 280 chlazené
Je to jako s každým zákonem, rozumný státní slouha ví, že výklad zákona utvoří až praxe a pokud má dost moudrosti, tak nebazíruje na blbostech, které nikam nevedou. Stk je byznys jako každý jiný a mnoho motoristů jezdí tam, kde technici používají rozum a ví, že důležitý je technický stav neohrožující provoz. Pokud auto projde ve většině parametrů, pustí jej. Protože nastavení zákona na auto v záruce se nemůže aplikovat na starou ojetinu..Taky jsem si užil podobný problém a už neexperimentuji, ale jedu tam, kde jsou staří technici a ne mladí kokoti, chytří jako rádio.. 

nepropadat panice...