Má tu někdo s těmahle prckama zkušenosti? Jede to a sedí to celkem brutálně (oproti Octávce ASV
Hlavní otázka je, na co si dát u těhlech aut pozor a jestli vzít 1.6 kompresor nebo novější turbo
Dík za případné odpovědi
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Kdepak, to nedám nikdy, spíš ještě nějaké pořídím.A6TDI píše:prodej mi XM , to bych si nechal líbit
...a co takhle nechat blok motoru a do něj hodit kliku, ojnice, písty a hlavu z motoru THX (2.5TD přímovstřik)třeba z Boxera, nebo Jumpyho? Větší výkon, menší spotřeba a i ta hlava by asi vydržela déle...HonzaXM píše:Kdepak, to nedám nikdy, spíš ještě nějaké pořídím.Pravda je, že 2,5 TD má trvanlivost hlav poněkud krátkou a tehdy to byla velmi složitá technika
Tady se řeší mini nebo citrón?, se už nějak ztrácímpepe276 píše:...a co takhle nechat blok motoru a do něj hodit kliku, ojnice, písty a hlavu z motoru THX (2.5TD přímovstřik)třeba z Boxera, nebo Jumpyho? Větší výkon, menší spotřeba a i ta hlava by asi vydržela déle...HonzaXM píše:Kdepak, to nedám nikdy, spíš ještě nějaké pořídím.Pravda je, že 2,5 TD má trvanlivost hlav poněkud krátkou a tehdy to byla velmi složitá technika

Byl jsem spíš nakloněnej pro to turbo, protože je to novější a i ta spotřeba je zajímavější, ale ty rozvody .. to koukám, asi nějaká móda dneskaturbo kamna power píše:Šel bych do staršího modelu s kompresorem, má robustnější motor, lepší zvuk a osobně se mi víc líbíkamarád ho měl a celkem ok, ale moc km s ním nenalítal.
Novější model s 1.6 PSA má sice lepší spotřebu, ale zato mu kolabují řetězové rozvodya podle mě už nemá takové charizma