propadlá spojka - únik kapaliny

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
dominik
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

propadlá spojka - únik kapaliny

Příspěvek od dominik »

Ahoj Všem, před nedávnem se mi za jízdy propadl pedál spojky. Při sešlápnutí zabírá už cca posledních 5 cm. Spojka neklouže, ale řazení jde obtížně. Po návratu z cesty jsem zjistil nízkou hladinu brzdové kapaliny, po dolití začal pedál zabírat jako předtím v horní poloze. Večer jsem dolil a ráno už byl pedál zase na podlaze. Ted dolévám asi každý třetí den, ale spojka skoro nevypíná, jen občas se to trošku zlepší. Únik kapaliny mezi pracovním a hlavním válcem není vidět, ale už je docela slušně mokrá převodovka pod spojkou. Potřeboval bych poradit, jak postupovat při zjišťování závady. Mám jen hrubou představu o funkci hydraulické spojky, je možné aby pracovní válec propouštěl kapalinu do prostoru spojky? Moc by mi pomohlo ideálně čísla originál náhradních dílů, na opravnou sadu pro pracovní válec, popř. přímo pro opravný válec a stejně tak spojku, nebo spojkovou sadu. Bohužel si nemůžu dovolit auto přes týden odstavit a proto vše řeším za provozu, ale o víkendu bych se do toho chtěl pustit. Přesný typ spojkové sady mi zatím nebyl nikdo schopný poradit, je to na GIV 1.9 tdi PD r.v. 00, kod motoru AJM. Za pomoc předem moc děkuji :)
VW GIV 1.9 TDI PD
Jarda S.
Aktivista

Příspěvek od Jarda S. »

teče pomocnej spojkovej válec, v tomhle případě je to součást ložiska
Naposledy upravil(a) Jarda S. dne 14 bře 2017, 20:17, celkem upraveno 1 x.
Navara 2.5dci 126kw
Passat AVF 96kw
slovacek.milos
Aktivista

Re: propadlá spojka - únik kapaliny

Příspěvek od slovacek.milos »

[quote="dominik"]

napiš kod motoru výkon motoru a rok výroby
RudisTDic
Aktivista

Re: propadlá spojka - únik kapaliny

Příspěvek od RudisTDic »

slovacek.milos píše:
dominik píše:
napiš kod motoru výkon motoru a rok výroby
možná kdybys četl,tak bys zjistil,že na konci je všecko ;)
Octavia II RS
slovacek.milos
Aktivista

a to jo tak kolem roku 2000 může mít pomocný spojkový válec i vypínací ložisko to je potřeba se podívat odkut to přesně teče ;)
dominik
Přispěvovatel

Příspěvek od dominik »

Jarda S. píše:teče pomocnej spojkovej válec, v tomhle případě je to součást ložiska
Nemáte prosím číslo originál dílu pro pomocný brzdový válec pro 85 kw a nebo ideálně na opravnou sadu?
VW GIV 1.9 TDI PD
slovacek.milos
Aktivista

Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Pokud je to 6ti kvalt, tak nové ložisko a skříň ven.
slovacek.milos
Aktivista

[quote="dominik"]

přítteli tvé představy o bleskové opravě jsou mimo mísu maximálně výsledek velkého štěstí,

nejprve musíš zjistit vpředu nahoře najít trubku k převodovce kam vede, vpředu nahoře mezi motorm a převodovkou, vedeli do převodovky a trčí odvzdušnovák tak si nachystej desetitisíce a návštěvu autoservisu,

pokud na konci třubky uvidíš váleček našroubovaný na převodovce nebo přírubou do převodovky tak se zajímej o odvzdušnovací šroub,

pokud je v pravém úhlu a řadíš řadící tyčí, objednáš dopředu váleček pro řadící tyč,
pokud je odvzdušnovák vychýlený doboku mimo pravý úhlel a našroubován přírubou , řadíš lanovody tak musíš koupit váleček pro lanovody, https://www.google.cz/search?q=um%C3%AD ... 00&bih=767

zkušenosti nemáš tak s opravnou sadou bych nic netrénoval ;)

i tak tě mohou potkat problémy že skončíš v servisu, protože
nedokážeš odvzdušnit spojku
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“