Jedná se o Superb Combi 2011, TDi
Před dvěma měsíci mi v průběhu jízdy vyskočila chyba ABS/ESP, po té již po každém rozjetí po startu
VCDS psal:
00290 - ABS čidlo levé zadní (G46)
003 - mechanická závada
Nejprve mi vyměnili čidlo - ale beze změny, ze starého náboje nečetlo.
Po výměně ložiska s nábojem problém zmizel, ale po měsíci ježdění byla chyba zpět.
VCDS opět stejná chyba (G46) - mechanická závada, někdy se objevila i druhá chyba snímače ABS (G46) - nevěrohodný signál.
Několikrát jsem zkoušel chybu smáznul, někdy to i chvilku vydrželo, ale chyba se stále vracela a častěji, až opět po každém rozjetí po novém startu.
V servisu náboj sundali, kromě lehkého vytlačení vazelíny z ložiska se nic neobjevilo, radši ložisko vyměnili za fungl nové.
Auto jsem si vyzvedl před víkendem ze servisu a vše v pořádku, po dni ježdění se za jízdy rozsvítilo opět ABS,
VCDS opět chyba ABS.
V paměti byly chyby 3
003 - mechanická závada
03841 - RPM sensor levý zadní - špatný signál
00668 - Napětí svorka 30 - dosažena spodní mez
v bloku měřených hodnot tři kola ukazují za jízdy aktuální rychlost a to zadní levé (G46) ukazuje 0 km/h
----------------------------------------------------------------------------------------
odpojil jsem baterku, dobil jsem jí nabíječkou, koukal jsem do boxu s pojistkami vedle baterky, vše na oko OK
po instalaci baterie jsem smáznul chyba opět po rozjezdu (kolem rychlosti 20 km/h)
003 - mechanická závada
--------------------------------------------------------------
zkusíme ještě jiné čidlo (musí být jen originální?)
náboj kola 2x měněn, zajímavé je, že vždy to po výměně pomohlo