Jak poznam spatne rele 103
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Jak poznam spatne rele 103
zdravim.Jak poznam spatny rele 103, kdyz ho totiz vyndam, je vse pri starem.Auto zazhavi, cerpadlo zabcuci...vse jako kdyby tam byl.
109 je na cerpadlo a 103 zhavici svicka...kdyz vytahnu 109ku, auto nezhavi, resp.cerpadlo se nesepne.Kdyz vytahnu 103ku nic se nedeje, vse je, jakoby auto bylo v poradku...Pitlik píše:Urcite znas. Zhavenie..Marek77 píše:Relé 103 neznám.
Takhle relé 109, to je něco jinýho.
Jde o to, ze mi auto nestartuje.Ta 109ka je v poradku, zhavi a cerpadlo se sepne, zabzuci hned pri otoceni klicku do polohy 2....
Napadlo me, jestli nebude v haji ta 103ka, kdyz to nema zadny vliv na chovani myho auta kdyz he zapojena i vypojena.
Nemuzu nastartovat, nafta, cerpadlobsepne, vse ok.Bez bublinek....nechapu a nevim
- martinsidlo
- Aktivista
Re: Jak poznam spatne rele 103
Multimetrem.Ninewalls píše:zdravim.Jak poznam spatny rele 103, kdyz ho totiz vyndam, je vse pri starem.Auto zazhavi, cerpadlo zabcuci...vse jako kdyby tam byl.
Hele chlapi, mám auto a nejede. Můžete mi prosím někdo poradit jak to mám pokud možno zdarma opravit, aby to zase jezdilo?? 
109 je rele ktore napaja RJ motoraNinewalls píše:109 je na cerpadlo a 103 zhavici svicka...kdyz vytahnu 109ku, auto nezhavi, resp.cerpadlo se nesepne.Kdyz vytahnu 103ku nic se nedeje, vse je, jakoby auto bylo v poradku...Pitlik píše:Urcite znas. Zhavenie..Marek77 píše:Relé 103 neznám.
Takhle relé 109, to je něco jinýho.
Jde o to, ze mi auto nestartuje.Ta 109ka je v poradku, zhavi a cerpadlo se sepne, zabzuci hned pri otoceni klicku do polohy 2....
Napadlo me, jestli nebude v haji ta 103ka, kdyz to nema zadny vliv na chovani myho auta kdyz he zapojena i vypojena.
Nemuzu nastartovat, nafta, cerpadlobsepne, vse ok.Bez bublinek....nechapu a nevim
-
slovacek.milos
- Aktivista
-
slovacek.milos
- Aktivista
-
slovacek.milos
- Aktivista
ještě odpověz na druhou otázku podle čeho posuzujkeš zda ti motor žhaví podle spirálky, neo to máš změřeno žárovkou že do žhaviček de proud ???Ninewalls píše:Pardon :
Agr, tdi 66kw, Ibiza 6k2........problem viz.vyse uvedeny.Ve zkratce, rano nenastartoval.Spina, zhavi, bzuci cerpadlo, nafta proudi, hadicka bez bublinek.....Doted bez problemu.
-
senioring1
- Přispěvovatel
-
slovacek.milos
- Aktivista
aby jsi zjistil že je vadné 109 stačí se podívat na žhavení pokud neproblikne je to co píšeš, že řj motoru žije zjistíš probliknutím spirálky, a navíc to máš ověřeno i relém 1O3 když řj zjistila závadu nařídí hned žhavit po delší dobu,senioring1 píše:Skús pripojiť plus na stopventil v okamihu , keď pomocník zaštartuje . Ak naštartuješ , potom je riadiaca jednotka bez prúdu a je vadné R109 , alebo je potrebné prestreknúť konektor RJ .
spirálka ale neinformuje o žhavení zhasnutí je signál k počátku startu
Naposledy upravil(a) slovacek.milos dne 12 dub 2017, 10:30, celkem upraveno 1 x.