Spojka problém ?

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

efošek
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Spojka problém ?

Příspěvek od efošek »

Zdravím potřeboval bych poradit se spojkou na autě v podpisu . Po čtrnácti dnech jsem sedl do auta a nešla mi zařadit rychlost , spojka šla sešlápnout nějak lehce a jako by u podlahy se zadrhla . Našlapal jsem a celý den jezdil vše OK . Zdálom se mi už dříve že ta spojka zabírá nějak brzy u podlahy . Co s tím ? poradíte kde hledat chybu popřípadě jak odstranit ? Jak se dá odvzdušnit ? Děkuji za rady Efošek
Octavia 1,9TDi PD 4x4,ATD 2003, 74kw
marena tdi
Aktivista

Příspěvek od marena tdi »

nejprve bych ji poradne odvzdusnil.dost odchazeji hydraulicke loziska a prisava to tama vzduch.to ale bohuzel musis demontovat prevodovku.
Audi A3 Sportback 1.9 PD BXE 186 ps , sw TDI FUN , TSB 220 Turbosport , exhaust by Marena
EX- Octavia combi Tdi AGR 261 ps
efošek
Přispěvovatel

Příspěvek od efošek »

ono se to asi zavzdušnuje když to stojí a ne když se jezdí tak to asi bude stačit jen odvzdušnit . Je na to nějakej figl jak to provést ??
janII
Sběrač informací

Příspěvek od janII »

já bych to na 99procent viděl na ovládací válec u pedálu,kdyby byl vadný valec v převodovce tak z prostoru spojky poteče kapalina...
marena tdi
Aktivista

Příspěvek od marena tdi »

janII píše:já bych to na 99procent viděl na ovládací válec u pedálu,kdyby byl vadný valec v převodovce tak z prostoru spojky poteče kapalina...
ze zacatku moc ne.ani o tom nevis.hlavni spojkovy valec docela drzi .ty moc neodchazi.
Audi A3 Sportback 1.9 PD BXE 186 ps , sw TDI FUN , TSB 220 Turbosport , exhaust by Marena
EX- Octavia combi Tdi AGR 261 ps
peter.H
Přispěvovatel

Příspěvek od peter.H »

Keď sa ide meniť spojkový valec treba zhodiť prevodovku? 6q
Seat Leon 1.9TDI ARL EGR,MAF,KAT-OFF,GTB2264VKLR,Firad+80,S3_IC,Brembo334/280
janII
Sběrač informací

Příspěvek od janII »

peter.H píše:Keď sa ide meniť spojkový valec treba zhodiť prevodovku? 6q
pokud je válec v ložisku ve spojkové skříni tak ano,převodovka dolů.
elch
Přispěvovatel

Příspěvek od elch »

mně se to povedlo odvzdušnit tak, že jsem to povolil a nechal to 10 minut téct a jen doleval brzdovku, šlaapáním sem to ani hovno neodvzdušnil, ani na ten odvzdušnovak nenasazuj hadičku a nech to vytéct na almaru a pak to utři
peter.H
Přispěvovatel

Příspěvek od peter.H »

Mne sa to dnes dodrbkalo na križovatke pri preraďovaní do 2ky my pedál zostal na podlahe a pod autom sa urobila mláka brzdovky (wallbash)Obrázek
Seat Leon 1.9TDI ARL EGR,MAF,KAT-OFF,GTB2264VKLR,Firad+80,S3_IC,Brembo334/280
elch
Přispěvovatel

Příspěvek od elch »

peter.H píše:Mne sa to dnes dodrbkalo na križovatke pri preraďovaní do 2ky my pedál zostal na podlahe a pod autom sa urobila mláka brzdovky (wallbash)Obrázek
tak s tim někam zajed když si s tim nevíš rady, to může bejt ložisko nebo hadice nebo ovzdušnovaák
efošek
Přispěvovatel

znovu

Příspěvek od efošek »

Zdravím členy fora. Tak po skoro čtyřech letecj je to zpět minule jsem spojku odvzdušnil a auto vpohodě jezdilo dodneska dnes opět pedál na podlaze musel jsem našlapat abych dojel jaksi domů mám auto v popisu teda 4x4 kod motoruATD 1,9Tdi-PD co odešlo váleček u pedálu teda hlavní spojkový nebo ten v převodovce tedy pracovní. Nevim jak poznat co je spatné nikde neteče a kapalina neubývá pokud by to byl pracovní válec musí převodovka ven? diky za rady
efošek
Přispěvovatel

Příspěvek od efošek »

nikdo nic?
p.s.
Aktivista

Příspěvek od p.s. »

lehni pod auto a koukni pod krycí gumu spojkovýho válce na převodovce jak tam bude brzdovka je v háji :(
tudle sem jeden váleček měnil ani ne po roce provozu ta čína nic nevydrží (LOL) (LOL)
Škoda Octávie Combi 1.9 TDI 81KW
efošek
Přispěvovatel

Příspěvek od efošek »

tak nevím jestli něco uvidim když lehnu pod auto spojkový válec je uvnitř převodovky a čínu tam nemám
efošek
Přispěvovatel

Příspěvek od efošek »

myslím si kdyby to byl válec pracovní teda ten v převodovce tak by se musela ztrácet kapalina ráno přijdu k autu pedál je měkej skoro na podlaze našlapu spojka sice zabírá hnedle dole ale dá se jet a řadit tak si mylím že je to hlavní spojkový válec u pedálu .... pletu se
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“