Dobrý den. Mohl by mi někdo poradit? Mám Passat B6 2009 2.0 tdi 150kw. Byl jsem na aktualizaci softwaru v autorizovaném servisu. Po aktualizaci auto začalo strašně hulit do modra, pak zase přestalo. Pak se rozsvítila kontrolka motoru tak v servisu vyměnili lambda sondu, kontrolka zhasla a tyden to nehulilo. Včera jsem na to slapnul a začalo to zase ale žádná kontrolka se nerosvitila.
Děkuji za pomoc
s čipnutým autem jet do autorizáku na aktualizaci softu to popřemýšlej jestli ty nepotřebuješ aktualizoovat sovft , možná máš v hajzlu řídící jednotku co nosíš na krku
Zdravím,nechci zakládat nové téma,tak přispěju aspon do tohohle protože mám už pár dní problém s kouřem co jde od auta. Auto je Golf 4 s TDI PD 74kw motorem po chipu na 96kw. Učil jsem přítelkyni řídit na letišti a jak brala zatáčku tak se ozvala rána,bouchnutí ( myslel jsem že asi od podvozku ) tak jsem neřešil a jelo se dál. Auto jí pak při špatném rozjedzdu zdechlo a po opětovém nastartování se za autem vyvalil bílý oblak který se pak následně neobjevoval. Jezdil jsem teda dál a před pár dny jsem si všim že při prudké akceleraci na 2 a 3 stupen dejme tomu do omezovače je za autem na zemi takový bílý pruh zapáchající po oleji. Děje se to pouze při prudké akceleraci a né pořád,třeba 3x za cestu ( 100km ) a když to tlačím na dvojku na prase v kopci z volnoběhu tak nic a na další kvalty to taky nedělá. Zkontroloval jsem olej a ten je OK neubývá,voda nemizí,auto se netřepe ani nepřehřívá,poměrně hezky startuje,hadice a trubky kde jsem v motoru viděl taky dobré,nepocituju ani ztrátu výkonu ani nouzový režim,výfuk od suchých sazí ( žádné kapky oleje ),víčko oleje bez emulze. Jelikož jsem dlouho v práci,tak nestíhám servisy,tak jsem tam aspon volal a mechanik řekl že po chipu a ježdění krátkých tras ( jezdil jsem často krátké ) je to prý normální,avšak i po 70km to stále zadýmí. Kde může být problém ? Poradil by mi někdo zhruba kdo se s tímto setkal ? Děkuji