Polo 1,6 Mpi 55kW nastavení předstihu přes VAG

Technická řešení specifických problémů benzíňáků, včetně LPG i CNG pohonu.

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Tomáš Čermák
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Polo 1,6 Mpi 55kW nastavení předstihu přes VAG

Příspěvek od Tomáš Čermák »

Zdravim, neměl by jste někdo postup jak po výměně rozdělovače nastavit přes VAG?? Díky moc
Marek77
Aktivista

Příspěvek od Marek77 »

Nelze!!!
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
Tomáš Čermák
Přispěvovatel

takže jen stroboskopem, myslel jsem, že by to mohlo jít i přes VAG
harvi
Sběrač informací

Příspěvek od harvi »

tento navod som mal kedysi na feliciu 1.6 55kW AEE

V prvom rade ti musí stáť piest v 1. válci v hornej úvrati a rozdelovač namontovať tak,aby sa ti zárez na telese rozdelovača kryl s výstupkom na palci. Je to len tak "na oko", ale presnejšie je to viac menej zbytočné. Ako písal yolli, predstih si nastavuje RJ sama a to na základe polohy kľukového hriadeľa, otáčok, polohy škrtiacej klapky, teploty motora, teploty nasávaného vzduchu (tzv. mapa predstihu) a hlavne od informácie od snímača detonácie. Nič viac nastavovať nemusíš. Akurát je dobré to potom hodiť na VAG, aby si sa presvedčil, že všetky vyššie popísané informácie správne vstupujú do riadiacej jednotky a teda či RJ správne predstih nastavuje, prípadne to hodiť do fakt dobrého servisu, aby to celé "preblafli" (aj keď pochybujem, že niekto tie mapy skutočne vlastní a teda vie posúdiť, či je predstih v dannom okamžiku správny).

Pre domácich majstrov s VAGom a stroboskopom:
Ako základ,musíš mať pamäť závad čistú. zohriaty motor, nestáť na plyne, a všetko vypnuté (svetlá, ventilátor...). Naštartuj motor, hoď si merať blok 001, v poslednom poli musiš mať samé nuly. Ak nie sú, nepôjde to. Význam jednotiek v poli:
1. 1 - máš nejakú chybu v pamäti závad
2. 1 - nepoužíva sa
3. 1 - zapnutá klimatizácia
4. 1 - rozopnutý spínač voľnobehu v škrtiacej klapke (stojíš na plyne, zle nastavená klapka, alebo jeho závada)
5. 1 - závada v lambda regulácii - no comment
6. 1 - škrtiaca klapka otvorená (môže spraviť aj vysoký el. odber...)
7. 1 - otáčky vyššie ako 1200 ot/min - no comment
8. 1 - teplota menej ako 80 °C (treba ho ešte zohriať)

Ak máš všade v poslednom poli nuly, môžeš to prepnúť z merania do základného nastavenia. RJ si sama pomaly zvýši otáčky na 1300 ot/min, kedy pri danných hodnotách motora odpovedá predstih 6°. Takže šup ku stroboskopu a nastaviť rozdelovačom predstih 6°, tolerancia ±1°, ukončiť všetko, previesť základné nastavenie klapky. A hold, hotovo
Tomáš Čermák
Přispěvovatel

díky moc, stroboskop bohužel nemám. Označim si polohu a hold to bude od oka a nebo si to kolega může dát doladit někam do VW, pač co jsem hledal, tak je ke stroboskopu potřeba ještě snímač HU a myslim, že to moc lidí mít nebude
Marek77
Aktivista

Příspěvek od Marek77 »

Přesně tak. Pro základní nastavení rozdělovače je nutné mít snímač klikového hřídele, který se vkládá do otvoru spojkového koše k setrvačníku. Pak je ještě nutné VAGem uvést motor do módu pro nastavování předstihu. Je na to postup. Nepamatuju si to, dělal jsem to naposledy asi před 15 lety.
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Já to řešil tak, že jsem si to označil a pak abych měl jistotu, že je to dobře , tak jsem zvětšil fora až to starter "nemohl přetočit" a pak jsem ubral zpět..Protože se často stává , že i když dáš rysku na rozdělovači přesně proti rysce na palci, je to o zub. Musí to být trochu před ryskou /palec před ryskou rozdělovače//..Pokud to nechce chytit, je malý for a je třeba to přesadit..
nepropadat panice...
Odpovědět

Zpět na „Údržba a zvyšování výkonu (BENZÍN, LPG, CNG)“